Voor 4 personen:
4 aardappelen- 5 eieren- 75 g gemalen cheddar- 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes- 3 kleine pruimtomaten, in partjes- 2 eetlepels olijfolie- basilicum- peper en zout
1. Kook de geschilde aardappelen gaar ingezouten water. Laat ze afkoelen en snij ze in plakjes. 2. Klop de eieren los met de kaas, een eetlepel gehakte verse basilicum (of een koffielepel gedroogde basilicum) en een mespunt peper. 3. Bak de lente-uitjes een paar minuten in de olijfolie. Doe er de tomaten en de aardappelen bij. Laat 1 minuut bakken. 4. Schenk er het ei mengsel bij. Laat op een zacht vuur staan, tot de eierkoek gestold is. 5. Keer de koek om (met behulp van een groot bord of een deksel). Laat de andere kant nog een paar minuten bakken.
( Serveer warm of lauw)
|