Voor 4 personen:
600 g kipfilet- 1 grote zoete uit- 1 rode paprika- 12 grote champignons- 8 fijne plakjes spek- 1 eetlepel paprikapoeder- peper en zout- olijfolie
1. Pel de ui en snij hem in 12 stukken. Snij de kipfilets in 8 stukken en wentel ze door het paprikapoeder. 2. Spoel de paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in grote stukken. Borstel of wrijf de champignons droog schoon. 3. Prik de kip, de ui, de paprika en de champignons afwisselend op vier houten spiesjes, die u vooraf een halfuurtje in water hebt geweekt. Wikkel rond elke spies twee plakjes spek. Bestrijk ze rondom lichtjes met olijfolie. Kruid ze met peper en zout. 4. Rooster de spiesjes ongeveer 15 minuten op de tafelgrill of in de oven. Keer ze af en toe om. Lekker met aardappelen in de schil en een tomatensalade.
|