Dessert.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 6 personen:
olie, om in te vetten- 7 eetlepels fijne kristalsuiker- geraspte schil en sap van 1 sinaasappel- 2 eetlepels geraspte kokos- 300 ml slagroom- 2 eetlepels rum- 6 grote bananen
. Bestrijk een bakplaat met wat olie en zet apart. Doe 6 eetlepels suiker in een steelpan met 2 eetlepels koud water. Laat de suiker oplossen en laat hem daarna 6-8 minuten koken tot de massa een karamelkleur heeft. Zet de pan van het vuur en roer er de sinaasappelschil door.
. Schenk de karamel op de ingevette bakplaat en laat 10 minuten hard worden. Breek de karamel in stukken en maal ze met de kokos tot poeder. Zet apart.
. Klop de slagroom met de resterende suiker en de rum. Zet hem in de koelkast.
. Halveer de ongepelde bananen in de lengte. Doe er wat sinaasappelsap over en bestrooi de helften met
het karamel-kokos-poeder. Grill 5 minuten met de bolle kant _
omlaag tot de karamel gesmolten en goudkleurig is. Serveer warm met rumroom. Garneer met
sinaasappelschil.
|