Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 bouquet des Moines-kaasje- 1 dikke, zoete appel (bijvoorbeeld Jonagold of Jonagored)- 4 koffielepels vloeibare honing- boter
Verdeel het kaasje horizontaal in 4 gelijke schijven (de korst mag eraan blijven). Schil de appel en verwijder klokhuis en pitten met een appelboor. Snij de appel ook in 4 gelijke schijven en bak ze snel aan in een nootje geklaarde boter. Leg op elke gebakken appelschijf een rondje kaas, overgiet met de vloeibare honing en zet 2 minuten onder de grill.
Tip:
Bouquet des Moines is een zacht (Belgisch) kaasje met een niet té uitgesproken smaak en aroma. U kunt ook een iets scherpere, verse geitekaas nemen.
Als u alleen vaste honing in voorraad hebt, verwarm die dan op een zacht vuur honing met een klein beetje water.
Tussendoortje:
Rooster 8 sneetjes wit brood, beleg elk sneetje met een halve plak gekookte ham, een partje geschilde peer en daarop een plakje harde kaas (bijvoorbeeld abdijkaas). Kruid naar smaak met vers gemalen peperen zet ze onder de hete grill tot de kaas begint te smelten.
|