Voor 4 personen:
4 sneden snoek (+/- 200 g per stuk)- 1 zakje gedehydreerde court-bouillon- 75 cl blond bier- 8 eetlepels gehakte verse kruiden (zuring, waterkers, kervel peterselie, enz.)- 4 eetlepels zure room . zout, peperxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereid de court-bouillon volgens de aanwijzingen van de fabrikant, maar vervang het water door bier. Giet het mengsel in een vispan. Voeg de helft van de kruiden toe, breng aan de kook en zet de warmtebron vervolgens lager.
Leg de sneden snoek op de rooster en zet deze in de vispan: de vloeistof moet de vis bedekken (indien nodig, warm water toevoegen). Laat 10 min. rustig pruttelend koken. Als de sneden snoek gaar zijn, ze voorzichtig van de rooster nemen en warm houden.
Giet het kookvocht door een puntzeef en giet de helft ervan in een steel pan. Laat tot de helft inkoken en voeg dan de rest van de fijngehakte kruiden en de room toe. Laat 5 min. indikken op zacht vuur. Ga na of het voldoende gekruid is.
Schik de sneden snoek op voorverwarmde individuele borden en overgiet met saus.
|