Voorgerecht.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
200 g langkorrelrijst- 10 g boter- 1 snufje saffraan- 2 jonge uien (met steel)- 50 g ontpitte dadels- 1 eetlepel amandelschilfers- 1 eetlepel pijnboompitten- 1 eetlepel gepelde pistaches- 1 koffielepel kaneelpoeder- 1 snufje pimentpoeder- 50 g rozijnen- zout peper
Was de rijst met lauw water. Bak hem in hete, maar niet rokende boter: de rijstkorrels moeten doorschijnend worden. Bestrooi met saffraan en zout. G iet er 400 ml water op, breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat de rijst gedurende 25 min. zwellen.
Maak de jonge uien schoon, pel ze en snijd ze in fijne schijfjes samen met hun steeltjes. Hou de dadels onder een straal lauw water. Ontpit ze en snijd ze in kleine stukjes.
Rooster de amandelen, de pijnboompitten en de pistachenoten lichtjes in een pan met anti-kleeflaag.
Voeg de uiringen 5 min. voor het einde van de kooktijd bij de rijst. Doe er zout en peper bij, kruid met kaneel en piment. Verwerk de dadels, amandelen, pijnboompitten, pistachenoten en rozijnen in de nog warme rijst. Zet van het vuur, meng alles en dien op kamertemperatuur op.
|