Voor ongeveer 45 stuks:
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 plukje saffraandraadjes- 3 eetlepels sinaasappelsap- 2 eetlepels rozenwater- 3 eiwitten- zout- 2 eetlepels citroensap- 120 g fijne suiker- 400 g amandelpoeder- 100 g abrikozenconfituur- 250 g witte marsepein- 150 g bloemsuiker + bloemsuiker om uit te rollen
Breng 1 eetlepel sinaasappelsap en het rozenwater aan de kook met de saffraan en roer tot die opgelost is. Klop in een warmwaterbad de eiwitten met een snuifje zout, 1 theelepel citroensap en de fijne suiker tot stevige sneeuw. Neem uit het warmwaterbad en blijf kloppen tot de eiwitsneeuw volledig koud is. Schep er de saffraanvloeistof en de amandelen bij. Zet deze meringue, afgedekt, 2 uur in de koelkast. Bestrooi een groot vel bakpapier rijkelijk met bloemsuiker. Schep er de meringue op. Dek af met een tweede vel bakpapier. Rol uit met de deegrol tot een plak van ongeveer 5 mm dik. Steek met vormpjes hartjes uit. Leg ze op bakpapier op de bakplaat. Zet de koekjes 12 tot 15 minuten midden in de oven op 150°C. Neem ze, met het bakpapier, van het bakblik. Laat ze afkoelen op het papier.
Verwarm de confituur met de rest van het sinaasappelsap. Laat 1/2 minuut koken. Zeef en laat afkoelen.
Rol de marsepein dun uit tussen twee vellen bakpapier, bestrooid met bloemsuiker. Steek er hartjes uit van dezelfde grootte als de koekjes. Bestrijk de koekjes met een dun laagje confituur en leg er een marsepeinhartje op. Druk lichtjes aan.
Schep de rest van de confituur in een spuitzak met mini-tuit. Vermeng de bloemsuiker met de rest van het citroensap. Bestrijk de hartjes met het glazuur, spuit er meteen wat jam-lijntjes op als versiering. Laat goed opdrogen
|