Voor 4 personen:
8 tongfilets- 4 soeplepels garnalen- 4 soeplepels gekookte mosselen- 4 soeplepels visfumet- 4 soeplepels witte wijn- 4 soeplepels room- 2 eigelen- 1 soeplepel opgeklopte room- boter- 1 prei- peper en zout
Snijd de prei fijn en stoof hem gaar in een klontje boter; verdeel hem vervolgens over 4 ovenschaaltjes. Snijd de tongfilets in kleine repen. Laat ze 3 minuten pocheren in de visfumet en de witte wijn. Breng op smaak. Haal de filets uit de fumet en schik ze samen met de garnalen en mosselen in de schaaltjes. Laat de visfumet met de wijn tot de helft inkoken. Voeg de room erbij. Laat alles afkoelen tot het lauwwarm is. Voeg dan de eigelen en de opgeklopte room toe. Overgiet de schaaltjes met de saus en zet ze 5 minuten onder de grill.
|