Voor 4 personen:
500 g romanesco kooltje (of gewone witte bloemkool)- 500 gaardappelen- 150 g chipolata (of pittig gekruid gehakt)- 2 teentjes knoflook- 30 g boter- olijfolie) tijm- peper en zout
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de geschilde aardappelen in stukjes. Kook beide groenten gaar in gezouten water, giet ze af en plet ze met een vork.
Vermeng de puree met het gehakt, de geplette knoflook en de gesmolten boter. Kruid met tijm, peper en zout
Verhit ruim olijfolie in een koekenpan. Schep met een lepel hoopjes puree in de pan en druk ze plat met een vork. Bak de koekjes 5 tot 6 minuten aan elke kant op een matig vuur. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze zo heet mogelijk. Lekker met salade van veldsla en witloof, aangemaakt met mosterdvinaigrette.
|