Nagerechtxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen:
50 cl volle melk- 60 g ronde voorgekookte rijst- 1 zakje vanillesuiker- kaneelpoeder- 9 blaadjes gelatine gedoseerd op 2 g- 100 g griessuiker- 25 cl opklopbare room- het wit van 2 extra verse eieren- 2 eetlepels abrikozenlikeur- 1 blik abrikozen in sap (+/- 200 g na uitlekken)- olie voor de vorm
Breng de melk aan de kook.
Doe er een snuifje zout, het kaneelpoeder, de vanillesuiker en de rijst bij en laat 20 min. koken op laag vuur. Meng de griessuiker eronder.
Laat de gelatineblaadjes 10min weken in een slakom met koud water.
Wring de gelatine uit tussen de vingers en doe ze na de kooktijd bij de kokende rijst. Klop alles en laat afkoelen.
Voeg met een spatel, en terwijl u de massa goed opheft, het stijfgeklopte eiwit, de met de vanillesuiker opgeklopte room en de abrikozenlikeur toe en giet alles in een charlottevorm die u vooraf heeft ingesmeerd met olie. Laat 6 u opstijven in de koelkast. Mix de abrikozen en het sap tot een vloeiende saus. Haal het dessert uit de vorm en overgiet het met abrikozensaus. Dien koud op.
|