Voor 4 personen:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
500 gr seizoenvruchten (appelen, peren, druiven,...)- 50 cl rode wijn- 1 steranijs- 2 kruidnagels- 1 kardemompeul- 1 zakje vanillesuiker- het wit van 3 eieren- 3 eetl. Poedersuiker- 1 eetl. amandelpoeder
Schil de vruchten en snijd de grootste in stukken. Kook ze ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje in de wijn, met de specerijen en de vanillesuiker. Laat daarna in een vergiet uitlekken.
Verwarm de grill van de oven. Klop het wit van de eieren met de poedersuiker stijf.
Leg het fruit in een gratineerschotel, bestrooi met het amandel poeder en bedek met het eiwitschuim. Zet de schotel enkele minuten onder de grill met de ovendeur open, zodat u een oogje in het zeil kunt houden. Serveer onmiddellijk.
|