300 g gamba's- 200 g serranoham (of een andere soort gedroogde ham)- 1 bosje verse basilicum- peper- olijfolie voor de bakplaat. .
Voor de knoflooksaus: 2 eierdooiers- 5 teentjes knoflook- sap van 1/2 citroen- 2 eetlepels versgehakt basilicum- 150 ml olijfolie
Pel de gamba's maar laat de staart eraan. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de plakken ham. Leg op elk stukje ham een drietal blaadjes basilicum en een gamba. Rol op en leg de gamba's naast elkaar op een goed ingevette bakplaat. Zet ze 7 tot 10 minuten in het midden van de oven. Roer de eierdooiers los met het citroensap, de gepelde en geplette knoflook en de gehakte basilicum. Schenk er in een straaltje en onder voortdurend roeren (zoals voor mayonaise) de olijfolie bij. Blijf roeren tot de saus glad en dik vloeibaar is. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Serveer lichtjes gekoeld, bij de warme gamba's. Lekker met stokbrood.
|