Voor 4 personen:
Een gemakkelijk te bereiden feestgerecht.
1 kalkoengebraad van ongeveer 1 kg of iets meer - 500 gr champignons - 1 kleine ui - boter - zout peper en paprikapoeder - muskaatnoot - 250 cl room - maizena
Maak de ui schoon en laat gans. borstel de champignons en snijd in 4. Verhit boter en leg het gebraad met de ganse ui in de hoge pan. Bak het gebraad aan alle kanten bruin en kruid met peper zout en paprikapoeder( niet te veel) voeg een klein beetje water bij en laat gaar stoven in 40 minuten op een zacht vuur. Haal vlees uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Haal ui uit de pan en voeg de champignons in de pan. stoof gaar in 5 minuten. kruid naar smaak , voeg de room en nootmuskaat toe en breng aan de kook. Bind de saus met maizena en snijd het gebraad in schijven. Leg de schijven op een schotel en overgiet met de champignons.
Serveertip: Dien op met kroketjes.
|