Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    snapscan
    blog.seniorennet.be/snapsca
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dierenopvoedster
    blog.seniorennet.be/diereno
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    broederjan
    blog.seniorennet.be/broeder
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    22-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met duivelse olijvensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g spaghetti- 3 rode chilipepertjes- 3 teentjes knoflook- 100 g groene olijven, gevuld met paprika- 30 g zwarte olijven- 1 dl olijfolie extra vierge- 30 g boter- 1 onbehandelde sinaasappel- platte peterselie- zout.

    Verwijder zaadjes en lijsten uit de pepertjes. Pel de knoflook. Ontpit zwarte olijven. Laat de gevulde olijven uitlekken. Hak alles samen grof (in de keukenrobot). Boen de sinaasappel en rasp de helft van de schil. Hak de peterselie. Verwarm de boter en de olie. Stoof het pepertjes-knoflook-olijven mengsel 5 minuten aan. Doe er de sinaasappelschil en de peterselie bij. Zet van het vuur en roer. Kook de pasta beetgaar. Giet af en vermeng met de olijvensaus. Serveer met parmezaan.

    22-07-2007 om 18:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papillot met heilbot, gamba en Petits gris de Namur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    800 g heilbot (stukken van 200 g per pers.)- 8 gamba's- 12 Petits gris de Namur (escargots)- groentebouillon- bieslook,fijngehakt

    Groenten in de papillot
    1 wortel, in stukjes gesneden- 4 lente-uitjes, in stukjes gesneden- 4 minivenkels, in stukjes gesneden- 4 groene en 4 witte asperges, beetgaar gekookt en in stukjes gesneden- 8 kerstomaatjes, gepeld- 2 takken groene selder, in stukjes gesneden- 20 sluimererwtjes, doorgesneden- 8 minimaïskolfjes, in schijfjes gesneden- 1 takje rozemarijn- zestes van 1 citroen

    Voor de kruidenboter:
    100 g gezouten boter op kamertemperatuur- 1 el bieslook- 1 el sjalot- 1 el krulpeterselie- 1 el dragon- 1 el kervel, alles fijngesnipperd- 1 el citroensap- peper

    Gebruik voor de papillot speciale doorschijnende ovenvaste folie of gewone aluminiumfolie. Leg op elke papillot een stuk vis, 2 gamba's en 3 escargots. Verdeel er de groenten over. Sluit de papillot en laat ca. 10 min. garen in een voorverwarmde oven van 200°C. Meng voor de kruidenboter alle ingrediënten door de boter tot je een gladde massa bekomt. Warm de groenten bouillon op, meng er de kruidenboter door en mix schuimig.
    Serveer apart, samen met het bieslook.

    17-07-2007 om 19:45 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penne met chorizo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g penne- 500 g tomaten- 1 ui- 1 teentje knoflook- 2 eetlepels olijfolie- 200 g chorizo- ½ bosje rucola- 50 g gemalen parmezaan- peper- zout.

    Spoel de tomaten, snij ze in blokjes. Pel de ui en de knoflook. Snipper ze fijn. Spoel en snipper de rucola fijn. Fruit knoflook en ui glazig in de hete olijfolie. Doe er de tomaatblokjes bij. Laat 5 minuten zacht stoven. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Snij de chorizo in fijne plakjes. Doe ze bij de tomatensaus. Laat goed doorwarmen. Giet de pasta af. Vermeng ze meteen met de tomatensaus en de worst. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Werk af met rucola en dien op met de parmezaan.

    16-07-2007 om 20:18 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentelasagne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    1 rode en 1 gele paprika, in stukjes- 10 kerstomaatjes, gehalveerd- 2 courgettes, in fijne slierten- 300 g spinazie (gekookt of diepvries)- 1 eetlepel olijfolie- 500 g magere verse kaas- 1/2 l gekruide, gezeefde tomatenpuree (brikverpakking of bokaal)- 250 g lasagnevellen- muskaatnoot- peper en zout

    Leg de paprikablokjes, tomaatjes en courgetteslierten op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en zet ze 20 minuten in de oven op 180° C.
    Verwarm de uitgelekte spinazie tot bijna al het vocht verdampt is. Roer er de kaas door. Kruid met muskaatnoot, peper en zout. Verwarm de tomatenpuree. Schik de lasagnevellen, de groenten en de sauzen in laagjes in een ovenschaal van 2 liter (begin en eindig met tomatensaus). Zet de lasagne 30 minuten in de oven op 175° C. Serveer met een frisse salade.

    13-07-2007 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    11-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van bosvruchten met krieksabayon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Ontdooi ½ zak bosvruchtensalade en vang het sap op. Doe de vruchten in 4 schaaltjes. Scheid de dooiers van 4 eieren. Meet met een eierschelp als inhoudmaatje 4 eierschelpen vruchtensap en 4 eierschelpen kriekbier af. Voeg het bier en het sap bij de eidooiers en klop alles los. Plaats op het vuur en klop het mengsel op tot een sabayon. Omgelet: de sabayon mag niet koken. Verdeel de sabayon over de vruchten. Kleur wat amandelen in de pan, zodat ze lichtjes bruin worden. Strooi de amandeschilfers over de sabayon en serveer met een bolletje vanille-ijs.

    11-07-2007 om 19:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aubergines op Turkse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 3 personen:

    1 fijngesneden tomaat- 1 soeplepel gemarineerde look- 2 fijngesneden ajuinen- 300 gr mix lams- en rundsgehakt- 3 goed gevulde eetlepels tomatenpuree- margarine- 200 g Griekse pasta- 500gr rijst- 3 aubergines- 2 fijngesneden groene pepers- maïsolie- olijfolie- peterselie- geutje citroensap- azijn- 4 koffielepels zout- 1 koffielepel zwarte, gemalen peper- 1 koffielepel rood paprikapoeder- 1 koffielepel komijn- scheut rundsbouillon

    1. Doe een beetje maïsolie en een geut olijfolie in de pan om de auberginevulling te bereiden. Zorg dat de olie goed warm wordt. Doe het vlees in de pan en zorg dat het mooi verdeeld is om egaal te bruinen. Zet het deksel erop en draai de knop op laag vuur. Laat lichtjes bakken.
    2. Laat margarine smelten in een pan. Voeg de Griekse pasta toe met behulp van een lepel (tegen het spatten) en bak.
    3. Roer nu en dan eens in de pan met vlees en zet het deksel er weer op.
    4.Was de rijst in water. Voeg toe aan de Griekse pasta. Voeg water toe tot de rijst net onder staat. Doe drie koffielepels zout op de rijst.
    5. Voeg de ajuin, pepers, look, tomaat, 1 koffielepel zout, zwarte peper, rode peper, komijn en tomatenpuree toe aan het vlees. Goed roeren en dan opnieuw het deksel op de pan.
    6. Leg de aubergines eerst een halfuur in gezouten water. Spoel ze af en wrijf ze droog. Neem een pan en maak goed heet. Voeg maïsolie en een beetje olijfolie toe. Bak de aubergines erin. Let op bij het bakken, want door het vocht in de aubergines zullen er felle opspattingen zijn tijdens het bakken. Bak de aubergines tot ze langs alle kanten een mooi bruin randje hebben. Als de aubergines klaar zijn, laat ze dan uitlekken op een velletje keukenpapier.
    7. Meng twee soeplepels tomatenpuree met een halve liter rundsbouillon en breng aan de kook. Kruid met peper, zout, rood paprikapoeder. Goed mengen.
    8. Open voorzichtig de aubergines door ze bovenaan een beetje open te scheuren. Zorg dat je een voldoende grote opening bekomt om ze te vullen met het bereide gehakt. Goed vullen. De aubergine mag bol staan. Decoreer met een partje tomaat en een stukje rode paprika. Leg in een grote ovenschotel en giet het tomatenpureemengsel eromheen. Dek af met aluminiumfolie. Zet in de oven gedurende 25 à 30 minuten op een temperatuur van 220°C.
    9. Schep de rijst met pasta in een kommetje en vul tot aan de rand. Druk goed aan. Keer om op een zijbordje en garneer met wat peterseliepoeder en zwarte peper.
    10. Schep de aubergines op een eetbord en giet er tomatenpureemengsel omheen. Serveer met de pasta rijst, met Turks brood en eventueel een gezond slaatje.

    09-07-2007 om 20:45 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde tagliatelle met zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g groene tagliatelle- 250 g zalmfilet- 2 avocado’s- sap van 1 citroen- 2 eetlepels olijfolie extra vierge- 4 eierdooiers- 150 ml visfond- verse dragon- peper en zout.

    Snij de zalmfilet in reepjes. Schil de avocado's, snij ze in blokjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Kook de tagliatelle 1 minuut in gezouten water. Giet ze af. Vermeng ze met de olijfolie, de zalm en de avocado's. Kruid met peper en zout. Schep in een ovenschotel en hou warm in de oven op 175°C.
    Klop in een pannetje de eierdooiers los met de visfond. Zet in een warmwaterbad tegen de kook aan en blijf stevig opkloppen tot de saus indikt en als een lint van de klopper afloopt. Doe er 1 eetlepel gehakte dragon, peper en zout bij. Lepel de saus over de tagliatelle. Zet de schotel 3 tot 4 minuten onder de hete grill.

    06-07-2007 om 19:52 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde scampi met ratjetoe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g ongepelde scampi- 3 dikke, vastkokende aardappelen (ongeveer 300 g)- peper en zout- frituurolie

    Voor het groentegarnituur
    :

    2 rode en 2 gele paprika's- 1 courgette- 2 rode uien- 1 chili pepertje- 15 g verse gemberwortel- 3 eetlepels olijfolie- 1 eetlepel balsamicoazijn- 1 handjevol vers basilicum en 1 handjevol verse koriander

    Pel de scampi maar laat de staarten eraan.
    Schil de aardappelen en trek ze met een 'zesteur' of schilletjesmesje in dunne repen.
    Kruid de scampi met peper en zout en verpak ze in de aardappelreepjes.
    Druk goed aan.  Zet ze koel weg.
    Maak de groenten schoon. Snij ze in niet te kleine stukken.
    Snipper het chilipepertje fijn en rasp de gemberwortel.
    Fruit de uien glazig in de olijfolie.
    Doe er de paprika’s en de courgette bij.
    Laat 10 minuten stoven.
    Voeg er het chilipepertje en de gemberwortel aan toe.
    Laat nog een paar minuten stoven.
    Breng op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout.
    Bak de scampi - in niet te grote porties - 3 minuten in hete frituurolie (175°C).
    Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Schep ze op de groenten.
    Werk af met de gehakte groene kruiden.
    Serveer meteen.

    06-07-2007 om 19:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met mousseline van Affligem blond en snijboontjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Ontdooi de zalm en schik de porties op een beboterde bakplaat. Kruid de vis met peper en zout en bevochtig met 2 dl Affligem blond. Pocheer de zalm in een voorverwarmde oven van 100°C gedurende +/- 25 min. Kook ondertussen ½ zak snijboontjes beetgaar in licht gezouten water, giet ze af, verfris ze kort en werk af met een klontje boter, peper en zout. Klop 2 eidooiers los met het viskookvocht, plaats op een zacht vuurtje en klop zeer schuimig tot de saus bindt. Let wel op dat deze saus niet kookt, want anders gaan de eiwitten stollen. Neem de saus van het vuur en roer er 25 g verse koude boter door. Breng de saus op smaak met peper, zout en 1 eetlepel vriesverse viskruiden. Kook de pasta beetgaar en besprenkel met een beetje olijfolie. Serveer de zalm op een bedje van snijboontjes en lepel er de mousseline rond.

    04-07-2007 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskroontjes met Gratin en lentegroentjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 lamskroontjes- 100 g jonge wortelen- 100 g mangedois- 4 stronkjes witloof- 1 kg aardappelen- 100 g champignons- 4 eierdooiers- 1 dl room- 100 g gemalen kaas- 50 g tijm- 4 deciliter lamsbouillon- 50 g sjalotten- 1 deciliter porto- 1 teentje knoflook- peper en zout- nootmuskaat- boter- beetje peterselie

    Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Schik ze trapsgewijs in een kom en bestrijk ze met een mengeling van room en eierdooiers gekruid met peper, zout, nootmuskaat en gemengd met het gehakte lookteentje. Doe de kaas erover en laat 30 minuten op 180graden garen in de oven.
    Ontvlies de lamskroontjes en laat ze met wat boter bruin kleuren in de pan. Kruid peper en zout. Haal het vlees vervolgens van het vuur.
    Snij de groenten in blokjes en kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
    Stoof de fijngesneden sjalotjes in de pan van het vlees en blus met de porto. Voeg de lamsbouillon toe en laat een kwartiertje inkoken. Voeg de tijm in plukjes toe. Laat eventjes trekken en zeef het geheel om de brokjes eruit te halen.
    Zet de lamskroontjes tien minuutjes in de oven (180 graden) zodat het vlees binnenin mooi roze bakt. Versnijd tenslotte volgens de beentjes (per twee).
    Stoof de gekookte groenten lichtjes in een klontje boter en kruid met peper en zout.
    Schik de aardappeltjes en het lamsvlees op de borden, giet de saus over het vlees, werk af met wat peterselie.
    Smakelijk eten.

    Enkele tips:

    - Enkele reepjes gerookt spek smaken heerlijk in de aardappelgratin.
    - In plaats van lamskroontjes kan je ook eend gebruiken voor dit recept. Verwijder dan wel het vel, want dat is nogal taai.
    - Serveer het lam met de beentjes naar boven.
    - Je kan het lam ook kruiden met Provençaalse kruiden."
    - Voeg eventueel een schijfje kruidenboter of lookboter toe aan de saus."

    03-07-2007 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met parmaham en citroenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g tagliatelle- 100 g parmaham- 50 g boter- 4 eetlepels olijfolie extra vierge- 1 teentje knoflook- 1 onbehandelde citroen- verse citroenmelisse- peper- zout.

    Snij de parmaham in reepjes.
    Pel en hak de knoflook.
    Boen de citroen schoon en rasp 1 koffielepel van de schil.
    Pers het vruchtvlees uit.
    Verwarm in een pannetje de boter met de olijfolie, tot de boter gesmolten is.
    Doe er de knoflook en de geraspte citroenschil bij.
    Laat een paar minuten sudderen.
    Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
    Giet de pasta af.
    Vermeng ze met de ham en de citroenboter.
    Werk af met citroenmelisse.

    29-06-2007 om 19:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortelloni met doperwtjes en kruidendressing.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g tortelloni met ricotta en spinazie- 2 sjalotten- 200 g doperwtjes (diepvries)- 200 g verse kruidenkaas- 10 g boter- verse platte peterselie, bieslook, basilicum en koriander van elk 1 bosje- peper- zout.

    Spoel de tuinkruiden. Dep ze goed droog, hak ze fijn. Kook de tortelloni beetgaar in gezouten water. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in de boter. Voeg er de kaas en 6 tot 7 eetlepels kookvocht van de tortelloni aan toe. Roer glad. Voeg er de doperwtjes aan toe. Laat een paar minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de tuinkruiden bij. Kruid met peper en zout. Giet de tortelloni af. Lepel er de saus bij en dien op.

    27-06-2007 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met scampi en rozensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g farfalle- 250 g scampi- 350 g trostomaten- 1 ui- 1 chilipepertje- 2 eetlepels maïsolie- 2 eetlepels rozenconfituur- ½ theelepel maïszetmeel- 2 limoentjes- peper- zout

    Pel de scampi. Snij ze open en verwijder de zwarte darmdraad. Dep ze goed droog. Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Pel en snipper de ui fijn. Snipper het chilipepertje (zonder zaadjes) fijn. Pers een limoentje uit. Roer het maïszetmeel los in 2 eetlepels limoensap. Bak de scampi met het chilipepertje en de ui kort in de hete olie. Doe er de tomaten en de rozenconfituur bij. Laat 3 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Bind de saus met het maïszetmeel. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de saus. Werk af met plakjes limoen en serveer.

    22-06-2007 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene tagliatelle met paprika en bacon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g groene tagliatelle- 4 groene paprika’s- 2 uien- 100 g bacon- 2 eetlepels olijfolie- 125 g geraspte gruyère- 2 takjes verse tijm- paprikapoeder- peper en zout.

    Spoel de paprika's, snij ze in reepjes.
    Verwijder zaadjes en zaadlijsten.
    Pel de uien, snij ze in stukjes.
    Snij ook de bacon in reepjes. Kook de pasta beetgaar in gezouten water
    Bak de baconreepjes knapperig in de hete olijfolie.
    Doe er de uien, de paprika's en de afgeriste tijm bij.
    Laat 3 tot 4 minuten stoven. Giet de pasta af.
    Vermeng ze meteen met de groenten.
    Kruid naar smaak bij met paprikapoeder en peper.
    Werk af met de geraspte gruyère en dien op.

    20-06-2007 om 20:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met kerstomaatjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g farfalle- 600 g kerstomaatjes- 100 g boter- 1 teentje knoflook- 50 g walnoten- 1 theelepel notenolie- 1 eetlepel balsamico- 25 g gemalen parmezaan- 1 bosje vers basilicum- peper en zout.

    Pel en plet de knoflook. Hak de noten grof. Snipper het basilicum fijn. Spoel de tomaatjes.
    Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
    Bak de tomaatjes in een koekenpan, in hete boter.
    Doe er de knoflook en de noten bij.
    Giet de pasta af.
    Vermeng ze met het gehakte basilicum, de notenolie en de balsamico.
    Kruid naar smaak bij met peper en zout.
    Schep er de tomaatjes, de knoflook en de noten bij.
    Serveer met de gemalen parmezaan.

    18-06-2007 om 19:45 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde vis met penne rigate en focacia met hammousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    320 g zonnevis (80 g/pers.)- 100 g penne rigate- 75 g gedroogde tomaten, fijngesneden- 1 bos basilicum, fijngesnipperd- 200 g ricotta- 1 dl room, ingekookt- 4 sneetjes parmaham- takjes rucola- 60 g Parmezaanse kaas, gemalen- olijfolie- Parmezaanse kaas, schilfers- pesto- tapenade- 1 focaccia (Italiaans brood)

    Voorde hammousse:

    250 g parmaham- 1,75 dl room, opgeslagen- 1 dl kippenbouillon- 1 el cognac- 1 el madeira- 4 blaadjes gelatine, geweekt in koud water- peper en zout
    Droog 2 sneetjes ham in een oven van 120.C tot ze krokant zijn. Kook de penne en spoel af onder koud water. Snijd ze door zodat je 32 stukjes krijgt.
    Maak de ricotta aan met de basilicum en gedroogde tomaten. Kruid met peper en zout. Doe in een spuitzak en vul de penne met het mengsel.
    Leg de penne in stapels van 8 (4 op elkaar) in een ovenschaal, nappeer met room en Parmezaanse kaas. Laat ca. 3 min. gratineren onder de ovengrill.
    Meng voor de hammousse de ham met de helft van de bouillon en wrijf door een zeef. Los de gelatine op in de rest van de bouillon en spatel er de cognac, madeira en room door. Kruid met peper en zout en laat opstij­ven in de koelkast.
    Gril de zonnevis gaar en krokant. Serveer de penne met bovenop wat rauwe ham en een blaadje rucola. Leg op de vis een lepeltje pesto en een sneetje gedroogde ham. Beleg een sneetje focaccia met een laagje ham mousse, werk af met een schilfer Parmezaanse kaas en groen van lente-ui.
    Garneer het bord met wat olijventapenade.

    16-06-2007 om 20:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige fish 'n chips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g aardappelen in dikke frieten- 4 kabeljauwfilets van 150 g- 1 eetlepel olijfolie- 75 g couscousgries- 1 eetlepel cajunkruiden- 1 eiwit- peper en zout

    Leg de frieten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 30 tot 40 minuten (10 tot 15 minuten voorgekookt) in de oven op 200°C.
    Overgiet de couscous met 1 dl kokend water. Dek af en laat 5 minuten staan tot het water opgeslorpt is. Roer er de cajunkruiden door.
    Kruid de visfilets met peper en zout. Wentel ze eerst door losgeklopt eiwit, dan door de couscous. Druk goed aan. Bak ze 15 minuten in een pan met antiaanbaklaag (eventueel in een likje olie).Bestrooi de frieten met zout en dien ze op met de vis.

    Met kaasdressing: Vermeng 4 eetlepels verse kaas met enkele druppels citroensap, 1 eetlepel gehakte augurkjes en kappertjes en 1 gesnipperd sjalotje.

    14-06-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry van zoete aardappelen en groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkers uit de wereldkeuken! Geef er {volle} rijst bij en het wordt een volwaardig gerecht met heel veel vitamines, zeker als u voor verse groenten kiest. liever vlees erbij? Met kip, kalkoen of vis blijft het caloriegehalte beperkt.

    Voor 4 personen:

    2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken -1 ui, gesnipperd- 2 gepelde tomaten, in partjes -350 g bloemkool, in roosjes- 100 g peultjes- 100 g sperzieboontjes- 5 dl groentebouillon- 1 eetlepel zonne­bloemolie- 1 theelepel kerrie­poeder- peper en zout

    Fruit de ui 5 minuten in de hete olie. Strooi er het kerriepoeder bij. Roerbak tot de aroma’s vrijkomen, doe er de tomaten, de aardappelen en de bouillon bij. Breng aan de kook, dek af en Iaat 5 minuten sudderen. Voeg de bloemkool toe. Laat nog 5 minuten zacht koken.
    Doe er de sperziebonen en peultjes bij. Laat weer 5 minuten sudderen, of tot de groenten beetgaar zijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
    Lekker met gestoomde rijst en naan (Indiaas brood).

    12-06-2007 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    Meest lekkere chocolademoes die u ooit heeft geproefd

    360 gr chocolade- 50 gr boter- 6 eiwitten- 0.5 liter slagroom- 100 gr suiker

    -Smelt de chocolade au bain marie
    - Smelt de boter au bain marie
    - Klop de slagroom op tot yoghurt dikte
    - Klop de eiwitten op met de suiker tot deze stijf is.
    - Ga nu snel te werk.
    - Meng de gesmolten chocolade met de boter en vermeng dit met een garde met de helft van de geklopte eiwitten daarna de andere helft er door spatelen.
    - Dan als laatste de slagroom er door spatelen.

    Tip:
    - Nou eet smakelijk en maak er nog even een vanillesaus bij.
    - En dit is helemaal lekker

    09-06-2007 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met groenten en ricotta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    4 panklare pizza­bodems- 2 courget­tes, in flinterdunne slierten- 2 rode ui­en, in fijne ringen- 1 eetlepel verse ore­gano (of 1/2 theele­pel gedroogde)- 1 1/2 eetlepel olijf­olie- 200 g ricotta- 2 teentjes knoflook, geperst- 8 afgestre­ken eetlepels ge­kruide tomatensaus- peper en zout

    Verwarm de oven voor op 220. C. Leg de courgettes en de uien in een ovenschaal. Kruid ze met peper en zout, strooi er de helft van de ore­gano over en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Zet 6 tot 8 mi­nuten in de oven.
    Vermeng de ricotta met de knof­look en de rest van de oregano. Be­strijk de pizzabodems met tomaten­saus en verdeel er de kaas over.
    Schik de groenten op de saus. Be­sprenkel ze met de rest van de olijf­olie. Bak de pizza's +/- 10 minuten in de oven op 220. C.

    Ricotta is Italiaanse verse kaas met wel wat calorieën, maar toch minder vet dan mozzarella (tenzij u light mozzarella gebruikt).

    07-06-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    eddy_506_easy
    blog.seniorennet.be/eddy_50
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dekersopdetaart
    blog.seniorennet.be/dekerso

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lisettejsr
    blog.seniorennet.be/lisette
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfons
    blog.seniorennet.be/alfons
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gina_creas
    blog.seniorennet.be/gina_cr
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!