Als het kan, kies dan voor Williams-peren (die sappige, dikke vruchten die ook gebruikt worden voor perenalcohol)! Niet moeilijk, al vraagt het wel wat tijd, omdat de peren moeten marineren.
Voor 4 potjes:
1 kg peren- 750 g fijne suiker- 1 onbehandelde citroen- 1 onbehandelde sinaasappel.
1.Schil de peren en verwijder het klokhuis. Doe ze samen met de suiker in een kom. Dek ze goed af, zodat ze niet verkleuren, en zet ze zo 24 uur in de koelkast. 2.Boen de citroen en de sinaasappel schoon. Schil ze flinterdun. 3.Doe de citroen- en sinaasappelschil bij de peren. Breng alles aan de kook. Roer af en toe voorzichtig om. Laat 3 minuten zacht koken. Schuim af indien nodig. 4.Haal er eventueel de schillen weer uit. Schep de confituur in brandschone bokaaltjes en sluit ze meteen hermetisch. Pittig trucje: laat een paar kruidnagels of een stukje gemberwortel meekoken. Doe deze kruiden in een linnen zakje, zo kunt u ze makkelijk weer wegnemen.
|