500 g ongepelde scampi- 3 dikke, vastkokende aardappelen (ongeveer 300 g)- peper en zout- frituurolie
Voor het groentegarnituur: 2 rode en 2 gele paprika's- 1 courgette- 2 rode uien- 1 chili pepertje- 15 g verse gemberwortel- 3 eetlepels olijfolie- 1 eetlepel balsamicoazijn- 1 handjevol vers basilicum en 1 handjevol verse koriander
Pel de scampi maar laat de staarten eraan. Schil de aardappelen en trek ze met een 'zesteur' of schilletjesmesje in dunne repen. Kruid de scampi met peper en zout en verpak ze in de aardappelreepjes. Druk goed aan. Zet ze koel weg. Maak de groenten schoon. Snij ze in niet te kleine stukken. Snipper het chilipepertje fijn en rasp de gemberwortel. Fruit de uien glazig in de olijfolie. Doe er de paprikas en de courgette bij. Laat 10 minuten stoven. Voeg er het chilipepertje en de gemberwortel aan toe. Laat nog een paar minuten stoven. Breng op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout. Bak de scampi - in niet te grote porties - 3 minuten in hete frituurolie (175°C). Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep ze op de groenten. Werk af met de gehakte groene kruiden. Serveer meteen.
|