4 peren- 2 eetlepels citroensap- 100 g fijne suiker- 50 g bloemsuiker- 4 eieren- kaneelpoeder- 1,5 dl slagroom
- Verwarm de oven voor op 210°C. Schil twee peren en halveer ze. Snij elke helft in fijne partjes, maar zonder ze helemaal los te maken van elkaar. - Leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met 20 g suiker. Zet ze 20 minuten in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen. - Schil de andere peren, snij ze in stukjes. Doe ze in een pannetje met 50 g suiker en een mespunt kaneelpoeder. Zet ze 10 minuten op een vrij heet vuur, schep ze vaak om. Pureer en laat afkoelen. - Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig met de rest van de suiker. Vermeng ze met de slagroom en de perenpuree. - Klop de eiwitten stijf met de bloemsuiker. Spatel ze door de mousse. Verdeel over kommetjes en zet 1 uur in de diepvriezer. - Werk af met de gekarameliseerde peerhelften en zet het dessert een paar uur in de koelkast, zodat de soufflé 'koelzacht' geserveerd kan worden.
|