Voor 4 personen:
325 g Ruote (wieltjes)- 300 g zachte groene pepertjes- 1 eetlepel kappertjes- 3 zongedroogde tomaatjes in olie- 2 teentjes knoflook- 3 eetlepels olijfolie extra vierge- 1 bosje verse platte peterselie- zout.
Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken. Snipper ze fijn. Hak de peterselie. Laat de kappertjes uitlekken. Vermeng de zongedroogde tomaatjes, de peterselie en de kappertjes met 1 eetlepel tomatenolie. Zet koel weg. Pel en hak de knoflook. Spoel de pepertjes: Knip de steeltjes bij. Snij ze voorzichtig aan een kant open met een scherp mesje, haal er de zaadjes uit. Bak de pepertjes een paar minuten op een hevig vuur, in de olijfolie. Strooi er de gehakte knoflook bij en laat kort meebakken. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze meteen met de koude peterseliedressing. Schep er de warme pepertjes bij en dien op.
|