Voor ongeveer 35 stuks
250 g zachte boter- 100 g poedersuiker- snuifje zout- 1 ei- 320 g bloem-1 theelepel speculaaskruiden- 100 g vlierbessengelei (of andere stevige gelei)- 2 eetlepels citroensap- suikerhartjes en poedersuiker om af te werken- bloem voor het werkvlak
Roer de boter glad met de suiker en het zout. Doe er het ei bij. Roer weer goed glad. Strooi er de bloem en de speculaaskruiden bij. Kneed tot een homogeen deegje. Verpak het in plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast. Verdeel de deegbal in drie of vier porties. Rol elke portie dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er sterretjes uit. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in het midden van de op 160°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Bestrijk de helft van de koekjes met vlierbessengelei. Leg er een tweede koekje op. Druk lichtjes aan. Bestrooi rijkelijk met gezeefde poedersuiker. Werk af met een suikerhartje
|