Voor 4 personen 250 g gerookte visfilet (makreel of forel) - 2 uien- 1/4 knolselder- 1 eetlepel olie- 1/2 l visfumet- 1 l gevogeltefond- 2 dl room - enkele druppeltjes citroensap- peper uit de molen en zout xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de afwerking: 1 dl slagroom- 3 theelepels mierikswortelpoeder- 1 potje foreleitjes- waterkers of tuinkers
1. Snij de vis in stukken. Maak de groenten zorgvuldig schoon. Snipper de ui fijn en snij de knolselder in dobbelsteentjes.
2. Stoof de vis aan in de olie. Doe er de groenten bij. Laat een paar, minuten meestoven. Leng aan met de visfumet en de gevogeltefond. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten zacht koken.
3. Mix de soep en giet ze door een fijne puntzeef. Voeg de room toe. laat nog 15 minuten tegen de kook aan sudderen in de open pan.
4. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout. Klop de room stijf en voeg er het mierikswortel poeder aan toe.
5. Verdeel de hete soep over kommetjes. Werk elke portie af met een lepel mierikswortel room, wat viseitjes en een plukje waterkers.
|