Voor 2 bokalen gelei (370 gr) xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
50 cl van nature zoete wijn- 25 cl rode wijn) 450 gr appelen (Schone van Boskoop)- ong 450 gr kristal- of geleisuiker- 1 eetl. Vierkruiden-1 laurierblad
Giet de zoete wijn samen met de rode wijn in een pan. Doe er het laurierblad bij, de vierkruiden en de in kleine stukjes gesneden appelen (de pitten niet verwijderen).
Laat dit geheel koken tot u een smeuïge appelmoes bekomt en doe het mengsel daarna door de zeef
Weeg het sap dat u opvangt zorgvuldig en voeg er een gelijke hoeveelheid suiker bij. Laat 5 tot 6 minuten koken tot de gelei aan de lepel blijft kleven. Giet daarna in de bokalen.
Deze gelei smaakt verrukkelijk bij (onder meer) blauwe kazen met pit: roquefort, bleu de Bresse, Stilton en fourme d'Ambert.
N.B:
Lang bewaren is geen probleem.
Als de gelei zorgvuldig afgedekt met paraffine en de bokaal hermetisch afsluit, kunt u hem perfect als jam bewaren.
|