|
Voor 4 personen:
400 g spaghetti- 3 rode chilipepertjes- 3 teentjes knoflook- 100 g groene olijven, gevuld met paprika- 30 g zwarte olijven- 1 dl olijfolie extra vierge- 30 g boter- 1 onbehandelde sinaasappel- platte peterselie- zout.
Verwijder zaadjes en lijsten uit de pepertjes. Pel de knoflook. Ontpit zwarte olijven. Laat de gevulde olijven uitlekken. Hak alles samen grof (in de keukenrobot). Boen de sinaasappel en rasp de helft van de schil. Hak de peterselie. Verwarm de boter en de olie. Stoof het pepertjes-knoflook-olijven mengsel 5 minuten aan. Doe er de sinaasappelschil en de peterselie bij. Zet van het vuur en roer. Kook de pasta beetgaar. Giet af en vermeng met de olijvensaus. Serveer met parmezaan.
|