Voor 4 personen:
1. Snij 5 gepelde vleestomaten in partjes, 3 groene paprika's in reepjes en 2 aubergines in plakjes. 2. Fruit 1 fijn gesnipperde ui glazig in olijfolie. Doe er 1 gepeld en geperst knoflookteentje bij, 1/2 koffielepel harissa, en - van elk 1 theelepeltje - ras-el-hanout, gemalen komijnzaadjes en paprikapoeder. 3. Schep goed om. Doe er de groenten bij, 1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree en 1 glas water. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. 4. Snij 800 g kabeljauwfilet in stukken. Leg de vis op de groenten. Laat nog 10 tot 15 minuten stoven tot de kabeljauw gaar is zonder uiteen te vallen. Werk af met gehakte verse koriander en/of gladde peterselie. Lekker met couscous of met rijst.
|