Nagerechtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
1 bodem van zanddeeg
Voor de garnering
200 gram pure chocolade- 15 cl vloeibare room- 2 bananen- 1 eetlepel Triple Sec (St-Michel)- 5 cl rietsuiker siroop- 20 cl vers geperst sinaasappelsap- 150 g jam van bittere sinaasappelen- physalis voor de versiering
Breng de room aan de kook, haal ze van het vuur en laat er de stukjes chocolade in smelten. Laat afkoelen.
Mix de sinaasappeljam met de helft van het verse sinaasappelsap.
Schep het mengsel op de taartbodem. Laat het 10 minuten in de koelkast stijf worden en giet er de chocoladecrème overheen.
Laat nog eens 25 minuten opstijven in de koelkast. Doe de rest van het sinaasappelsap, de rietsuikersiroop en de Triple Sec in een steelpannetje en laat 5 minuten koken op een zacht vuurtje, zodat een lichte siroop ontstaat.
Laat afkoelen tot ze lauw is.
Pel de bananen en snijd ze in schijfjes. Schik ze harmonisch op de chocoladecrème en giet er siroop overheen. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met physalis (lampionplant) en dien ze koud op.
|