Lekkers uit de wereldkeuken! Geef er {volle} rijst bij en het wordt een volwaardig gerecht met heel veel vitamines, zeker als u voor verse groenten kiest. liever vlees erbij? Met kip, kalkoen of vis blijft het caloriegehalte beperkt.
Voor 4 personen:
2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken -1 ui, gesnipperd- 2 gepelde tomaten, in partjes -350 g bloemkool, in roosjes- 100 g peultjes- 100 g sperzieboontjes- 5 dl groentebouillon- 1 eetlepel zonnebloemolie- 1 theelepel kerriepoeder- peper en zout
Fruit de ui 5 minuten in de hete olie. Strooi er het kerriepoeder bij. Roerbak tot de aromas vrijkomen, doe er de tomaten, de aardappelen en de bouillon bij. Breng aan de kook, dek af en Iaat 5 minuten sudderen. Voeg de bloemkool toe. Laat nog 5 minuten zacht koken. Doe er de sperziebonen en peultjes bij. Laat weer 5 minuten sudderen, of tot de groenten beetgaar zijn. Kruid naar smaak met peper en zout. Lekker met gestoomde rijst en naan (Indiaas brood).
|