Voor 4 personen:
2 fanzanten, opgebonden met druivenblad en spek- 4 sjalotjes, gesnipperd- 200 ml wild- of kalfsfond- ½ l witte wijn- peper- zout- cayennepeper- boter- 250 ml room- 12 stronkjes witloof (volle grond)- peper- zout- muskaatnoot- boter
Fazanten kruiden met peper en zout. Bakken in een oven van 250°C gedurende 30 à 35 min. Fazanten uithalen en de pan deglaceren met witte wijn, sjalotjes bijvoegen samen met peper, zout en cayennepeper, fond, room en alles laten inkoken. Saus daarna zeven. Witloofstronkjes stomen ca. 15 minuten met de topjes naar boven. Aankleuren in de boter en kruiden.
Tip: Controleer of de fazant gaar is door met een scherp mes even tussen de bil en de borst te prikken. Als er helder vocht uitloopt, is het beestje gaar. Serveer eerst de borstfilets en daarna de billetjes.
|