250 g extra vloeiende tarwebloem- 1 koffielepel chemische gist- 4 extra verse dikke eieren- 200 g griessuiker- 80 g boter- 15 cl verse room- 2 bio citroenen- 40 g fijngehakt gekonfijt fruit- 4 gekonfijte kersenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Verwijder met een heel fijne rasp de schil van de bio citroenen en pers ze uit.
Klop de zachte boter met de suiker en verwerk er vervolgens onder voortdurend roeren de room, het citroensap en de citroenschil in. Voeg de eieren een per een toe naarmate u ze erin verwerkt, vervolgens de bloem in een keer en tot slot het fijngehakte gekonfijt fruit: het deeg moet goed homogeen zijn.
Giet het deeg in goed beboterde gekartelde vormpjes en leg er in het midden een gekonfijte kers op. Bak 15 tot 20 min. in een hete oven.
Laat lauw worden, ontvorm en laat afkoelen op een bakrooster. Goed koel opdienen.
Tip:
Borstel de bio citroenen af onder een koudwaterstraal en droog ze af voordat u de schil raspt.
|