Voor 8 personen:
Dit is een vegetarisch recept.
1 ½ l groentebouillon- 500 g rode linzen- 200 g bleekselderij, fijngehakt - ½ ui, fijngehakt- 3 tenen knoflook, fijngehakt - 4 eetlepels extra vierge olijfolie - 4 eetlepels citroensap- zout en peper
Breng de bouillon aan de kook. Doe de linzen, bleekselderij, ui en knoflook erin en laat alles op een laag vuur 20-30 minuten koken. Roer af en toe.
De linzen moeten heel zacht worden. Als je een gladde puree wilt, kun je ze in de keukenmachine of met een staafmixer fijnmalen. Als je de puree iets dikker wilt, laat ze dan langer inkoken.
Roer er vlak Voor het opdienen de olie, het sap en een beetje versgemalen zwarte peper en wat zout door.
N.B. In plaats van de selderij kun je prei, venkel of bosuitjes gebruiken. Andere variaties; voeg chilipeper, pesto, dijonmosterd, mierikswortel, gehakte geroosterde noten, zongedroogde tomaten of verse kruiden toe.
|