Voor 6 personen:
3 ontbeende konijnenruggen- 300 g jonge (diepvries)worteltjes- 2 sjalotjes- 6 gedroogde vijgen- 1 eetlepel blonde rozijnen- 1 eetlepel pijnboompitten- 10 walnoten- 1 teentje knoflook- 50 g boter- 1 eetlepel bloem- 1 dl droge witte wijn- 1/2 dl marsala- 1 koffielepel maïszetmeel- laurierblad- gladde peterselie- peper en zout
1. Week de rozijnen in een half kopje lauw water. Vermeng ze met de gehakte pijnboompitten, walnoten, (gepelde) knoflook, peterselie, en de vijgen in stukjes. 2. Leg de konijnen ruggen plat open. Kruid aan weerszijden met peper en zout. Bestrijk de binnenkant met de farce. Vouw stevig dicht en bind op. Bestuif licht met bloem en bak rondom aan in 30 g boter. 3. Voeg wijn, gesnipperde sjalotjes en laurier toe. Dek af, laat 25 à 30 min. stoven. 4. Stoof de (ontdooide) worteltjes 10 min. in de rest van de boter. Klop het maïszetmeel los in de marsala en roer dit door de worteltjes. Laat 5 minuten op een zacht vuur staan en kruid naar smaak bij. 5. Serveer het vlees, in plakken, met de worteltjes en peterselieaardappelen.
|