Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
2 haantjes, in twee gesneden
Voor de marinade
125 ml ahornsiroop- 125 ml chilisaus- 125 ml ciderazijn- 1 eetlepel zachte mosterd
Voor de garnituur:
500 g tomaten, in dikke schijven- peper van de molen- 4 eetlepels bloem- 2 eetlepels boter- 2 eetlepel bruine duiker
Voor de saus:
125 ml verse room- 1 eetlepel gehakte peterselie- zout- cayennepeper
Bereid de marinade: meng alle ingrediënten, zout en cayennepeper. Leg de stukken haantje in een diepe schotel. Nappeer met de marinade en laat 3 u weken in de koelkast, waarbij u de stukken vlees regelmatig omdraait. Verwarm de oven voor op th 7 (210°C). Laat de stukken haantje zorgvuldig uitlekken en grill ze 20 min aan elke zijde, terwijl u ze regelmatig overgiet met de rest van de marinade.
Doe zout en peper op de schijven tomaat en wentel ze door de bloem. Fruit ze 5 min in hete boter in een braadpan. Bestrooi met de bruine suiker en draai halfweg de baktijd om: ze moeten goudbruin zijn en lichtjes gekarameliseerd.
Voor de saus: meng de ingrediënten met zout en peper. Schik de stukken haantje en de schijven tomaat op een warme schotel. Nappeer met de saus en dien onmiddellijk op.
TIP
Voor een mooiere presentatie, de schijven tomaat vervangen door in twee gesneden kerstomaten.
|