200 g vermicelli of kleine pasta- 1 kleine witte bloemkool- 1 kleine groene bloemkool- 50 g spekblokjes- 2 teentjes knoflook- 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree- 1,5 l groentebouillon (blokje)- olijfolie- gladde peterselie- peper en zout
Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Pel de knoflookteentjes en bak ze mooi goudbruin in 2 eetlepels olijfolie. Schep ze uit de olie.
Laat de spekblokjes uitbakken, zet ze even aan de kant en giet overtollig braadvet weg.
Doe de bloemkooltjes en de tomatenpuree in de pan, schenk er de bouillon bij en laat 10 minuten zacht koken. Kook intussen de vermicelli (pasta) beetgaar in gezouten water. Giet de pasta af.
Doe de pasta en het spek bij de soep. Roer goed om en kruid naar smaak bij met peper en zout laat nog enkele minuten goed doorwarmen en werk af met gehakte peterselie. Lekker met geroosterd stokbrood en pesto.
|