Voor 4 personen:
1 bloemkool- 100 g wortelen- 30 g krenten- 1 teentje knoflook- 4 eetlepels olijfolie, extra vierge- 1 eetlepel droge witte wijn- 1 eetlepel marsala- 1 theelepel limoensap- 1 theelepel venkelzaadjes en komijnzaadjes- zoet paprikapoeder- zout
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Laat de krenten weken in een kopje water met de marsala.
Pel en plet de knoflook en vermeng met de lichtjes geplette venkel- en komijnzaadjes, een mespunt paprikapoeder en zout, de wijn, de olijfolie en het citroensap. Roer goed glad.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de wortelen in fijne julienne. Vermeng de groenten met de geweekte en uitgelekte krenten. Serveer met de lichtjes gekoelde vinaigrette in een kommetje apart.
|