Voor 4 personen:
250 g verse lasagnevellen- 200 g gehakt- 50 g bacon, in reepjes- 1 ui, fijn gesnipperd- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst- 2 x 500 g tomaatblokjes- 3 eetlepels olijfolie- 3 eieren- 25 g broodkruim- 60 g gemalen parmezaan- 150 g fontina, in fijne plakjes- 1 eetlepel melk- gedroogde basilicum- verse gladde peterselie- peper en zout
1. Bak de bacon reepjes en de ui 5 minuten in de olijfolie. Doe er de tomaatblokjes bij. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Kruid met een mespunt basilicum en peper. 2. Besprenkel vervolgens het broodkruim met de melk. 3. Meng het gehakt met de knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, 20 g parmezaan, 1 ei en het broodkruim. Maak nootgrote balletjes. Bak ze in de rest van de olijfolie goudbruin. 4. Vul een ovenschotel met, in afwisselende laagjes: tomatensaus, lasagneveIlen, vleesballetjes en plakjes fontina. Begin met een beetje tomatensaus (zodat de lasagne niet aan de schotel plakt) en eindig met pastavellen.
5. Klop de 2 resterende eieren los met peper en (weinig) zout. Schenk ze over de pasta. Schep er de rest van de tomatensaus op en bestrooi met de rest van de gemalen parmezaan. Zet 25 minuten in de oven op 200°C.
|