Voor 5 personen:
700g kalkoenfilet- 2 eetlepels vissaus- 1 eetlepel sake- sap van ½ limoen- 2 theelepels rode currypasta- 4
eetlepels kokosmelk (of lichte room)- 3 teentjes knoflook- 2 chilipepertjes- 1 bosje verse koriander- 1 theelepel kurkuma.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Snij de kalkoenfilet in repen. Plet voor de marinade de knoflook, snipper de pepertjes fijn (zonder zaadjes of zaadlijsten) en hak de koriander. Vermeng met de vissaus, sake, currypasta, kokosmelk en het limoensap.
2. Leg de kalkoenreepjes in de marinade en zet die, afgedekt, 3 uur in de koelkast.
3. Bekleed de bakplaat met een groot vel aluminiumfolie, leg er de kalkoenreepjes op en zet 5 tot
6 minuten onder de grill of in de oven (op de hoogste stand).
Lekker met rijst en een linzensalade.
|