Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 gamba per persoon (staartje aanlaten en darmkanaal verwijderen) - panko (Japans broodkruim) - tempurabloem (oosterse winkels of Delhaize) - rucola- rode kool, heel fijn gesneden - witte ramenas, heel fijn gesneden- koriander
dipsaus:
kant-en-klarezoetzure chilisaus (oosterse winkels of Delhaize)
Voor de sushi-vinaigrette:
1 dl mirin (zoete rijstwijn) - 2dl sushi-azijn- 4dl olijfolie
De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en afkruiden met peper en zout. De rucola, koriander, witte ramenas en rode kool mengen met de vinaigrette. Het tempuradeeg aanmaken met ijskoud water tot de dikte van een pannenkoekendeeg.
De gamba in het deeg dompelen en daarna door de panko halen. Ze onmiddellijk
Frituren en serveren samen met het slaatje en de chili-dipsaus.
|