Voor ongeveer 35 stuks:
170 g couverturechocolade (bitter of melk, of half-om-half)-250 g boter- 6 eieren- 300 g fijne suiker- 1 theelepel vanille-essence- 220 g bloem- 200 g gemalen hazelnoten- zout- 3 eetlepels bloemsuiker om af te werken
Laat de boter samen met de chocolade smelten in een warmwaterbad. Klop met de mixer-kloppers de eieren schuimig met 250 g fijne suiker, de vanille-essence en een snuifje zout. Vermeng met de gesmolten chocolade. Voeg er de bloem en de noten aan toe, roer het beslag goed glad.
Beleg een groot, ondiep bakblik (32 x39 cm)met bakpapier. Schep er het beslag in. Bak 15 tot 18 minuten midden in de oven op 190°C. Laat half afkoelen en stort de koek op een groot vel bakpapier. Dompel een uitsteekvormpje in de rest van de suiker, steek er sterretjes mee uit de lauwwarme koek. Laat ze verder afkoelen op een rooster. Werk ze af met gezeefde bloemsuiker.
|