Voor 4 personen: 4 panklare pizzabodems- 2 courgettes, in flinterdunne slierten- 2 rode uien, in fijne ringen- 1 eetlepel verse oregano (of 1/2 theelepel gedroogde)- 1 1/2 eetlepel olijfolie- 200 g ricotta- 2 teentjes knoflook, geperst- 8 afgestreken eetlepels gekruide tomatensaus- peper en zout
Verwarm de oven voor op 220. C. Leg de courgettes en de uien in een ovenschaal. Kruid ze met peper en zout, strooi er de helft van de oregano over en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Zet 6 tot 8 minuten in de oven. Vermeng de ricotta met de knoflook en de rest van de oregano. Bestrijk de pizzabodems met tomatensaus en verdeel er de kaas over. Schik de groenten op de saus. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Bak de pizza's +/- 10 minuten in de oven op 220. C.
Ricotta is Italiaanse verse kaas met wel wat calorieën, maar toch minder vet dan mozzarella (tenzij u light mozzarella gebruikt).
|