Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    thomas1947
    blog.seniorennet.be/thomas1
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jackyshobby
    blog.seniorennet.be/jackysh
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jempi_hoegaarden
    blog.seniorennet.be/jempi_h
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    19-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tian van groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Snij 4 tomaten, 2 rode paprika's (zonder zaadjes of zaad lijsten), 1 aubergine en 2 courgettes in fijne plakjes. Schik de groenten in laagjes in een ovenschaal. Kruid met 3 gehakte knoflookteentjes, een paar takjes afgeriste tijm, peper en zout. Rooster en verkruimel 6 sneetjes brood. Strooi het broodkruim op de groenten. Besprenkel met 1 dl droge witte wijn en 1,5 dl olijfolie. Zet 1 uur in de oven op 170°C. Schep tussendoor wat stoofvocht op het crumble-laagje, zodat het niet aanbrandt. Werk af met vers basilicum en serveer met kleine pasta.

    19-05-2007 om 19:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandsterretjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ongeveer 35 stuks

    250 g zachte boter- 100 g poedersuiker- snuifje zout- 1 ei- 320 g bloem-1 theelepel speculaaskruiden- 100 g vlierbessengelei (of andere stevige gelei)- 2 eetlepels citroensap- suikerhartjes en poedersuiker om af te werken- bloem voor het werkvlak

    Roer de boter glad met de suiker en het zout. Doe er het ei bij. Roer weer goed glad. Strooi er de bloem en de speculaaskruiden bij. Kneed tot een homogeen deegje. Verpak het in plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast. Verdeel de deegbal in drie of vier porties. Rol elke portie dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er sterretjes uit. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in het midden van de op 160°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Bestrijk de helft van de koekjes met vlierbessengelei. Leg er een tweede koekje op. Druk lichtjes aan. Bestrooi rijkelijk met gezeefde poedersuiker. Werk af met een suikerhartje

    18-05-2007 om 19:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatencoulis met romatomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pruimtomaat- kerstomaat- vleestomaat- trostomaat- soeptomaat... Zo kunnen we nog even doorgaan, want tomaten zijn er in alle soorten. Dit zijn romatomaten: zoals de naam het zegt, zijn ze van Italiaanse origine. Met hun vaste vruchtvlees (laag watergehalte en bijna geen pitjes) zijn ze perfect voor coulis en saus. U serveert graag zelfgemaakte tomatencoulis bij de zeebarbeel met paprika en komkommer? Pel 4 romatomaten en snij ze in grote stukken. Duw ze door een fijne zeef en kruid naar smaak.

    18-05-2007 om 19:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraanrisotto.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    300 g risottorijst- ongeveer 1 l warme kippenbouillon- 125 ml droge witte wijn- 1 ui, gesnipperd- boter en/of olijfolie- 1 plukje saffraandraadjes- 50 g gemalen parmezaan- peper uit de molen en zout

    1. Los de saffraandraadjes op in de warme bouillon. Fruit de uisnippers glazig in een eetlepel olijfolie. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn.
    2. Schenk er de wijn en een soeplepel warme bouillon bij. Roer om. Laat op een zacht vuur koken tot de vloeistof bijna verdampt is.
    3. Voeg er weer een soeplepel bouillon aan toe. Laat weer inkoken en roer om. Werk zo verder tot de rijst zacht is, maar nog een beetje beet heeft. De bouillon zal dan zo goed als op zijn. Reken ongeveer 30 minuten om de risotto te maken en blijf roeren.
    4. Voeg een nootje boter en de parmezaan bij de rijst. Kruid met peper uit de molen. Schep goed om en serveer!

    17-05-2007 om 20:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 10 personen:
    600 g aubergines- 3 eetlepels extra vierge olijfolie- puree van rode linzen

    Vleessaus:
    1 eetlepel extra vierge olijfolie-1 ui, gehakt- 400 g runder-, lams- of kippengehakt - 1 rode paprika, gehakt- 4 tenen knoflook, fijngehakt-400 g gepelde tomaten uit blik, in stukjes gesneden- 1 eetlepel dijonmosterd- 4 eetlepels gehakte peter­selie- 1 eetlepel worcestersaus- 1 eetlepel gedroogde- oregano-1 eetlepel balsamicoazijn- 2 eetlepels geconcentreerde toma­tenpuree

    Witte saus:
    500 g magere yoghurt- 300 g kwark- ½ theelepel geraspte nootmuskaat- 2 eetlepels geraspte parmezaan- 2 eetlepels geraspte jonge kaas of gruyère -2 eieren- zout en peper

    Verhit olie in een grote pan, doe de ui erbij en fruit ze tot ze zacht is. Voeg het gehakt toe en roer het op een middelhoog vuur tot het bruin is. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles op een laag vuur sudderen tot bijna alle vloeistof is verdampt.
    Snijd de aubergines in dunne plakken (3-4 mm) en bak ze tot ze goudkleurig zijn in de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Doe alle ingredi­ënten in de keukenmachine en meng alles goed door elkaar.
    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote oven­schaal in met olie en leg een laag van 2 centimeter linzenpu­ree op de bodem. Verdeel de helft van de vleessaus erover, dan de aubergine en vervolgens de rest van de vleessaus. Dek alles af met een laag witte saus. Zet de schaal ongeveer 30-40minuten in de oven, tot de moussaka bovenop goudbruin is. Laat het gerecht voor het opdienen even afkoelen. Een groene sla is hierbij perfect.

    17-05-2007 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwhaasje met asperges en saus hollandaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    5 dikke witte asperges-160 gram kabeljauwhaas- peper- zout- citroensap- 4 eierdooiers- 250 gram boter- 3 kleine aardappeltjes

    1. Rasp de asperges. Leg ze in koud water met voldoende zout en een klein beetje citroensap. Zet ze op het vuur en breng het water aan de kook. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur. De asperges koken dan zachtjes verder tot ze gaar zijn.

    2. Doe wat olijfolie in de pan, kruid de kabeljauw met peper en zout, en bak de vis langs beide zijden tot er een gouden korstje te zien is. Vervolgens gaat de vis zo'n 10 à 12 minuten de oven in om verder te garen.

    3. Neem vier eierdooiers en voeg er 250 gram geklaarde boter en een geutje koud water aan toe. Ondertussen stevig en constant doorroeren terwijl de pan op het vuur staat. Kruid met peper en zout. Voeg een geutje citroensap toe. Zorg dat de saus niet begint te koken! Als het geheel goed gemengd is, mag de pan van het vuur. Blijf nog even stevig doorroeren tot de pan wat afgekoeld is.

    4. Kook of stoom de aardappeltjes.

    5. Schik de asperges in het midden van het bord. Leg de kabeljauw erop. Schik de aardappeltjes erbij. Drapeer de saus over de vis. Werk af met een selderblaadje en een takje dille.

    15-05-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    12-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's met serranoham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    300 g gamba's- 200 g serranoham (of een andere soort gedroogde ham)- 1 bosje verse basilicum- peper- olijfolie voor de bakplaat. .

    Voor de knoflooksaus:
    2 eierdooiers- 5 teentjes knoflook- sap van 1/2 citroen- 2 eetlepels versgehakt basilicum- 150 ml olijfolie

    Pel de gamba's maar laat de staart eraan. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de plakken ham. Leg op elk stukje ham een drietal blaadjes basilicum en een gamba. Rol op en leg de gamba's naast elkaar op een goed ingevette bakplaat. Zet ze 7 tot 10 minuten in het midden van de oven. Roer de eierdooiers los met het citroensap, de gepelde en geplette knoflook en de gehakte basilicum. Schenk er in een straaltje en onder voortdurend roeren (zoals voor mayonaise) de olijfolie bij. Blijf roeren tot de saus glad en dik vloeibaar is. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Serveer lichtjes gekoeld, bij de warme gamba's. Lekker met stokbrood.

    12-05-2007 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelegde zilveruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g zilveruitjes- water- azijn( wil ge dat minder sterk neem dan ¾ azijn en 1/3 water)- 1 deel zout op 5 delen suiker- dragon- laurier- tijm- peper en korianderbolletjes

    Uitjes overgieten met kokend water, onmiddellijk erna koud water erover en ze pellen. Ze in een weckpot doen, zout en suiker overstrooien. Dragon, tijm, laurier, peper- en korianderbolletjes bijdoen. De azijn aan de kook brengen en over de uitjes gieten. Laten afkoelen en het potje sluiten.

    N.B.: Voor de augurken kan men hetzelfde doen.

    10-05-2007 om 20:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van witloof.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 stronkjes witloof, in schijfjes- 4 sjalotjes, in schijfjes- scheutje witte wijn- 250 g suiker- tijm- laurier- zout- enkele kardemonzaadjes- enkele peperbolletjes.

    Witloof en sjalotjes aanfruiten in een beetje boter. Rest erbij doen en samen laten stoven.

    10-05-2007 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van kerstomaat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g kerstomaatjes, in 2 gesneden- 100 g suiker- 50 ml witte of rode wijn (naar smaak)- tijm- laurier- zout- enkele steranijsjes- enkele peperbolletjes

    Alles samen stoven.

    09-05-2007 om 20:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazenpastei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 1 kg:

    300 g bardes (vet) dun gesneden- 300 g vlees van haas- 300 g lever van haas- 300 g vers buikspek- 300 g keelstuk van varken- 3 cl whisky (bij voorkeur Ierse)- 2 eieren- 10 cl wild- of kalfsfond- 14 g zout- 4 g peper- 4 g paprikapoeder- 2 g foelie- 1 snuifje cayennepeper.

    Het vlees malen in een vleesmolen en mengen met de andere ingrediënten. Een terrine bekleden met het vet, voldoende laten overhangen zodat je het daarna over de inhoud kunt leggen. Terrine vullen met het patémengsel, toedekken met het vet en afdekken met een deksel van de terrine of met zilverpapier. Ca. 1 uur au bain Marie bakken in een oven van 230°C.

    Uit de oven nemen. Als er een terrinedeksel opligt, dat afnemen, het zilverpapier mag blijven liggen. Een plank op de pastei leggen en daar enkele gevulde conservenblikken opzetten. De pastei 12 uur in de koelkast laten rusten.

    N.B.:
    Dit is een basisrecept. Door de variëren met het soort vlees, van fazant bijvoorbeeld, krijg je een ander type pastei. Bij fazant kun je er ook pistachenoten aan toevoegen.

    07-05-2007 om 20:50 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bucatini met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g bucatini (of macaroni)- 1 groen of wit bloemkooltje- 2 teentjes knoflook 4 eet­lepels olijfolie, extra vierge- 40 g gemalen kaas (pecorino, padano of parmezaan)- 1 takje basilicum-1 takje platte peterselie cayenne­peper en zout

    Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes en blancheer ze 2 minuten in gezouten water.

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water.

    Pel en plet de knoflook, hak het basilicum en de peterselie fijn en vermeng met de olijfolie, een snufje cayennepeper en zout.

    Giet de pasta en de bloemkool af en doe ze samen in een grote kom. Schep goed om, schenk er de kruidenolie bij, bestrooi met de gemalen kaas en dien op.

    Eventueel kunt u nog wat bijkruiden met een pittige pepertjesolie: maak Spaanse pepertjes in de keukenrobot, overgiet ze met olijf­ laat een paar dagen staan.

    05-05-2007 om 20:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddestoelenrisotto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stoof met de ui geweekt eekhoorntjesbrood, selder en een wortel mee. Vervang de wijn of een gedeelte van de bouillon door het gezeefde weekvocht van de paddestoelen.

    03-05-2007 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visrolletjes met prei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Rol 8 wijtingfilets (minder duur dan tongfilets en ook erg lekker) ste­vig op. Steek ze vast met een houten prik­ker. Zet ze, in een stoom mandje, op een bedje van 300 g preislierten. Stoom vis en groenten 10 minuten. Serveer met een saus­je van 2 eetlepels slagroom, lobbig geklopt en vermengd met 3 eetlepels tarama (dit is een Griekse saus, kant-en-klaar te koop), een koffielepel geraspte (eventueel geblan­cheerde) citroenschil, 1 eetlepel gehakte verse dille en flink wat peper uit de molen. Gestoomde (peterselie)aardappelen maken dit gerecht helemaal áf.

    01-05-2007 om 20:12 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebarbeel met paprika en komkommer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Zo serveer ik dit zonnige gerecht. Ik geef er zelf rijst bij, maar nieuwe aardappels doen het ook goed.

    Snij 3 gele paprika’s in reepjes, kruid met 30 g korianderzaadjes en roerbak ze een paar minuten in 3 eetlepels olijfolie. Zet van het vuur en vermeng met 1 komkommer in blokjes, peper en zout. Laat 300 g zongedroogde tomaatjes in olie uitlekken (bewaar de olie) en draai ze door een roerzeef. Leng de puree weer aan met de tomatenolie. Kruid met peper en zout. Bak 12 zeebarbeelfilets 1 minuut aan elke kant in een likje olijfolie. Kruid ze met peper en zout.

    Schik de warme vis op de lauwe groenten en lepel er wat tomatencoulis (op kamertemperatuur) bij.

    29-04-2007 om 20:56 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met kappertjessaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Kruid 4 kipfilets met zout. Stoom ze 15 minuten. Keer ze om en leg er een bosje jonge worteltjes en 4 in de lengte gehal­veerde stronkjes witloof bij. Stoom nog 15 minu­ten. Klop 1 eetlepel sherryazijn en 1 eetlepel bal­samicoazijn op met 3 eetlepels olijfolie extra vier­ge. Doe er 2 eetlepels kappertjes bij, kruid met een mespunt gedroogde tijm, peper en zout. Nap­peer de warme kip met de koude saus en dien op. Lekker erbij: rijst of gekookte aardappelen.

    28-04-2007 om 19:49 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parelhoen met kriek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:
    2 parelhoenen- room- maïzena

    Voor de marinade:
    2 flessen (75 cl) oude kriek '3 Fonteinen'- 200 g witte suiker- 3 uien, fijngesneden

    Halveer de parelhoenen (of laat dit doen), bestrooi met peper en zout en bak in de oven op 220°C. Uit de oven halen en marineren in het kriekbier.
    Kook voor de saus de gezeefde marinade op met room en bind met maïzena.
    Schaarbeekse (of andere) kriekjes opwarmen en het vocht binden met maïzena.
    Halveer de parelhoenen en serveer samen met de saus en de kriekjes.

    27-04-2007 om 20:17 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haantje in farosaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:


    haantjes 2
    sjalotten 6
    dikke champignons de Paris 6
    bruine fond  1 liter (of gevogeltefond kant-en-klaar)

    faro 2 liter
    zout
    zwarte en witte peper

     

    Bak de haantjes bruin en bestrooi ze met zwarte peper, zout en witte peper.

    Glaceer de sjalotten en champignons in één liter faro en laat alles inkoken tot het bier volledig verdampt is en de groenten glazig zijn.

    Laat voor de saus één liter sterke bruine fond met één liter faro tot de helft inkoken.

    25-04-2007 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    22-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraan hartjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ongeveer 45 stuks:

     

    1 plukje saffraandraadjes- 3 eetlepels sinaasappelsap- 2 eetlepels rozenwater- 3 eiwitten- zout- 2 eetlepels citroensap- 120 g fijne suiker- 400 g amandelpoeder- 100 g abrikozenconfituur- 250 g witte marsepein- 150 g bloemsuiker + bloemsuiker om uit te rollen

     

    Breng 1 eetlepel sinaasappelsap en het rozenwater aan de kook met de saffraan en roer tot die opgelost is. Klop in een warmwaterbad de eiwitten met een snuifje zout, 1 theelepel citroensap en de fijne suiker tot stevige sneeuw. Neem uit het warmwaterbad en blijf kloppen tot de eiwitsneeuw volledig koud is. Schep er de saffraanvloeistof en de amandelen bij. Zet deze meringue, afgedekt, 2 uur in de koelkast. Bestrooi een groot vel bakpapier rijkelijk met bloemsuiker. Schep er de meringue op. Dek af met een tweede vel bakpapier. Rol uit met de deegrol tot een plak van ongeveer 5 mm dik. Steek met vormpjes hartjes uit. Leg ze op bakpapier op de bakplaat. Zet de koekjes 12 tot 15 minuten midden in de oven op 150°C. Neem ze, met het bakpapier, van het bakblik. Laat ze afkoelen op het papier.

    Verwarm de confituur met de rest van het sinaasappelsap. Laat 1/2 minuut koken. Zeef en laat afkoelen.

    Rol de marsepein dun uit tussen twee vellen bakpapier, bestrooid met bloemsuiker. Steek er hartjes uit van dezelfde grootte als de koekjes. Bestrijk de koekjes met een dun laagje confituur en leg er een marsepeinhartje op. Druk lichtjes aan.

    Schep de rest van de confituur in een spuitzak met mini-tuit. Vermeng de bloemsuiker met de rest van het citroensap. Bestrijk de hartjes met het glazuur, spuit er meteen wat jam-lijntjes op als versiering. Laat goed opdrogen

    22-04-2007 om 19:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van courgette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker en supereenvoudig:

    Snij een gespoelde courgette in flinterdunne plakjes en maak een vinaigrette met 8 eetlepels olijfolie, het sap van 2 citroenen, 1 geperst knoflookteentje, een koffielepel gehakte korianderblaadjes, peper en zout.
    Schenk ze bij de salade.
    Werk af met een plukje verse munt.

     

    21-04-2007 om 20:29 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    koolstof
    blog.seniorennet.be/koolsto
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    amaltheia
    blog.seniorennet.be/amalthe

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lady488
    blog.seniorennet.be/lady488
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nutterts
    blog.seniorennet.be/nuttert
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rocky
    blog.seniorennet.be/rocky
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!