Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    otto
    blog.seniorennet.be/otto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dreammaeker
    blog.seniorennet.be/dreamma
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    britt
    blog.seniorennet.be/britt
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownie-sterretjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ongeveer 35 stuks:

    170 g couverturechocolade (bitter of melk, of half-om-half)-250 g boter- 6 eieren- 300 g fijne suiker- 1 theelepel vanille-essence- 220 g bloem- 200 g gemalen hazelnoten- zout- 3 eetlepels bloemsuiker om af te werken

    Laat de boter samen met de chocolade smelten in een warmwaterbad. Klop met de mixer-kloppers de eieren schuimig met 250 g fijne suiker, de vanille-essence en een snuifje zout. Vermeng met de gesmolten chocolade. Voeg er de bloem en de noten aan toe, roer het beslag goed glad.

    Beleg een groot, ondiep bakblik (32 x39 cm)met bakpapier. Schep er het beslag in. Bak 15 tot 18 minuten midden in de oven op 190°C. Laat half afkoelen en stort de koek op een groot vel bakpapier. Dompel een uitsteekvormpje in de rest van de suiker, steek er sterretjes mee uit de lauwwarme koek. Laat ze verder afkoelen op een rooster. Werk ze af met gezeefde bloemsuiker.

    28-05-2007 om 20:42 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spicy worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Snij 1 bosje jonge worteltjes in stukjes van zo'n 3 cm en stoom ze 5 minuten. Fruit 1 geperst knoflookteen­tje in 2 eetlepels olijfolie. Strooi er 2 mespunten kur­kuma, 1/2 koffielepel gemberpoeder, 1/2 koffielepel gemalen komijnzaadjes, een mespunt piment, 1/2 kof­fielepel gemalen korianderzaadjes, peper en zout bij. Roerbak tot de aroma's vrijkomen. Voeg de worteltjes toe, schep goed om en laat nog even doorwarmen. Werk af met versgehakte korianderblaadjes.

    Om te serveren bij geroosterd varkensvlees en gestoomde krieltjes

    27-05-2007 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    26-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met reepjes biefstuk en roquefort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    8 eetlepels olijfolie2 eetlepels citroensap2 theelepels Dijon mosterdsnufje zout200 gram gemengde sla250 gram kogelbiefstukpeper100 gram roquefort200 gram kerstomaatjes

    Was de sla en laat het uitlekken. Snijd de biefstuk in reepjes. Verkruimel de roquefort. Halveer de tomaatjes. Maak een vinaigrette van 6 eetlepels olijfolie, citroensap, mosterd en snufje zout in een kom.

    Verdeel de sla over de borden en besprenkel ze met de vinaigrette. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de biefstukreepjes 1 minuut. Bestrooi ze met peper. Verdeel de biefstukreepjes over de sla. Bestrooi de salade met kruimels roquefort en halve tomaatjes.

    26-05-2007 om 15:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant met witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    2 fanzanten, opgebonden met druivenblad en spek- 4 sjalotjes, gesnipperd- 200 ml wild- of kalfsfond- ½ l witte wijn- peper- zout- cayennepeper- boter- 250 ml room- 12 stronkjes witloof (volle grond)- peper- zout- muskaatnoot- boter

    Fazanten kruiden met peper en zout. Bakken in een oven van 250°C gedurende 30 à 35 min. Fazanten uithalen en de pan deglaceren met witte wijn, sjalotjes bijvoegen samen met peper, zout en cayennepeper, fond, room en alles laten inkoken. Saus daarna zeven.
    Witloofstronkjes stomen ca. 15 minuten met de topjes naar boven. Aankleuren in de boter en kruiden.

    Tip:
    Controleer of de fazant gaar is door met een scherp mes even tussen de bil en de borst te prikken. Als er helder vocht uitloopt, is het beestje gaar. Serveer eerst de borstfilets en daarna de billetjes.

    25-05-2007 om 21:06 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puree van rode linzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen:

    Dit is een vegetarisch recept. 

    1 ½ l groentebouillon- 500 g rode linzen- 200 g bleekselderij, fijngehakt - ½ ui, fijngehakt- 3 tenen knoflook, fijngehakt - 4 eetlepels extra vierge olijfolie - 4 eetlepels citroensap-  zout en peper

    Breng de bouillon aan de kook. Doe de linzen, bleekselderij, ui en knoflook erin en laat alles op een laag vuur 20-30 minu­ten koken. Roer af en toe.

    De linzen moeten heel zacht worden. Als je een gladde puree wilt, kun je ze in de keukenmachine of met een staafmixer fijnmalen. Als je de puree iets dikker wilt, laat ze dan langer inkoken.

    Roer er vlak Voor het opdienen de olie, het sap en een beetje versgemalen zwarte peper en wat zout door.

    N.B.
    In plaats van de selderij kun je prei, venkel of bosuitjes gebruiken. Andere variaties; voeg chilipeper, pesto, dijonmosterd, mierikswortel, gehakte geroosterde noten, zonge­droogde tomaten of verse kruiden toe.

    24-05-2007 om 20:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado met garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1/2 avocado- 50 gram Hollande garnalen peper

    Maak een halve avocado leeg met een theelepeltje, houd de schil heel. Snijd de inhoud goed klein. Meng de avocadopulp met de garnalen.

    22-05-2007 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met aardappelen en ham en ei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1/2 bosje witte asperges 50 gram gekookte ham (3 plakken) 1 ei 2 aardappelen boter/peper/zout

    Snij 1 cm af van de asperges en schil ze dun. Kook de aardappelen en het ei. Laat het vocht van de asperges weglopen en smelt er een klein blokje boter op. Garneer de asperges met ei en leg ze in dubbelgevouwen plakken ham.

    22-05-2007 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tian van groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Snij 4 tomaten, 2 rode paprika's (zonder zaadjes of zaad lijsten), 1 aubergine en 2 courgettes in fijne plakjes. Schik de groenten in laagjes in een ovenschaal. Kruid met 3 gehakte knoflookteentjes, een paar takjes afgeriste tijm, peper en zout. Rooster en verkruimel 6 sneetjes brood. Strooi het broodkruim op de groenten. Besprenkel met 1 dl droge witte wijn en 1,5 dl olijfolie. Zet 1 uur in de oven op 170°C. Schep tussendoor wat stoofvocht op het crumble-laagje, zodat het niet aanbrandt. Werk af met vers basilicum en serveer met kleine pasta.

    19-05-2007 om 19:33 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandsterretjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor ongeveer 35 stuks

    250 g zachte boter- 100 g poedersuiker- snuifje zout- 1 ei- 320 g bloem-1 theelepel speculaaskruiden- 100 g vlierbessengelei (of andere stevige gelei)- 2 eetlepels citroensap- suikerhartjes en poedersuiker om af te werken- bloem voor het werkvlak

    Roer de boter glad met de suiker en het zout. Doe er het ei bij. Roer weer goed glad. Strooi er de bloem en de speculaaskruiden bij. Kneed tot een homogeen deegje. Verpak het in plasticfolie en zet het 2 uur in de koelkast. Verdeel de deegbal in drie of vier porties. Rol elke portie dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er sterretjes uit. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Bak de koekjes 12 tot 14 minuten in het midden van de op 160°C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Bestrijk de helft van de koekjes met vlierbessengelei. Leg er een tweede koekje op. Druk lichtjes aan. Bestrooi rijkelijk met gezeefde poedersuiker. Werk af met een suikerhartje

    18-05-2007 om 19:51 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatencoulis met romatomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pruimtomaat- kerstomaat- vleestomaat- trostomaat- soeptomaat... Zo kunnen we nog even doorgaan, want tomaten zijn er in alle soorten. Dit zijn romatomaten: zoals de naam het zegt, zijn ze van Italiaanse origine. Met hun vaste vruchtvlees (laag watergehalte en bijna geen pitjes) zijn ze perfect voor coulis en saus. U serveert graag zelfgemaakte tomatencoulis bij de zeebarbeel met paprika en komkommer? Pel 4 romatomaten en snij ze in grote stukken. Duw ze door een fijne zeef en kruid naar smaak.

    18-05-2007 om 19:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraanrisotto.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    300 g risottorijst- ongeveer 1 l warme kippenbouillon- 125 ml droge witte wijn- 1 ui, gesnipperd- boter en/of olijfolie- 1 plukje saffraandraadjes- 50 g gemalen parmezaan- peper uit de molen en zout

    1. Los de saffraandraadjes op in de warme bouillon. Fruit de uisnippers glazig in een eetlepel olijfolie. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn.
    2. Schenk er de wijn en een soeplepel warme bouillon bij. Roer om. Laat op een zacht vuur koken tot de vloeistof bijna verdampt is.
    3. Voeg er weer een soeplepel bouillon aan toe. Laat weer inkoken en roer om. Werk zo verder tot de rijst zacht is, maar nog een beetje beet heeft. De bouillon zal dan zo goed als op zijn. Reken ongeveer 30 minuten om de risotto te maken en blijf roeren.
    4. Voeg een nootje boter en de parmezaan bij de rijst. Kruid met peper uit de molen. Schep goed om en serveer!

    17-05-2007 om 20:09 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 10 personen:
    600 g aubergines- 3 eetlepels extra vierge olijfolie- puree van rode linzen

    Vleessaus:
    1 eetlepel extra vierge olijfolie-1 ui, gehakt- 400 g runder-, lams- of kippengehakt - 1 rode paprika, gehakt- 4 tenen knoflook, fijngehakt-400 g gepelde tomaten uit blik, in stukjes gesneden- 1 eetlepel dijonmosterd- 4 eetlepels gehakte peter­selie- 1 eetlepel worcestersaus- 1 eetlepel gedroogde- oregano-1 eetlepel balsamicoazijn- 2 eetlepels geconcentreerde toma­tenpuree

    Witte saus:
    500 g magere yoghurt- 300 g kwark- ½ theelepel geraspte nootmuskaat- 2 eetlepels geraspte parmezaan- 2 eetlepels geraspte jonge kaas of gruyère -2 eieren- zout en peper

    Verhit olie in een grote pan, doe de ui erbij en fruit ze tot ze zacht is. Voeg het gehakt toe en roer het op een middelhoog vuur tot het bruin is. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles op een laag vuur sudderen tot bijna alle vloeistof is verdampt.
    Snijd de aubergines in dunne plakken (3-4 mm) en bak ze tot ze goudkleurig zijn in de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Doe alle ingredi­ënten in de keukenmachine en meng alles goed door elkaar.
    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote oven­schaal in met olie en leg een laag van 2 centimeter linzenpu­ree op de bodem. Verdeel de helft van de vleessaus erover, dan de aubergine en vervolgens de rest van de vleessaus. Dek alles af met een laag witte saus. Zet de schaal ongeveer 30-40minuten in de oven, tot de moussaka bovenop goudbruin is. Laat het gerecht voor het opdienen even afkoelen. Een groene sla is hierbij perfect.

    17-05-2007 om 20:01 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwhaasje met asperges en saus hollandaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    5 dikke witte asperges-160 gram kabeljauwhaas- peper- zout- citroensap- 4 eierdooiers- 250 gram boter- 3 kleine aardappeltjes

    1. Rasp de asperges. Leg ze in koud water met voldoende zout en een klein beetje citroensap. Zet ze op het vuur en breng het water aan de kook. Zodra het kookt, haal je de pan van het vuur. De asperges koken dan zachtjes verder tot ze gaar zijn.

    2. Doe wat olijfolie in de pan, kruid de kabeljauw met peper en zout, en bak de vis langs beide zijden tot er een gouden korstje te zien is. Vervolgens gaat de vis zo'n 10 à 12 minuten de oven in om verder te garen.

    3. Neem vier eierdooiers en voeg er 250 gram geklaarde boter en een geutje koud water aan toe. Ondertussen stevig en constant doorroeren terwijl de pan op het vuur staat. Kruid met peper en zout. Voeg een geutje citroensap toe. Zorg dat de saus niet begint te koken! Als het geheel goed gemengd is, mag de pan van het vuur. Blijf nog even stevig doorroeren tot de pan wat afgekoeld is.

    4. Kook of stoom de aardappeltjes.

    5. Schik de asperges in het midden van het bord. Leg de kabeljauw erop. Schik de aardappeltjes erbij. Drapeer de saus over de vis. Werk af met een selderblaadje en een takje dille.

    15-05-2007 om 00:00 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    12-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's met serranoham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    300 g gamba's- 200 g serranoham (of een andere soort gedroogde ham)- 1 bosje verse basilicum- peper- olijfolie voor de bakplaat. .

    Voor de knoflooksaus:
    2 eierdooiers- 5 teentjes knoflook- sap van 1/2 citroen- 2 eetlepels versgehakt basilicum- 150 ml olijfolie

    Pel de gamba's maar laat de staart eraan. Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de plakken ham. Leg op elk stukje ham een drietal blaadjes basilicum en een gamba. Rol op en leg de gamba's naast elkaar op een goed ingevette bakplaat. Zet ze 7 tot 10 minuten in het midden van de oven. Roer de eierdooiers los met het citroensap, de gepelde en geplette knoflook en de gehakte basilicum. Schenk er in een straaltje en onder voortdurend roeren (zoals voor mayonaise) de olijfolie bij. Blijf roeren tot de saus glad en dik vloeibaar is. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Serveer lichtjes gekoeld, bij de warme gamba's. Lekker met stokbrood.

    12-05-2007 om 20:48 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelegde zilveruitjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g zilveruitjes- water- azijn( wil ge dat minder sterk neem dan ¾ azijn en 1/3 water)- 1 deel zout op 5 delen suiker- dragon- laurier- tijm- peper en korianderbolletjes

    Uitjes overgieten met kokend water, onmiddellijk erna koud water erover en ze pellen. Ze in een weckpot doen, zout en suiker overstrooien. Dragon, tijm, laurier, peper- en korianderbolletjes bijdoen. De azijn aan de kook brengen en over de uitjes gieten. Laten afkoelen en het potje sluiten.

    N.B.: Voor de augurken kan men hetzelfde doen.

    10-05-2007 om 20:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van witloof.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 stronkjes witloof, in schijfjes- 4 sjalotjes, in schijfjes- scheutje witte wijn- 250 g suiker- tijm- laurier- zout- enkele kardemonzaadjes- enkele peperbolletjes.

    Witloof en sjalotjes aanfruiten in een beetje boter. Rest erbij doen en samen laten stoven.

    10-05-2007 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van kerstomaat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g kerstomaatjes, in 2 gesneden- 100 g suiker- 50 ml witte of rode wijn (naar smaak)- tijm- laurier- zout- enkele steranijsjes- enkele peperbolletjes

    Alles samen stoven.

    09-05-2007 om 20:58 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hazenpastei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 1 kg:

    300 g bardes (vet) dun gesneden- 300 g vlees van haas- 300 g lever van haas- 300 g vers buikspek- 300 g keelstuk van varken- 3 cl whisky (bij voorkeur Ierse)- 2 eieren- 10 cl wild- of kalfsfond- 14 g zout- 4 g peper- 4 g paprikapoeder- 2 g foelie- 1 snuifje cayennepeper.

    Het vlees malen in een vleesmolen en mengen met de andere ingrediënten. Een terrine bekleden met het vet, voldoende laten overhangen zodat je het daarna over de inhoud kunt leggen. Terrine vullen met het patémengsel, toedekken met het vet en afdekken met een deksel van de terrine of met zilverpapier. Ca. 1 uur au bain Marie bakken in een oven van 230°C.

    Uit de oven nemen. Als er een terrinedeksel opligt, dat afnemen, het zilverpapier mag blijven liggen. Een plank op de pastei leggen en daar enkele gevulde conservenblikken opzetten. De pastei 12 uur in de koelkast laten rusten.

    N.B.:
    Dit is een basisrecept. Door de variëren met het soort vlees, van fazant bijvoorbeeld, krijg je een ander type pastei. Bij fazant kun je er ook pistachenoten aan toevoegen.

    07-05-2007 om 20:50 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    05-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bucatini met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g bucatini (of macaroni)- 1 groen of wit bloemkooltje- 2 teentjes knoflook 4 eet­lepels olijfolie, extra vierge- 40 g gemalen kaas (pecorino, padano of parmezaan)- 1 takje basilicum-1 takje platte peterselie cayenne­peper en zout

    Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes en blancheer ze 2 minuten in gezouten water.

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water.

    Pel en plet de knoflook, hak het basilicum en de peterselie fijn en vermeng met de olijfolie, een snufje cayennepeper en zout.

    Giet de pasta en de bloemkool af en doe ze samen in een grote kom. Schep goed om, schenk er de kruidenolie bij, bestrooi met de gemalen kaas en dien op.

    Eventueel kunt u nog wat bijkruiden met een pittige pepertjesolie: maak Spaanse pepertjes in de keukenrobot, overgiet ze met olijf­ laat een paar dagen staan.

    05-05-2007 om 20:32 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paddestoelenrisotto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stoof met de ui geweekt eekhoorntjesbrood, selder en een wortel mee. Vervang de wijn of een gedeelte van de bouillon door het gezeefde weekvocht van de paddestoelen.

    03-05-2007 om 20:14 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    flicka
    blog.seniorennet.be/flicka
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marcella
    blog.seniorennet.be/marcell

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fietseninlimburg
    blog.seniorennet.be/fietsen
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frummel
    blog.seniorennet.be/frummel
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    reddevoorkempen
    blog.seniorennet.be/reddevo
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!