Voor 16 hapjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
200 gr pollak - 16 kleine aardappelen (krieltjes of een andere vastkokende soorten) - 1 geperst knoflookteentje - 1 eetl zeer fijn gehakte ui - 2 fijngehakte gezouten ansjovisfilets - sap van een halve citroen -1 dl room - 0,5 dl olijfolie - peper en zeezout - enkele stukjes gandaham - een beetje zure room - groene kruiden
Stoom of pocheer de vis, verwijder vel en graatjes. Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen, snijd er zorgvuldig het hoedje af en hol uit met een kleine lepel.
Bak gedurende 2 min de gehakte ui de knoflook in olijfolie (zonder te kleuren!). Voeg er de nog warme aardappelpulp bij en plet alles met een vork fijn. Meng deze aardappelpuree met de vis, het citroensap, de ansjovis en de room. Breng op smaak met peper en indien nodig wat zeezout.
Vul de aardappelen met deze vulling breng er, naar eigen creativiteit, een kleine decoratie op aan.
Droog de gandaham in de oven. Warm de aardappeltjes heel even op in de microgolf - of stoomoven. Wat zure room, gedroogde ham en groene kruiden maken dit recept af.
|