Voor 4 personen:- 1 eetlepel olijfolie- 500 g lamsschouder, in blokjes- 1 eetlepel kurkuma- zwarte peper uit de molen- 1 eetlepel kaneelpoeder- 1/2 eetlepel geraspte gember- 4 selderstengels, in fijne schijfjes- 2 uien, in fijne ringen- 1 bosje koriander, fijngesneden- 1 blik tomaten (240 g), grof gehakt- 100 g linzen- 1 blik (240 g) kikkererwten, uitgelekt- 100 g kleine pasta of gekookte rijst- 2 eieren- sap van 1/2 citroen- peper en zout Garnituur:- kaneelpoeder- 2 eetlepels koriander, fijngehaktxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Verhit de olijfolie in een ruime kookpan. Doe er het lamsvlees, de kurkuma, wat peper, de kaneel, de gember, de selder, de ui en de koriander bij. Laat 5 minuten stoven. Doe er de tomaten, het tomatensap en de linzen bij. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten stoven. Giet er 1l water bij en breng aan de kook met het deksel op de pan. Zet het vuur voor de helft lager en laat 40 minuten sudderen. Voeg dan de kikkererwten, pasta of rijst toe en laat nog 5 minuten koken. Klop de eieren los met het citroensap en meng ze door de soep zodat die indikt. Breng verder op smaak indien nodig. Serveer in diepe borden of soepkommen. Werk af met kaneel en gehakte koriander.
Serveer met Marokkaans brood of met een groene salade, aangemaakt met olijfolie en citroensap.
|