Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kes_3
    blog.seniorennet.be/kes_3
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    moekeontour
    blog.seniorennet.be/moekeon
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    side
    blog.seniorennet.be/side
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    06-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde scampi met ratjetoe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g ongepelde scampi- 3 dikke, vastkokende aardappelen (ongeveer 300 g)- peper en zout- frituurolie

    Voor het groentegarnituur
    :

    2 rode en 2 gele paprika's- 1 courgette- 2 rode uien- 1 chili pepertje- 15 g verse gemberwortel- 3 eetlepels olijfolie- 1 eetlepel balsamicoazijn- 1 handjevol vers basilicum en 1 handjevol verse koriander

    Pel de scampi maar laat de staarten eraan.
    Schil de aardappelen en trek ze met een 'zesteur' of schilletjesmesje in dunne repen.
    Kruid de scampi met peper en zout en verpak ze in de aardappelreepjes.
    Druk goed aan.  Zet ze koel weg.
    Maak de groenten schoon. Snij ze in niet te kleine stukken.
    Snipper het chilipepertje fijn en rasp de gemberwortel.
    Fruit de uien glazig in de olijfolie.
    Doe er de paprika’s en de courgette bij.
    Laat 10 minuten stoven.
    Voeg er het chilipepertje en de gemberwortel aan toe.
    Laat nog een paar minuten stoven.
    Breng op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout.
    Bak de scampi - in niet te grote porties - 3 minuten in hete frituurolie (175°C).
    Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    Schep ze op de groenten.
    Werk af met de gehakte groene kruiden.
    Serveer meteen.

    06-07-2007 om 19:47 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met mousseline van Affligem blond en snijboontjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Ontdooi de zalm en schik de porties op een beboterde bakplaat. Kruid de vis met peper en zout en bevochtig met 2 dl Affligem blond. Pocheer de zalm in een voorverwarmde oven van 100°C gedurende +/- 25 min. Kook ondertussen ½ zak snijboontjes beetgaar in licht gezouten water, giet ze af, verfris ze kort en werk af met een klontje boter, peper en zout. Klop 2 eidooiers los met het viskookvocht, plaats op een zacht vuurtje en klop zeer schuimig tot de saus bindt. Let wel op dat deze saus niet kookt, want anders gaan de eiwitten stollen. Neem de saus van het vuur en roer er 25 g verse koude boter door. Breng de saus op smaak met peper, zout en 1 eetlepel vriesverse viskruiden. Kook de pasta beetgaar en besprenkel met een beetje olijfolie. Serveer de zalm op een bedje van snijboontjes en lepel er de mousseline rond.

    04-07-2007 om 20:21 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskroontjes met Gratin en lentegroentjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 lamskroontjes- 100 g jonge wortelen- 100 g mangedois- 4 stronkjes witloof- 1 kg aardappelen- 100 g champignons- 4 eierdooiers- 1 dl room- 100 g gemalen kaas- 50 g tijm- 4 deciliter lamsbouillon- 50 g sjalotten- 1 deciliter porto- 1 teentje knoflook- peper en zout- nootmuskaat- boter- beetje peterselie

    Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Schik ze trapsgewijs in een kom en bestrijk ze met een mengeling van room en eierdooiers gekruid met peper, zout, nootmuskaat en gemengd met het gehakte lookteentje. Doe de kaas erover en laat 30 minuten op 180graden garen in de oven.
    Ontvlies de lamskroontjes en laat ze met wat boter bruin kleuren in de pan. Kruid peper en zout. Haal het vlees vervolgens van het vuur.
    Snij de groenten in blokjes en kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
    Stoof de fijngesneden sjalotjes in de pan van het vlees en blus met de porto. Voeg de lamsbouillon toe en laat een kwartiertje inkoken. Voeg de tijm in plukjes toe. Laat eventjes trekken en zeef het geheel om de brokjes eruit te halen.
    Zet de lamskroontjes tien minuutjes in de oven (180 graden) zodat het vlees binnenin mooi roze bakt. Versnijd tenslotte volgens de beentjes (per twee).
    Stoof de gekookte groenten lichtjes in een klontje boter en kruid met peper en zout.
    Schik de aardappeltjes en het lamsvlees op de borden, giet de saus over het vlees, werk af met wat peterselie.
    Smakelijk eten.

    Enkele tips:

    - Enkele reepjes gerookt spek smaken heerlijk in de aardappelgratin.
    - In plaats van lamskroontjes kan je ook eend gebruiken voor dit recept. Verwijder dan wel het vel, want dat is nogal taai.
    - Serveer het lam met de beentjes naar boven.
    - Je kan het lam ook kruiden met Provençaalse kruiden."
    - Voeg eventueel een schijfje kruidenboter of lookboter toe aan de saus."

    03-07-2007 om 20:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met parmaham en citroenboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g tagliatelle- 100 g parmaham- 50 g boter- 4 eetlepels olijfolie extra vierge- 1 teentje knoflook- 1 onbehandelde citroen- verse citroenmelisse- peper- zout.

    Snij de parmaham in reepjes.
    Pel en hak de knoflook.
    Boen de citroen schoon en rasp 1 koffielepel van de schil.
    Pers het vruchtvlees uit.
    Verwarm in een pannetje de boter met de olijfolie, tot de boter gesmolten is.
    Doe er de knoflook en de geraspte citroenschil bij.
    Laat een paar minuten sudderen.
    Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
    Giet de pasta af.
    Vermeng ze met de ham en de citroenboter.
    Werk af met citroenmelisse.

    29-06-2007 om 19:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortelloni met doperwtjes en kruidendressing.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g tortelloni met ricotta en spinazie- 2 sjalotten- 200 g doperwtjes (diepvries)- 200 g verse kruidenkaas- 10 g boter- verse platte peterselie, bieslook, basilicum en koriander van elk 1 bosje- peper- zout.

    Spoel de tuinkruiden. Dep ze goed droog, hak ze fijn. Kook de tortelloni beetgaar in gezouten water. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in de boter. Voeg er de kaas en 6 tot 7 eetlepels kookvocht van de tortelloni aan toe. Roer glad. Voeg er de doperwtjes aan toe. Laat een paar minuten sudderen tegen de kook aan. Doe er de tuinkruiden bij. Kruid met peper en zout. Giet de tortelloni af. Lepel er de saus bij en dien op.

    27-06-2007 om 20:20 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met scampi en rozensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g farfalle- 250 g scampi- 350 g trostomaten- 1 ui- 1 chilipepertje- 2 eetlepels maïsolie- 2 eetlepels rozenconfituur- ½ theelepel maïszetmeel- 2 limoentjes- peper- zout

    Pel de scampi. Snij ze open en verwijder de zwarte darmdraad. Dep ze goed droog. Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Pel en snipper de ui fijn. Snipper het chilipepertje (zonder zaadjes) fijn. Pers een limoentje uit. Roer het maïszetmeel los in 2 eetlepels limoensap. Bak de scampi met het chilipepertje en de ui kort in de hete olie. Doe er de tomaten en de rozenconfituur bij. Laat 3 minuten onafgedekt sudderen tegen de kook aan. Bind de saus met het maïszetmeel. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de saus. Werk af met plakjes limoen en serveer.

    22-06-2007 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene tagliatelle met paprika en bacon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g groene tagliatelle- 4 groene paprika’s- 2 uien- 100 g bacon- 2 eetlepels olijfolie- 125 g geraspte gruyère- 2 takjes verse tijm- paprikapoeder- peper en zout.

    Spoel de paprika's, snij ze in reepjes.
    Verwijder zaadjes en zaadlijsten.
    Pel de uien, snij ze in stukjes.
    Snij ook de bacon in reepjes. Kook de pasta beetgaar in gezouten water
    Bak de baconreepjes knapperig in de hete olijfolie.
    Doe er de uien, de paprika's en de afgeriste tijm bij.
    Laat 3 tot 4 minuten stoven. Giet de pasta af.
    Vermeng ze meteen met de groenten.
    Kruid naar smaak bij met paprikapoeder en peper.
    Werk af met de geraspte gruyère en dien op.

    20-06-2007 om 20:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Farfalle met kerstomaatjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    400 g farfalle- 600 g kerstomaatjes- 100 g boter- 1 teentje knoflook- 50 g walnoten- 1 theelepel notenolie- 1 eetlepel balsamico- 25 g gemalen parmezaan- 1 bosje vers basilicum- peper en zout.

    Pel en plet de knoflook. Hak de noten grof. Snipper het basilicum fijn. Spoel de tomaatjes.
    Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
    Bak de tomaatjes in een koekenpan, in hete boter.
    Doe er de knoflook en de noten bij.
    Giet de pasta af.
    Vermeng ze met het gehakte basilicum, de notenolie en de balsamico.
    Kruid naar smaak bij met peper en zout.
    Schep er de tomaatjes, de knoflook en de noten bij.
    Serveer met de gemalen parmezaan.

    18-06-2007 om 19:45 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    16-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde vis met penne rigate en focacia met hammousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    320 g zonnevis (80 g/pers.)- 100 g penne rigate- 75 g gedroogde tomaten, fijngesneden- 1 bos basilicum, fijngesnipperd- 200 g ricotta- 1 dl room, ingekookt- 4 sneetjes parmaham- takjes rucola- 60 g Parmezaanse kaas, gemalen- olijfolie- Parmezaanse kaas, schilfers- pesto- tapenade- 1 focaccia (Italiaans brood)

    Voorde hammousse:

    250 g parmaham- 1,75 dl room, opgeslagen- 1 dl kippenbouillon- 1 el cognac- 1 el madeira- 4 blaadjes gelatine, geweekt in koud water- peper en zout
    Droog 2 sneetjes ham in een oven van 120.C tot ze krokant zijn. Kook de penne en spoel af onder koud water. Snijd ze door zodat je 32 stukjes krijgt.
    Maak de ricotta aan met de basilicum en gedroogde tomaten. Kruid met peper en zout. Doe in een spuitzak en vul de penne met het mengsel.
    Leg de penne in stapels van 8 (4 op elkaar) in een ovenschaal, nappeer met room en Parmezaanse kaas. Laat ca. 3 min. gratineren onder de ovengrill.
    Meng voor de hammousse de ham met de helft van de bouillon en wrijf door een zeef. Los de gelatine op in de rest van de bouillon en spatel er de cognac, madeira en room door. Kruid met peper en zout en laat opstij­ven in de koelkast.
    Gril de zonnevis gaar en krokant. Serveer de penne met bovenop wat rauwe ham en een blaadje rucola. Leg op de vis een lepeltje pesto en een sneetje gedroogde ham. Beleg een sneetje focaccia met een laagje ham mousse, werk af met een schilfer Parmezaanse kaas en groen van lente-ui.
    Garneer het bord met wat olijventapenade.

    16-06-2007 om 20:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidige fish 'n chips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g aardappelen in dikke frieten- 4 kabeljauwfilets van 150 g- 1 eetlepel olijfolie- 75 g couscousgries- 1 eetlepel cajunkruiden- 1 eiwit- peper en zout

    Leg de frieten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Zet ze 30 tot 40 minuten (10 tot 15 minuten voorgekookt) in de oven op 200°C.
    Overgiet de couscous met 1 dl kokend water. Dek af en laat 5 minuten staan tot het water opgeslorpt is. Roer er de cajunkruiden door.
    Kruid de visfilets met peper en zout. Wentel ze eerst door losgeklopt eiwit, dan door de couscous. Druk goed aan. Bak ze 15 minuten in een pan met antiaanbaklaag (eventueel in een likje olie).Bestrooi de frieten met zout en dien ze op met de vis.

    Met kaasdressing: Vermeng 4 eetlepels verse kaas met enkele druppels citroensap, 1 eetlepel gehakte augurkjes en kappertjes en 1 gesnipperd sjalotje.

    14-06-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry van zoete aardappelen en groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkers uit de wereldkeuken! Geef er {volle} rijst bij en het wordt een volwaardig gerecht met heel veel vitamines, zeker als u voor verse groenten kiest. liever vlees erbij? Met kip, kalkoen of vis blijft het caloriegehalte beperkt.

    Voor 4 personen:

    2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken -1 ui, gesnipperd- 2 gepelde tomaten, in partjes -350 g bloemkool, in roosjes- 100 g peultjes- 100 g sperzieboontjes- 5 dl groentebouillon- 1 eetlepel zonne­bloemolie- 1 theelepel kerrie­poeder- peper en zout

    Fruit de ui 5 minuten in de hete olie. Strooi er het kerriepoeder bij. Roerbak tot de aroma’s vrijkomen, doe er de tomaten, de aardappelen en de bouillon bij. Breng aan de kook, dek af en Iaat 5 minuten sudderen. Voeg de bloemkool toe. Laat nog 5 minuten zacht koken.
    Doe er de sperziebonen en peultjes bij. Laat weer 5 minuten sudderen, of tot de groenten beetgaar zijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
    Lekker met gestoomde rijst en naan (Indiaas brood).

    12-06-2007 om 20:25 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    Meest lekkere chocolademoes die u ooit heeft geproefd

    360 gr chocolade- 50 gr boter- 6 eiwitten- 0.5 liter slagroom- 100 gr suiker

    -Smelt de chocolade au bain marie
    - Smelt de boter au bain marie
    - Klop de slagroom op tot yoghurt dikte
    - Klop de eiwitten op met de suiker tot deze stijf is.
    - Ga nu snel te werk.
    - Meng de gesmolten chocolade met de boter en vermeng dit met een garde met de helft van de geklopte eiwitten daarna de andere helft er door spatelen.
    - Dan als laatste de slagroom er door spatelen.

    Tip:
    - Nou eet smakelijk en maak er nog even een vanillesaus bij.
    - En dit is helemaal lekker

    09-06-2007 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met groenten en ricotta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    4 panklare pizza­bodems- 2 courget­tes, in flinterdunne slierten- 2 rode ui­en, in fijne ringen- 1 eetlepel verse ore­gano (of 1/2 theele­pel gedroogde)- 1 1/2 eetlepel olijf­olie- 200 g ricotta- 2 teentjes knoflook, geperst- 8 afgestre­ken eetlepels ge­kruide tomatensaus- peper en zout

    Verwarm de oven voor op 220. C. Leg de courgettes en de uien in een ovenschaal. Kruid ze met peper en zout, strooi er de helft van de ore­gano over en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Zet 6 tot 8 mi­nuten in de oven.
    Vermeng de ricotta met de knof­look en de rest van de oregano. Be­strijk de pizzabodems met tomaten­saus en verdeel er de kaas over.
    Schik de groenten op de saus. Be­sprenkel ze met de rest van de olijf­olie. Bak de pizza's +/- 10 minuten in de oven op 220. C.

    Ricotta is Italiaanse verse kaas met wel wat calorieën, maar toch minder vet dan mozzarella (tenzij u light mozzarella gebruikt).

    07-06-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse ovenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

    Voor 4 personen:

    500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika, bakje champignons, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, beetje tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

    Zorg dat alle ingredienten zijn gesneden voor je begint dat werkt het makkelijkst

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan. Hierna de kipfilet in de ovenschaal overdoen. In het achtergebleven vet de uien en paprika fruiten tot de uien goudgeel zien. Hierna de bloem toevoegen en even meebakken. Scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewoon bent. Saus op smaak brengen met zout en peper en wat tijm. Saus bovenop het vlees doen. Champions in plakjes erbovenop doen en de tomatenblokjes hier weer bovenop leggen. Even glad strijken en de kaas over de tomaten verspreiden. Wat nootmuskaat erover strooien. Deksel op de ovenschaal doen of eventueel afdekken met aluminiumfolie. Plaats de schaal in een oven van 200 graden, na 40 minuten is de ovenschotel klaar.

    Tip:
    Lekker met vers stokbrood en een groene salade. Drink de wijn die over is bij de maaltijd.

    06-06-2007 om 15:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoengebraad met champignonroomsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Een gemakkelijk te bereiden feestgerecht.

    1 kalkoengebraad van ongeveer 1 kg of iets meer - 500 gr champignons - 1 kleine ui - boter - zout peper en paprikapoeder - muskaatnoot - 250 cl room - maizena

    Maak de ui schoon en laat gans. borstel de champignons en snijd in 4.
    Verhit boter en leg het gebraad met de ganse ui in de hoge pan. Bak het gebraad aan alle kanten bruin en kruid met peper zout en paprikapoeder( niet te veel) voeg een klein beetje water bij en laat gaar stoven in 40 minuten op een zacht vuur.
    Haal vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Haal ui uit de pan en voeg de champignons in de pan. stoof gaar in 5 minuten. kruid naar smaak , voeg de room en nootmuskaat toe en breng aan de kook. Bind de saus met maizena en snijd het gebraad in schijven. Leg de schijven op een schotel en overgiet met de champignons.

    Serveertip:
    Dien op met kroketjes.

    05-06-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pie met kip en paprika
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kies natuurlijk voor bakklaar bladerdeeg bereid met plantaardig vet. En met light room wordt deze pie even lekker.

    Voor 4 personen:

    85 g bladerdeeg- 4 kipfilets, in blokjes- 1 rode paprika, in blokjes-1 dl droge witte wijn- 200 g light room- 1 ei, losgeklopt- 1/2 eetlepel olijfolie- 1 eetlepel verse gehakte dragon- zwarte peper uit de molen en zout

    Verwarm de oven voor op 220°C Roerbak de kip 5 minuten in hete olijfolie. Voeg de paprika toe. Roerbak nog 3 minuten.
    Doe er de wijn en de dragon bij. Laat een paar minuten sudderen. Laat wat afkoelen en roer er dan de room door. Kruid met peper en zout.
    Schep het mengsel in een diepe bakvorm die zo op tafel kan. Leg het bladerdeeg over de vulling. Druk de zijkanten goed aan tegen de binnenkant van de vorm.
    Prik het deeg in met een vork. Bestrijk de pie met losgeklopt ei en bak 'm 20 minuten in het midden van de oven.

    03-06-2007 om 20:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grenadine en Viooltjessap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Grenadine;

    Deze grenadine kan je op 101 manieren verwerken in aperitieven, cocktails en bij desserts. Bovendien geeft het een natuurlijk rode kleurstof voor een feestelijke finshing touch.

    3 granaatappels, 2 citroenen, 1 el vliersap of vliersiroop en 200 g witte kandijsuiker.

    Pers de citroenen uit. Open de granaatappels en schraap de rode bolletjes in de sapcentrifuge. Meng de sappen, voeg de suiker toe en laat het geheel gedurende vijf minuten koken tot je een siroopje bekomt. Giet de hete siroop in flesjes die je hermetisch kan afsluiten.

    Viooltjessap

    Viooltjessap is een vrolijk feestdrankje voor kinderen. Leng het aan met water of fruitsap. Dit is een origineel geschenk voor een doopfeest. Hoest en bronchitis ga je te lijf met maartse viooltjes.

    20 maartse viooltjes, 260 g suiker, 1 citroen en 5 dl water

    Pluk zorgvuldig de blauwe blaadjes van de viooltjes en zorg dat alle groene blaadjes en steeltjes verwijderd zijn. Leg de blaadjes samen met 60 gram suiker in een stenen pot. Kook het water en overgiet de blaadjes zodat ze juist onderstaan. Dek de pot af en zet hem een dag op een zeer warme plaats bijvoorbeeld op de verwarming of in de vlakke zon.
    Filter daarna het geheel door het sap door een natte linnen doek te persen. Voeg nu per halve liter sap 200 gram fijne suiker toe. Pers de citroen uit en doe het citroensap er ook bij. Verwarm nu het geheel op een laag pitje tot de suiker is opgelost.
    Zeker niet laten koken!
    Neem de pot van het vuur als er een wit vlies op het sap komt. Schuim het vlies af. Giet het heet drankje in flessen die je eerst in warm water hebt voorverwarmd. Zo voorkom je dat er na een tijdje schimmel zou ontstaan. Laat alles nu afkoelen. Sluit de flessen luchtdicht af.

    02-06-2007 om 20:24 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipbrochette met noedels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 kipfilets, in reepjes- 1 rode paprika, in reepjes- 1 eetlepel tomatenpuree- 2 eetlepels bruine suiker- 3 eetlepels sesamolie- 3 cm verse gemberwortel, geraspt- 1 bosje lente-uitjes, gesnipperd- 150 g eiernoedels- peper en zout

    Vermeng de tomatenpuree met de bruine suiker, 1 eetlepel sesamolie en de helft van de gemberwortel. Kruid de kipreepjes met peper en zout. Schep ze door de marinade. Laat een kwartier trekken.
    Prik de kip en de paprikareepjes op acht spiesjes. Gril ze een tiental minuten (in de grill pan of op een tafelgrill) en keer ze af en toe om. Kook de eiernoedels beetgaar in gezouten water.
    Verwarm de rest van de sesamolie een paar minuten met de rest van de gemberwortel en de lente-uitjes, tot de aroma's vrijkomen (niet laten kleuren!).
    Giet de noedels af en vermeng ze meteen met de gember-uienolie. Leg er de kipbrochettes bij en dien op.

    31-05-2007 om 20:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenburgers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g kalkoengehakt- 1 ui, gesnipperd- 2 teentjes knoflook, geperst- 2 theelepels zongedroogde tomaten pasta- 2 eetlepels gehakte peterselie- 1 eetlepel worcestersaus- 1 eetlepel olijfolie- peper en zout

    -Vermeng het gehakt met de tomaten pasta, de ui, de knoflook en de peterselie. Doe er de worcestersaus bij. Kruid eventueel bij met peper en zout.

    -Verdeel het gehakt in vier porties en maak er afgeplatte balletjes van. Bestrijk ze met olie en bak ze 5 minuten aan elke kant in een grillpan.

    -Serveer de kalkoenburgers in (warme) broodjes, met plakjes tomaat, rucola en een likje light mayonaise.

    29-05-2007 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownie-sterretjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ongeveer 35 stuks:

    170 g couverturechocolade (bitter of melk, of half-om-half)-250 g boter- 6 eieren- 300 g fijne suiker- 1 theelepel vanille-essence- 220 g bloem- 200 g gemalen hazelnoten- zout- 3 eetlepels bloemsuiker om af te werken

    Laat de boter samen met de chocolade smelten in een warmwaterbad. Klop met de mixer-kloppers de eieren schuimig met 250 g fijne suiker, de vanille-essence en een snuifje zout. Vermeng met de gesmolten chocolade. Voeg er de bloem en de noten aan toe, roer het beslag goed glad.

    Beleg een groot, ondiep bakblik (32 x39 cm)met bakpapier. Schep er het beslag in. Bak 15 tot 18 minuten midden in de oven op 190°C. Laat half afkoelen en stort de koek op een groot vel bakpapier. Dompel een uitsteekvormpje in de rest van de suiker, steek er sterretjes mee uit de lauwwarme koek. Laat ze verder afkoelen op een rooster. Werk ze af met gezeefde bloemsuiker.

    28-05-2007 om 20:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    walter
    blog.seniorennet.be/walter
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fritske3
    blog.seniorennet.be/fritske

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    willy_dekindt
    blog.seniorennet.be/willy_d
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    susutje
    blog.seniorennet.be/susutje
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    springstal
    blog.seniorennet.be/springs
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!