Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    spriet
    blog.seniorennet.be/spriet
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boomerenmirsa
    blog.seniorennet.be/boomere
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mickey_mousse
    blog.seniorennet.be/mickey_
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    09-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    Meest lekkere chocolademoes die u ooit heeft geproefd

    360 gr chocolade- 50 gr boter- 6 eiwitten- 0.5 liter slagroom- 100 gr suiker

    -Smelt de chocolade au bain marie
    - Smelt de boter au bain marie
    - Klop de slagroom op tot yoghurt dikte
    - Klop de eiwitten op met de suiker tot deze stijf is.
    - Ga nu snel te werk.
    - Meng de gesmolten chocolade met de boter en vermeng dit met een garde met de helft van de geklopte eiwitten daarna de andere helft er door spatelen.
    - Dan als laatste de slagroom er door spatelen.

    Tip:
    - Nou eet smakelijk en maak er nog even een vanillesaus bij.
    - En dit is helemaal lekker

    09-06-2007 om 20:46 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza met groenten en ricotta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    4 panklare pizza­bodems- 2 courget­tes, in flinterdunne slierten- 2 rode ui­en, in fijne ringen- 1 eetlepel verse ore­gano (of 1/2 theele­pel gedroogde)- 1 1/2 eetlepel olijf­olie- 200 g ricotta- 2 teentjes knoflook, geperst- 8 afgestre­ken eetlepels ge­kruide tomatensaus- peper en zout

    Verwarm de oven voor op 220. C. Leg de courgettes en de uien in een ovenschaal. Kruid ze met peper en zout, strooi er de helft van de ore­gano over en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Zet 6 tot 8 mi­nuten in de oven.
    Vermeng de ricotta met de knof­look en de rest van de oregano. Be­strijk de pizzabodems met tomaten­saus en verdeel er de kaas over.
    Schik de groenten op de saus. Be­sprenkel ze met de rest van de olijf­olie. Bak de pizza's +/- 10 minuten in de oven op 220. C.

    Ricotta is Italiaanse verse kaas met wel wat calorieën, maar toch minder vet dan mozzarella (tenzij u light mozzarella gebruikt).

    07-06-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse ovenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijk gerecht waarbij je niet lang in de keuken hoeft te staan. Dus ideaal bij een dineetje.

    Voor 4 personen:

    500 gram kipfilet (kan ook met hamlapjes), 2 uien, 1 groene paprika, bakje champignons, 1 blikje tomatenstukjes, 30 gram bloem, 4 dl bouillon van een blokje, 1 dl rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, beetje tijm, 200 gram geraspte jonge kaas, 1 eetlepel boter

    Zorg dat alle ingredienten zijn gesneden voor je begint dat werkt het makkelijkst

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de kipfilet in stukjes en braad deze in de boter goed aan. Hierna de kipfilet in de ovenschaal overdoen. In het achtergebleven vet de uien en paprika fruiten tot de uien goudgeel zien. Hierna de bloem toevoegen en even meebakken. Scheutje voor scheutje de wijn en de bouillon toevoegen. Goed roeren. Zorg dat de saus wat dikker blijft dan je gewoon bent. Saus op smaak brengen met zout en peper en wat tijm. Saus bovenop het vlees doen. Champions in plakjes erbovenop doen en de tomatenblokjes hier weer bovenop leggen. Even glad strijken en de kaas over de tomaten verspreiden. Wat nootmuskaat erover strooien. Deksel op de ovenschaal doen of eventueel afdekken met aluminiumfolie. Plaats de schaal in een oven van 200 graden, na 40 minuten is de ovenschotel klaar.

    Tip:
    Lekker met vers stokbrood en een groene salade. Drink de wijn die over is bij de maaltijd.

    06-06-2007 om 15:59 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoengebraad met champignonroomsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Een gemakkelijk te bereiden feestgerecht.

    1 kalkoengebraad van ongeveer 1 kg of iets meer - 500 gr champignons - 1 kleine ui - boter - zout peper en paprikapoeder - muskaatnoot - 250 cl room - maizena

    Maak de ui schoon en laat gans. borstel de champignons en snijd in 4.
    Verhit boter en leg het gebraad met de ganse ui in de hoge pan. Bak het gebraad aan alle kanten bruin en kruid met peper zout en paprikapoeder( niet te veel) voeg een klein beetje water bij en laat gaar stoven in 40 minuten op een zacht vuur.
    Haal vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Haal ui uit de pan en voeg de champignons in de pan. stoof gaar in 5 minuten. kruid naar smaak , voeg de room en nootmuskaat toe en breng aan de kook. Bind de saus met maizena en snijd het gebraad in schijven. Leg de schijven op een schotel en overgiet met de champignons.

    Serveertip:
    Dien op met kroketjes.

    05-06-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pie met kip en paprika
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kies natuurlijk voor bakklaar bladerdeeg bereid met plantaardig vet. En met light room wordt deze pie even lekker.

    Voor 4 personen:

    85 g bladerdeeg- 4 kipfilets, in blokjes- 1 rode paprika, in blokjes-1 dl droge witte wijn- 200 g light room- 1 ei, losgeklopt- 1/2 eetlepel olijfolie- 1 eetlepel verse gehakte dragon- zwarte peper uit de molen en zout

    Verwarm de oven voor op 220°C Roerbak de kip 5 minuten in hete olijfolie. Voeg de paprika toe. Roerbak nog 3 minuten.
    Doe er de wijn en de dragon bij. Laat een paar minuten sudderen. Laat wat afkoelen en roer er dan de room door. Kruid met peper en zout.
    Schep het mengsel in een diepe bakvorm die zo op tafel kan. Leg het bladerdeeg over de vulling. Druk de zijkanten goed aan tegen de binnenkant van de vorm.
    Prik het deeg in met een vork. Bestrijk de pie met losgeklopt ei en bak 'm 20 minuten in het midden van de oven.

    03-06-2007 om 20:16 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grenadine en Viooltjessap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Grenadine;

    Deze grenadine kan je op 101 manieren verwerken in aperitieven, cocktails en bij desserts. Bovendien geeft het een natuurlijk rode kleurstof voor een feestelijke finshing touch.

    3 granaatappels, 2 citroenen, 1 el vliersap of vliersiroop en 200 g witte kandijsuiker.

    Pers de citroenen uit. Open de granaatappels en schraap de rode bolletjes in de sapcentrifuge. Meng de sappen, voeg de suiker toe en laat het geheel gedurende vijf minuten koken tot je een siroopje bekomt. Giet de hete siroop in flesjes die je hermetisch kan afsluiten.

    Viooltjessap

    Viooltjessap is een vrolijk feestdrankje voor kinderen. Leng het aan met water of fruitsap. Dit is een origineel geschenk voor een doopfeest. Hoest en bronchitis ga je te lijf met maartse viooltjes.

    20 maartse viooltjes, 260 g suiker, 1 citroen en 5 dl water

    Pluk zorgvuldig de blauwe blaadjes van de viooltjes en zorg dat alle groene blaadjes en steeltjes verwijderd zijn. Leg de blaadjes samen met 60 gram suiker in een stenen pot. Kook het water en overgiet de blaadjes zodat ze juist onderstaan. Dek de pot af en zet hem een dag op een zeer warme plaats bijvoorbeeld op de verwarming of in de vlakke zon.
    Filter daarna het geheel door het sap door een natte linnen doek te persen. Voeg nu per halve liter sap 200 gram fijne suiker toe. Pers de citroen uit en doe het citroensap er ook bij. Verwarm nu het geheel op een laag pitje tot de suiker is opgelost.
    Zeker niet laten koken!
    Neem de pot van het vuur als er een wit vlies op het sap komt. Schuim het vlies af. Giet het heet drankje in flessen die je eerst in warm water hebt voorverwarmd. Zo voorkom je dat er na een tijdje schimmel zou ontstaan. Laat alles nu afkoelen. Sluit de flessen luchtdicht af.

    02-06-2007 om 20:24 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)
    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipbrochette met noedels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 kipfilets, in reepjes- 1 rode paprika, in reepjes- 1 eetlepel tomatenpuree- 2 eetlepels bruine suiker- 3 eetlepels sesamolie- 3 cm verse gemberwortel, geraspt- 1 bosje lente-uitjes, gesnipperd- 150 g eiernoedels- peper en zout

    Vermeng de tomatenpuree met de bruine suiker, 1 eetlepel sesamolie en de helft van de gemberwortel. Kruid de kipreepjes met peper en zout. Schep ze door de marinade. Laat een kwartier trekken.
    Prik de kip en de paprikareepjes op acht spiesjes. Gril ze een tiental minuten (in de grill pan of op een tafelgrill) en keer ze af en toe om. Kook de eiernoedels beetgaar in gezouten water.
    Verwarm de rest van de sesamolie een paar minuten met de rest van de gemberwortel en de lente-uitjes, tot de aroma's vrijkomen (niet laten kleuren!).
    Giet de noedels af en vermeng ze meteen met de gember-uienolie. Leg er de kipbrochettes bij en dien op.

    31-05-2007 om 20:55 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenburgers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    500 g kalkoengehakt- 1 ui, gesnipperd- 2 teentjes knoflook, geperst- 2 theelepels zongedroogde tomaten pasta- 2 eetlepels gehakte peterselie- 1 eetlepel worcestersaus- 1 eetlepel olijfolie- peper en zout

    -Vermeng het gehakt met de tomaten pasta, de ui, de knoflook en de peterselie. Doe er de worcestersaus bij. Kruid eventueel bij met peper en zout.

    -Verdeel het gehakt in vier porties en maak er afgeplatte balletjes van. Bestrijk ze met olie en bak ze 5 minuten aan elke kant in een grillpan.

    -Serveer de kalkoenburgers in (warme) broodjes, met plakjes tomaat, rucola en een likje light mayonaise.

    29-05-2007 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownie-sterretjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ongeveer 35 stuks:

    170 g couverturechocolade (bitter of melk, of half-om-half)-250 g boter- 6 eieren- 300 g fijne suiker- 1 theelepel vanille-essence- 220 g bloem- 200 g gemalen hazelnoten- zout- 3 eetlepels bloemsuiker om af te werken

    Laat de boter samen met de chocolade smelten in een warmwaterbad. Klop met de mixer-kloppers de eieren schuimig met 250 g fijne suiker, de vanille-essence en een snuifje zout. Vermeng met de gesmolten chocolade. Voeg er de bloem en de noten aan toe, roer het beslag goed glad.

    Beleg een groot, ondiep bakblik (32 x39 cm)met bakpapier. Schep er het beslag in. Bak 15 tot 18 minuten midden in de oven op 190°C. Laat half afkoelen en stort de koek op een groot vel bakpapier. Dompel een uitsteekvormpje in de rest van de suiker, steek er sterretjes mee uit de lauwwarme koek. Laat ze verder afkoelen op een rooster. Werk ze af met gezeefde bloemsuiker.

    28-05-2007 om 20:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spicy worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Snij 1 bosje jonge worteltjes in stukjes van zo'n 3 cm en stoom ze 5 minuten. Fruit 1 geperst knoflookteen­tje in 2 eetlepels olijfolie. Strooi er 2 mespunten kur­kuma, 1/2 koffielepel gemberpoeder, 1/2 koffielepel gemalen komijnzaadjes, een mespunt piment, 1/2 kof­fielepel gemalen korianderzaadjes, peper en zout bij. Roerbak tot de aroma's vrijkomen. Voeg de worteltjes toe, schep goed om en laat nog even doorwarmen. Werk af met versgehakte korianderblaadjes.

    Om te serveren bij geroosterd varkensvlees en gestoomde krieltjes

    27-05-2007 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met reepjes biefstuk en roquefort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 eetlepels olijfolie2 eetlepels citroensap2 theelepels Dijon mosterdsnufje zout200 gram gemengde sla250 gram kogelbiefstukpeper100 gram roquefort200 gram kerstomaatjes

    Was de sla en laat het uitlekken. Snijd de biefstuk in reepjes. Verkruimel de roquefort. Halveer de tomaatjes. Maak een vinaigrette van 6 eetlepels olijfolie, citroensap, mosterd en snufje zout in een kom.

    Verdeel de sla over de borden en besprenkel ze met de vinaigrette. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de biefstukreepjes 1 minuut. Bestrooi ze met peper. Verdeel de biefstukreepjes over de sla. Bestrooi de salade met kruimels roquefort en halve tomaatjes.

    26-05-2007 om 15:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    2 fanzanten, opgebonden met druivenblad en spek- 4 sjalotjes, gesnipperd- 200 ml wild- of kalfsfond- ½ l witte wijn- peper- zout- cayennepeper- boter- 250 ml room- 12 stronkjes witloof (volle grond)- peper- zout- muskaatnoot- boter

    Fazanten kruiden met peper en zout. Bakken in een oven van 250°C gedurende 30 à 35 min. Fazanten uithalen en de pan deglaceren met witte wijn, sjalotjes bijvoegen samen met peper, zout en cayennepeper, fond, room en alles laten inkoken. Saus daarna zeven.
    Witloofstronkjes stomen ca. 15 minuten met de topjes naar boven. Aankleuren in de boter en kruiden.

    Tip:
    Controleer of de fazant gaar is door met een scherp mes even tussen de bil en de borst te prikken. Als er helder vocht uitloopt, is het beestje gaar. Serveer eerst de borstfilets en daarna de billetjes.

    25-05-2007 om 21:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puree van rode linzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    Dit is een vegetarisch recept. 

    1 ½ l groentebouillon- 500 g rode linzen- 200 g bleekselderij, fijngehakt - ½ ui, fijngehakt- 3 tenen knoflook, fijngehakt - 4 eetlepels extra vierge olijfolie - 4 eetlepels citroensap-  zout en peper

    Breng de bouillon aan de kook. Doe de linzen, bleekselderij, ui en knoflook erin en laat alles op een laag vuur 20-30 minu­ten koken. Roer af en toe.

    De linzen moeten heel zacht worden. Als je een gladde puree wilt, kun je ze in de keukenmachine of met een staafmixer fijnmalen. Als je de puree iets dikker wilt, laat ze dan langer inkoken.

    Roer er vlak Voor het opdienen de olie, het sap en een beetje versgemalen zwarte peper en wat zout door.

    N.B.
    In plaats van de selderij kun je prei, venkel of bosuitjes gebruiken. Andere variaties; voeg chilipeper, pesto, dijonmosterd, mierikswortel, gehakte geroosterde noten, zonge­droogde tomaten of verse kruiden toe.

    24-05-2007 om 20:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado met garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1/2 avocado- 50 gram Hollande garnalen peper

    Maak een halve avocado leeg met een theelepeltje, houd de schil heel. Snijd de inhoud goed klein. Meng de avocadopulp met de garnalen.

    22-05-2007 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met aardappelen en ham en ei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1/2 bosje witte asperges 50 gram gekookte ham (3 plakken) 1 ei 2 aardappelen boter/peper/zout

    Snij 1 cm af van de asperges en schil ze dun. Kook de aardappelen en het ei. Laat het vocht van de asperges weglopen en smelt er een klein blokje boter op. Garneer de asperges met ei en leg ze in dubbelgevouwen plakken ham.

    22-05-2007 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tian van groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Snij 4 tomaten, 2 rode paprika's (zonder zaadjes of zaad lijsten), 1 aubergine en 2 courgettes in fijne plakjes. Schik de groenten in laagjes in een ovenschaal. Kruid met 3 gehakte knoflookteentjes, een paar takjes afgeriste tijm, peper en zout. Rooster en verkruimel 6 sneetjes brood. Strooi het broodkruim op de groenten. Besprenkel met 1 dl droge witte wijn en 1,5 dl olijfolie. Zet 1 uur in de oven op 170°C. Schep tussendoor wat stoofvocht op het crumble-laagje, zodat het niet aanbrandt. Werk af met vers basilicum en serveer met kleine pasta.

    19-05-2007 om 19:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandsterretjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ongeveer 35 stuks

    250 g zachte boter- 100 g poedersuiker- snuifje zout- 1 ei- 320 g bloem-1 theelepel speculaaskruiden- 100 g vlierbessengelei (of andere stevige gelei)- 2 eetlepels citroensap- suikerhartjes en poedersuiker om af te werken- bloem voor het werkvlak

    Roer de boter glad met de suiker en het zout. Doe er het ei bij. Roer weer goed glad. Strooi er de bloem en de speculaaskruiden bij. Kneed tot een homogeen deegje. Verpak het in plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast. Verdeel de deegbal in drie of vier porties. Rol elke portie dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er sterretjes uit. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in het midden van de op 160°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Bestrijk de helft van de koekjes met vlierbessengelei. Leg er een tweede koekje op. Druk lichtjes aan. Bestrooi rijkelijk met gezeefde poedersuiker. Werk af met een suikerhartje

    18-05-2007 om 19:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatencoulis met romatomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pruimtomaat- kerstomaat- vleestomaat- trostomaat- soeptomaat... Zo kunnen we nog even doorgaan, want tomaten zijn er in alle soorten. Dit zijn romatomaten: zoals de naam het zegt, zijn ze van Italiaanse origine. Met hun vaste vruchtvlees (laag watergehalte en bijna geen pitjes) zijn ze perfect voor coulis en saus. U serveert graag zelfgemaakte tomatencoulis bij de zeebarbeel met paprika en komkommer? Pel 4 romatomaten en snij ze in grote stukken. Duw ze door een fijne zeef en kruid naar smaak.

    18-05-2007 om 19:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraanrisotto.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    300 g risottorijst- ongeveer 1 l warme kippenbouillon- 125 ml droge witte wijn- 1 ui, gesnipperd- boter en/of olijfolie- 1 plukje saffraandraadjes- 50 g gemalen parmezaan- peper uit de molen en zout

    1. Los de saffraandraadjes op in de warme bouillon. Fruit de uisnippers glazig in een eetlepel olijfolie. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn.
    2. Schenk er de wijn en een soeplepel warme bouillon bij. Roer om. Laat op een zacht vuur koken tot de vloeistof bijna verdampt is.
    3. Voeg er weer een soeplepel bouillon aan toe. Laat weer inkoken en roer om. Werk zo verder tot de rijst zacht is, maar nog een beetje beet heeft. De bouillon zal dan zo goed als op zijn. Reken ongeveer 30 minuten om de risotto te maken en blijf roeren.
    4. Voeg een nootje boter en de parmezaan bij de rijst. Kruid met peper uit de molen. Schep goed om en serveer!

    17-05-2007 om 20:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 10 personen:
    600 g aubergines- 3 eetlepels extra vierge olijfolie- puree van rode linzen

    Vleessaus:
    1 eetlepel extra vierge olijfolie-1 ui, gehakt- 400 g runder-, lams- of kippengehakt - 1 rode paprika, gehakt- 4 tenen knoflook, fijngehakt-400 g gepelde tomaten uit blik, in stukjes gesneden- 1 eetlepel dijonmosterd- 4 eetlepels gehakte peter­selie- 1 eetlepel worcestersaus- 1 eetlepel gedroogde- oregano-1 eetlepel balsamicoazijn- 2 eetlepels geconcentreerde toma­tenpuree

    Witte saus:
    500 g magere yoghurt- 300 g kwark- ½ theelepel geraspte nootmuskaat- 2 eetlepels geraspte parmezaan- 2 eetlepels geraspte jonge kaas of gruyère -2 eieren- zout en peper

    Verhit olie in een grote pan, doe de ui erbij en fruit ze tot ze zacht is. Voeg het gehakt toe en roer het op een middelhoog vuur tot het bruin is. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles op een laag vuur sudderen tot bijna alle vloeistof is verdampt.
    Snijd de aubergines in dunne plakken (3-4 mm) en bak ze tot ze goudkleurig zijn in de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Doe alle ingredi­ënten in de keukenmachine en meng alles goed door elkaar.
    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote oven­schaal in met olie en leg een laag van 2 centimeter linzenpu­ree op de bodem. Verdeel de helft van de vleessaus erover, dan de aubergine en vervolgens de rest van de vleessaus. Dek alles af met een laag witte saus. Zet de schaal ongeveer 30-40minuten in de oven, tot de moussaka bovenop goudbruin is. Laat het gerecht voor het opdienen even afkoelen. Een groene sla is hierbij perfect.

    17-05-2007 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sandra1968
    blog.seniorennet.be/sandra1
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    andrevanduinfotosite
    blog.seniorennet.be/andreva

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mireille1969
    blog.seniorennet.be/mireill
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tieke
    blog.seniorennet.be/tieke
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    psplessen
    blog.seniorennet.be/pspless
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!