Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    deprehistorie
    blog.seniorennet.be/deprehi
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ekaya_das
    blog.seniorennet.be/ekaya_d
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    artlarooij
    blog.seniorennet.be/artlaro
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    29-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoek met bier en kruiden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 sneden snoek (+/- 200 g per stuk)- 1 zakje gedehydreerde court-bouillon- 75 cl blond bier- 8 eetlepels gehakte verse kruiden (zuring, waterkers, kervel peterselie, enz.)- 4 eetlepels zure room . zout, peper


    Bereid de court-bouillon volgens de aanwijzingen van de fabrikant, maar vervang het water door bier. Giet het mengsel in een vispan. Voeg de helft van de kruiden toe, breng aan de kook en zet de warmtebron vervolgens lager.

    Leg de sneden snoek op de rooster en zet deze in de vispan: de vloeistof moet de vis bedekken (indien nodig, warm water toevoegen). Laat 10 min. rustig pruttelend koken. Als de sneden snoek gaar zijn, ze voorzichtig van de rooster nemen en warm houden.

    Giet het kookvocht door een puntzeef en giet de helft ervan in een steel pan. Laat tot de helft inkoken en voeg dan de rest van de fijngehakte kruiden en de room toe. Laat 5 min. indikken op zacht vuur. Ga na of het voldoende gekruid is.

    Schik de sneden snoek op voorverwarmde individuele borden en overgiet met saus.

    29-07-2006 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verfrissend meloendrankje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 meloen- sap van 2 sinaasappelen- sap van 2 limoenen- 1 glas koude witte Italiaanse wijn- 1/4 bosje verse munt- 2 el bloemsuiker- 10 ijsblokjes- kristalsuiker

     

    - Wrijf de randen van 4 mooie glazen in met limoensap, duw de glazen in kristalsuiker en laat drogen

    - Schil de meloen en verwijder de pitjes, snij het vruchtvlees in stukken en doe samen met het sinaasappelsap, limoensap, suiker, ijsblokjes ,wijn en enkele muntblaadjes in de blender en mix glad . - Schenk voorzichtig in de glazen en garneer met een takje munt

    28-07-2006 om 17:27 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milkshake: tutti frutti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een persoon:

     

    1 glas melk- 2 eetlepels verse kaas- 2 schijfjes ananas- 2 eetlepels rode bessen (diepvries)- 2 eetlepels grenadine of 1 eetlepel kristalsuiker

     

    Doe de melk, de rode bessen, de in stukjes gesneden ananas en de verse kaas in een mixer (blender). Voeg er de suiker of de grenadine aan toe. Mix. Het mengsel moet smeuïg zijn. Snel opdienen.

    Een dessert om je vingers bij af te likken... en een grote melksnor te krijgen!

     

    Andere milkshakes!

    Vervang de rode bessen en de ananas door een appel en een banaan, of de grenadine door wat citroensap. U kunt ook vanille-ijs in plaats van verse kaas gebruiken.

    28-07-2006 om 17:24 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in '˜t groen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 sjalotjes-1 citroen-100 g spinazie- 100 g zuring- 100 g peterselie- 100 g bieslook- 100 g kervel-

    8 takjes dragon- 1 kg ontvelde paling- 50 g boter- 2 el bloem- 2 ½  dl droge witte wijn- 2 eierdooiers- zout en witte peper

     

    1. Pel de sjalotjes en snipper ze. Boen de citroen goed schoon en snijd met een dunschiller een dunne reep van de schil. Pers de citroen uit. Zoek de spinazie en zuring uit, was ze grondig en laat goed uitlekken. Snijd de groenten en de verse kruiden zo fijn mogelijk en verdeel de paling in mootjes.

    2. Smelt de boter in een pan. Bak daarin de paling kort lichtbruin. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 2 min. mee. Voeg citroenschil, kruiden en groenten toe en stoof ze ca. 2 min. mee. Giet er de wijn, 1 el citroensap en ca. 4 el water bij. Laat het mengsel ca. 6 min. stoven.

    3. Neem de mootjes paling uit de pan en leg ze in een voorverwarmde schaal. Dek deze af en houd de paling goed warm. Verwijder de citroenschil uit de saus.

    4. Klop in een kommetje de eierdooiers los met 3 el stoofvocht. Roer het eiermengsel door het stoofvocht in de pan en verwarm al roerend, tot de saus begint in te dikken. Laat de saus niet meer koken. Breng op smaak en giet de saus over de paling. Serveer direct.

     

    Tip:

    Als u geen zuring kunt krijgen, kunt u ook heel goed 75 g postelein gebruiken.

     

    Tip van grootmoeders

     

    Oma serveerde bijna altijd peterselie en citroen bij de vis. De peterselie kwam uit haar eigen tuin en ze plantte bij voorkeur gladde peterselie, omdat die een meer uitgesproken smaak heeft dan krulpeterselie, Gladde peterselie verpietert wel sneller als deze eenmaal is geplukt, en daarom haaide oma de

    peterselie altijd pas kort voor het serveren of het afmaken van een gerecht uit de moestuin.

    25-07-2006 om 20:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen met koriander
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 5 personen:

    700g kalkoenfilet- 2 eetlepels vissaus- 1 eetlepel sake- sap van ½ limoen- 2 theelepels rode currypasta- 4

    eetlepels kokosmelk (of lichte room)- 3 teentjes knoflook- 2 chilipepertjes- 1 bosje verse koriander- 1 theelepel kurkuma.

     

    1. Snij de kalkoenfilet in repen. Plet voor de marinade de knoflook, snipper de pepertjes fijn (zonder zaadjes of zaadlijsten) en hak de koriander. Vermeng met de vissaus, sake, currypasta, kokosmelk en het limoensap.

    2. Leg de kalkoenreepjes in de marinade en zet die, afgedekt, 3 uur in de koelkast.

    3. Bekleed de bakplaat met een groot vel aluminiumfolie, leg er de kalkoenreepjes op en zet 5 tot

    6 minuten onder de grill of in de oven (op de hoogste stand).

    Lekker met rijst en een linzensalade.

    25-07-2006 om 20:12 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaasappeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    1 bouquet des Moines-kaasje- 1 dikke, zoete appel (bijvoorbeeld Jonagold of Jonagored)- 4 koffielepels vloeibare honing- boter

     

    Verdeel het kaasje horizontaal in 4 gelijke schijven (de korst mag eraan blijven). Schil de appel en verwijder klokhuis en pitten met een appelboor. Snij de appel ook in 4 gelijke schijven en bak ze snel aan in een nootje geklaarde boter. Leg op elke gebakken appelschijf een rondje kaas, overgiet met de vloeibare honing en zet 2 minuten onder de grill.

     

    Tip:

    Bouquet des Moines is een zacht (Belgisch) kaasje met een niet té uitgesproken smaak en aroma. U kunt ook een iets scherpere, verse geitekaas nemen.

    Als u alleen vaste honing in voorraad hebt, verwarm die dan op een zacht vuur honing met een klein beetje water.

     

    Tussendoortje:

    Rooster 8 sneetjes wit brood, beleg elk sneetje met een halve plak gekookte ham, een partje geschilde peer en daarop een plakje harde kaas (bijvoorbeeld abdijkaas). Kruid naar smaak met vers gemalen peperen zet ze onder de hete grill tot de kaas begint te smelten.

    24-07-2006 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierse rundstoofschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    800 g rundkarbonaden- 3 eetlepels bloem- 1 liter Guiness- 4 dikke uien- 3 wortelen- 100 g boter- 2 eetlepels fijne mosterd- 1 eetlepeljenever- 1 kruidentuiltje- 1 teentje knoflook- 2 eetlepels bruine suiker-

    2 fijne sneden peperkoek- zout- peper

     

     

    Pel de uien en hak ze fijn. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Wentel de blokjes vlees in de gezouten en gepeperde bloem.

     

    Bak de blokjes vlees goudbruin in de helft van de hete boter. Doe dit in een gietijzeren stoofpan en houd de blokjes daarna warm.

     

    Fruit in dezelfde pan de gehakte ui 5 min. onder voortdurend roeren. Leg de blokjes vlees en vervolgens de sneden peperkoek met mosterd op het bedje van uien. Voeg daarbij de jenever, de Guiness, het kruidentuiltje, zout, peper en, indien nodig, water zodat het vocht tot halfweg de ingrediënten komt. Dek af en zet 30 min. in een hete oven (th. 8 - 240° C) en voeg er vervolgens de schijfjes wortel bij.

    Zet de thermostaat lager op 6 (180° C) en laat nog 1 u30 stoven. Verwijder het kruidentuiltje, bestrooi de bereiding met de bruine suiker en laat 15 min. kleuren in een nog hete oven. Dien gloeiend heet op.

    24-07-2006 om 20:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groente-kaasschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kleine courgette- 1 rode en 1 groene paprika- 250 g verse champignons- 4 dikke vleestomaten- 200 g blauwschimmelkaas (bij voorkeur roquefort)- olijfolie- peper

     

    Was de courgette en de paprika's, droog ze en snij de courgette in dunne plakjes en de paprika's in reepjes. Boen de champignons droog schoon, snij grote exemplaren in stukjes. Pel en ontpit de tomaten en verdeel ze in partjes. Roerbak de courgetteschijfjes en de paprikareepjes gedurende 3 minuten in een eetlepel hete olijfolie. Schik de groenten in een vrij diepe ovenschotel. Bak de champignons heel even aan in dezelfde pan en doe ze eveneens in de ovenschotel. Bedek alles met partjes tomaat en kruid met flink wat vers gemalen peper. Strooi tot slot de verkruimelde kaas over de groenten en zet de schotel 5 tot 10 minuten in de oven op175°C, tot de kaas lichtjes gesmolten is. Heerlijk met stokbrood.

     

    Tip:

    Voor de liefhebbers van een pittige blauwschimmelkaas is dit een delicatesse. Houdt u van een zachtere kaassmaak, dan kunt u eventueel grof geraspte gruyère of emmentaler nemen.

    21-07-2006 om 15:04 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde kippenfilet met kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
     

    2 dubbele kippenfifets- 100 g harde kaas (bijvoorbeeld Beauvoorde of Loo)- 4 dunne plakjes vers spek- boter- zout- peper.

    Saus: 1 broccoli- 30 g boter- 1 eetlepel bloem- 1 00 g gemalen kaas- 3 dl melk- snuifje nootmuskaat

     

    Halveer de dubbele kippenfilets en snij elke portie horizontaal in (maar net niet helemaal door). Snij het spek en de kaas in reepjes en vul er de kippenfilets mee. Steek vast met een houten prikker, kruid de kippenfilets met zout (niet te veel als u gezouten spek gebruikt) en peper. Braad gaar en goudbruin in een flinke noot geklaarde boter. Reken zo'n 15 tot 20 minuten. Was de broccoli, verdeel hem in roosjes, blancheer ze 3 minuten in licht gezouten water en laat ze goed uitlekken. Roer een béchamelsaus met de boter, de bloem en de melk. Voeg van het vuur de gemalen kaas bij en roer tot ze gesmolten is. Kruid naar smaak. Voeg de broccoliroosjes bij. Leg de kippenfilets naast elkaar in een ovenschotel en overgiet ze met de saus. Laat 10 minuten gratineren in de oven. Heerlijk met aardappelpuree of, origineler, met aardappelsoezen.

    21-07-2006 om 15:02 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanillepudding met frambozen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4-6 personen:

     

    4 blaadjes witte gelatine- ¼ l melk- 1 opengesneden vanillestokje- 4 zeer verse eierdooiers- 75 g suiker-

    200 ml slagroom

    Voor de frambozensaus:

    300 g frambozen)3 el poedersuiker-2 el sinaasappellikeur

     

    1. Week de blaadjes gelatine in koud water. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook en neem dan van het vuur. Neem het vanillestokje uit de pan.

    2. Klop de eierdooiers in een metalen kom met de suiker los. Zet de kom op een pan met kokend water en klop het mengsel met een garde in ca. 5 min. schuimig.

    3. Klop beetje bij beetje de vanillemelk door de eierdooiers tot het mengsel mooi romig is. Neem de kom van de pan. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door de crème.

    4. Zet de crème koud tot hij begint op te stijven. Klop de slagroom stijf en spatel door de crème. Doe het mengsel over in een puddingvorm die bestand is tegen invriezen en zet 3-4 uur in de diepvries.

    5. Was de frambozen voorzichtig en zoek ze goed uit. Druk de frambozen door een fijne zeef boven een steelpan. Roer er de poedersuiker en de sinaasappellikeur door.

    6. Verwarm de frambozensaus kort voor het serveren even op een laag vuur. Stort de vanillepudding op een bord en overgiet met de frambozensaus.

     

    Grootmoeders tip:

    Oma maakte deze vanillepudding vaak in allerlei variaties, Wij vonden dit dessert vooral erg

    lekker als ze 100 g fijngemalen hazelnoten roosterde en

    dit door de vanillepudding roerde, Maar ook haar sinaasappelpudding was onvergetelijk: ze gebruikte

    dan in plaats van het vanillestokje de geraspte schil en het sap van een sinaasappel. Ze voegde

    de schil en het sap in stap 2 aan de eierdooiers toe.

    19-07-2006 om 17:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmoorde griet met een geurige bouillon van truffel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    4 plakjes gerookte (Ganda)ham- 4 stukjes griet- 2 dl champagne- peper en zout- 4 plakjes paneermeel-amandelboter- 4 gestoomde pijpajuintjes- 2 dl bouillon-1,5 dl truffelsap-2 dl opgeklopte room- 1 el olijfolie


    De ham in de oven drogen en in stukjes breken.

    De vis in een vuurvaste schotel schikken en overgieten met de champagne. Gedurende vijf minuten in een voorverwarmde oven van 200°C laten garen.

    De bouillon opwarmen samen met de olijfolie en de helft van het truffelsap. Eventueel bijkruiden met peper en zout. De rest van het truffelsap onder de opgeklopte room roeren en koel bewaren.

    Op ieder stukje griet een plakje chapelure-amandelboter leggen. Onder de grill plaatsen en laten smelten.

    De vis in een voorverwarmd diep bord leggen, de bouillon errond lepelen en stukjes ham in de bouillon strooien. Afwerken met het gestoomde pijpajuintje en een gedroogd stukje ham. De truffelroom afzonderlijk serveren en aan tafel door de bouillon roeren.

    19-07-2006 om 17:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken tofu met pecannoten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 preien in ringen - 2 theelepels sojasaus (of tamari) - 2 wortels, geschild en in luciferdunne reepjes gesneden - 225 g gerookte tofu, in blokjes van 2 cm - 100 g minimaïskolfjes, in de lengte gehalveerd - 3 stengels bleekselderij, in plakjes - 3 à 4 eetlepels gehakte pecannoten- 2 theelepels sesamolie - 2 theelepels geraspte sinaasappelschil - gemengde sla.

    Bereiding

    1. Laat een grote wok heet worden, doe er wat water in en dan de prei en de sojasaus.
    2. Roerbak de preiringen een paar minuten en voeg dan de wortels toe met de tofu en de maïskolfjes. Verwarm alles 5 minuten.

    3. Roer de bleekselderij erdoor met de pecannoten, de sesamolie en het sinaasappelrasp.

    Serveer op een bedje van sla.

    16-07-2006 om 12:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sake-haantje met prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 3 personen:

     

    400 g ontbeende kippenborst- 2 preien- 3 eetlepels sojasaus- 2 eetlepels mirin- 2 eetlepels sake- 1 theelepel donkere sesam-olie- 1 theelepel maïsolie- 1 theelepel suiker- 2 cm verse gember (geschild, in plakjes)- 1 sinaasappel- ½ theelepel sesamzaadjes.

     

    Prik het vel van de dip hier en daar in. Kook de kip 3 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en dep goed droog.

    Vermeng de sojasaus met de mirin, sesamolie, sake, suiker en gember. Schep de saus op een vel aluminiumfolie, leg er de dip op de velkant op een vouw goed toe.

    Stoom de papillot 12 à 15 minuten en laat afkoelen.

    Snij de prei in stukken, stoof ze beetgaar in de maïsolie en breng op smaak met 1 à 2 theelepels sinaasappelsap. Laat doorwarmen.

    Neem de kip uit de papillot, verwijder het vel en verdeel in porties. Leg er de prei bij, nappeer met de saus en werk af met de sesamzaadjes en de sinaasappelschil.

    16-07-2006 om 12:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme plattekaastaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een ondiepe bakvorm van 24 cm diameter

     

    Deeg:

    250 g bloem- 20 g gist- 1 ei- 1 dl melk- 25 g fijne suiker- 70 g boter- snuifje zout

    Kaasgarnituur:

    300 g plattekaas- 150 g fijne suiker- 4 eieren

     

    Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak een kuiltje, breek de gist in wat lauwe melk en giet dat erin. Breek er het ei in en strooi de suiker bij. Meng eerst met wat bloem, dan met de rest en kneed met de handen tot een glad deeg. Voeg tussendoor ook de boter in stukjes bij. Vorm een bol, dek af en laat rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is. Kneed nog even door, rol uit en leg het in de bakvorm. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Laat nogmaals rijzen.

    Laat de plattekaas goed uitlekken. Meng kaas, eierdooiers en suiker tot een glad mengsel. Klop

    de eiwitten stijf en spatel ze onder de kaasmassa. Stort ze op de taartbodem en bak de taart in 20-30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven op 225°C.

     

    Tip:

    De plattekaas moet grondig uitlekken, anders wordt het mengsel te smeuïg.

     

    Ook lekker:

    een dunne laag appelmoes onder de kaas.

    14-07-2006 om 19:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perentaart met pistaches.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

     

    1 plak kruimeldeeg- 6 peren- 100 g amandelpoeder- 1 ei- 30 g boter- 100 g fijne suiker- 5 cl perenalcohol (eau-de-vie de poire)- 40 g gehakte pistaches.

     

    -Schil 5 peren en snij ze in kwarten. Doe ze in een kom met 75 g suiker en de perenalcohol. Laat ze 30 minuten marineren. Laat ze uitlekken en bewaar de marinade.

    -Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een springvorm van 23 cm diameter met bakpapier en leg er het kruimeldeeg in. Druk de rand wat aan. Prik de bodem in met een vork. Strooi er het amandelpoeder op. Schik er de peren op.

    -Klop het ei los met de marinade. Schenk over de peren. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven. Laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.

    -Snij de resterende peer, met schil, in fijne partjes. Laat de boter smelten in een pan. Doe er de rest van de suiker bij en laat lichtjes karameliseren.

    -Leg de peerpartjes 3 minuten in de karamel, keer ze één keer voorzichtig om. Schik ze op de taart. Werk af met gehakte pistaches.

    Serveer lauw of koud.

    14-07-2006 om 19:04 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsgebraad met gekonfijte uitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een mooi gebraad blijft nog altijd een topper op het familiefeestmenu. Met dit originele garnituur en met pasta wordt het toch opeens helemaal anders!

     

    Voor 8 personen:

     

    Snij 4 cm verse, geschilde gemberwortel in plakjes. Pel 6 bosjes lente-uitjes, laat wat groen aan het witte knolletje. Bak 1,5 kg kalfsgebraad rondom rond goudbruin in geklaarde boter en/of olie. Hou het. vlees warm in aluminiumfolie. Laat in de vleespan 100 g boter smelten en bak daarin de uitjes en de gemberwortel 3 minuten op een vrij hevig vuur. Bestrooi ze met 2 eetlepels fijne suiker en laat karameliseren. Blus met 10 cl sherryazijn en 20 cl water.

    Kruid met 2 blaadjes laurier, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, een vleugje nootmuskaat, peper en zout. Leg het vlees op de groenten. Dek half af en laat nog ongeveer 1 uur verder garen. Serveer met tagliatelle.

     

    13-07-2006 om 20:13 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zeebaars op aspergespaghetti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    - 4 zeebaarsfilets- 4 groene asperges- 4 witte asperges- 5-kruidenmengeling (oosterse detailhandel of Delhaize)- peper & zout

     

    Voor de pesto:

    1 dl olijfolie- 50g basilicum- 20g pijnboompitten - 40 g parmezaanse kaas - 1 teentje knoflook (versnipperd)

     

    Tip:

    Maak de pesto vooraf en bewaar hem goed afgesloten in de koelkast. Dat kan tot ongeveer één week. Een goed alternatief is een kant -en-klare pesto uit een supermarkt.

     
    De witte asperges schillen, de groene wassen. Met een dunschiller alle asperges in fijne slierten snijden.

    Voor de pesto alle ingrediënten samen mixen tot een gladde saus. Als deze niet echt 'lopend' is, nog wat olijfolie toevoegen.

    De zeebaars kruiden met peper en zout en aan de velkant bestrijken met olie, grillen in een grillpan (of even bakken) en verder garen gedurende ca. 7 minuten in een oven van 170°C.

    De asperge spaghetti heel snel wokken en kruiden met peper en zout en (eventueel) 5-kruidenmengeling. De zeebaars serveren op de spaghetti en de saus er rond dresseren.

    12-07-2006 om 17:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde gamba met pittig slaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

     

    2 gamba per persoon (staartje aanlaten en darmkanaal verwijderen) - panko (Japans broodkruim) - tempurabloem  (oosterse winkels of Delhaize) - rucola- rode kool, heel fijn gesneden - witte ramenas, heel fijn gesneden- koriander

    dipsaus:

    kant-en-klarezoetzure chilisaus (oosterse winkels of Delhaize)

     

    Voor de sushi-vinaigrette:

    1 dl mirin (zoete rijstwijn) - 2dl sushi-azijn- 4dl olijfolie


    De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en afkruiden met peper en zout. De rucola, koriander, witte ramenas en rode kool mengen met de vinaigrette. Het tempuradeeg aanmaken met ijskoud water tot de dikte van een pannenkoekendeeg.

    De gamba in het deeg dompelen en daarna door de panko halen. Ze onmiddellijk

    Frituren en serveren samen met het slaatje en de chili-dipsaus.

    11-07-2006 om 20:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktails
    Ginkgominko

    Met appelsap

    Snij ½ limoen in stukjes en druk die lichtjes uit met een stampertje. Doe er 2 eetlepels ijsschilfers, 4 cl bruine rum en 5 cl appelsap bij. Leng aan met ginkgo (carpe diem). Serveer met een cocktaillepel.

    Daiquirol

    Met maracujasiroop

    Doe in een goed gekoelde shaker 2 cl aperol (bitter), 2 cl citroensap en 1 cl maracujasiroop. Schud krachtig om en schenk door een zeefje in een cocktailcoupe. Werk af met een kumquat en een takje munt.

    Bombay crushet

    Met kumquats

    Doe in een longdrinkglas 4 kumquats (in kwartjes) en 1 theelepel rietsuiker. Druk lichtjes uit met een stampertje. Vul het glas tot bijna aan de rand met ijsschilfers. Schenk er 4 cl gin en 2 cl limoensap bij. Roer om. Serveer met een cocktaillepel.

    Sex on the beach

    Met cranberrysap

    Doe 3 cl wodka, 3 cl meloenjenever, 6 cl ananassap en 10 cl cranberrysap in de shaker met 2 eetlepels ijsschilfers. Schud krachtig om. Schenk door een zeefje in een ballonglas. Werk af met een paar ijsblokjes, een plakje ananas en een cocktailkers. Versier met een hartjesprikker.

    Mai tai

    Met amandelsiroop.

    Vul de shaker voor de helft met ijsschilfers. Schenk er 2 cl bruine rum, 2 cl witte rum, 2 cl dry orange curaçao, 2 cl limoensap, 1 cl suikerstroop en 1 cl amandelsiroop bij. Shake. Giet door een zeefje in een groot glas. Werk af met een stukje ananas, een cocktailkers en een plukje verse munt.

    11-07-2006 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasmousse met fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    500
    g volle verse kaas- 25 cl room- 3 eiwitten- 60 g suiker- 2 blaadjes gelatine (van 3 g)- 1 citroen- 1 onbehandelde sinaasappel- 125 g frambozen (diepvries)- 125 g bosbessen. 12 eetlepels bosbessengelei- zout

     

    1. Doe de kaas in een zeefdoek in een vergiet en laat ten minste 2 uur uitlekken. Leg in 6 hoge vormpjes een velletje plasticfolie.

    2. Laat de gelatine weken in koud water. Klop de room stijf. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Pers de citroen uit. Verwarm het sap en los er de uitgeknepen gelatine in op.

    3. Klop de opgeloste gelatine en de suiker door de kaas. Spatel er de slagroom en de eiwitsneeuw door. Verdeel de mousse over de vormpjes. Dek ze af met een stukje plasticfolie. Laat ze een nacht opstijven in de koelkast.

    4. Rasp een beetje sinaasappelschil. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sap met de bessengelei.

    5. Ontvorm de mousses op bordjes. Lepel er wat geleisaus rond.

    Werk af met frambozen, bosbessen en sinaasappelschil.

    09-07-2006 om 21:03 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vivianne
    blog.seniorennet.be/viviann
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bbe_group
    blog.seniorennet.be/bbe_gro

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rilatine
    blog.seniorennet.be/rilatin
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ingrid_en_paco
    blog.seniorennet.be/ingrid_
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hilly
    blog.seniorennet.be/hilly
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!