Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 zeebaarsfilets van 200 g- olijfolie- een weinig bloem
Voor de marinade:
4 eetl olijfolie- citroensap- 3 teentjes knoflook, gehakt- 1 eetl. witte wijnazijn- zout en zwarte peper Voor de saus:
4 eetl. Olijfolie- 1 grote ui, in dunne ringen- 3 teentjes knoflook- 1/4 theel. Kruidnagel- 1 theel. komijn, venkelzaad, gedroogde oregano, gedroogde tijm en korianderzaad- 1/2 theel. Nootmuskaat- 1 eetl. Tomatenpuree- 1 theel. Honig- 2 laurierblaadjes- 450 g pruimtomaten, gepureerd- zout en zwarte peper- gehakte peterselie
Meng de ingrediënten van de marinade. Giet over de filets en laat een uur rusten.
Voor de tomatensaus: verhit de olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Rooster kruidnagel, komijn, koriander- en venkelzaaden maal tot poeder. Roer dit met de nootmuskaat door het ui- knoflookmengsel.
Voeg de tomatenpuree, honing, laurierblaadjes, oregano, tijm en tomaat toe. Breng alles aan de kook, laat afgedekt pruttelen tot de olie bovenop de saus drijft.
Haal de vis uit de marinade. Breng de saus op smaak met zout, peper en peterselie en laat ze heel zachtjes pruttelen.
Bak de visfilets. Schep wat tomatensaus op een bord en leg de vis hierop.
|