Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ludovikus
    blog.seniorennet.be/ludovik
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oudecrossmotoren
    blog.seniorennet.be/oudecro
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mon001
    blog.seniorennet.be/mon001
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koude perensoufflé
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    4 peren- 2 eetlepels citroensap- 100 g fijne suiker- 50 g bloemsuiker- 4 eieren- kaneelpoeder- 1,5 dl slagroom

    - Verwarm de oven voor op 210°C. Schil twee peren en halveer ze. Snij elke helft in fijne partjes, maar zonder ze helemaal los te maken van elkaar.
    - Leg ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met 20 g suiker. Zet ze 20 minuten in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen.
    - Schil de andere peren, snij ze in stukjes. Doe ze in een pannetje met 50 g suiker en een mespunt kaneelpoeder. Zet ze 10 minuten op een vrij heet vuur, schep ze vaak om. Pureer en laat afkoelen.
    - Splits de eieren. Klop de dooiers schuimig met de rest van de suiker. Vermeng ze met de slagroom en de perenpuree.
    - Klop de eiwitten stijf met de bloemsuiker. Spatel ze door de mousse. Verdeel over kommetjes en zet 1 uur in de diepvriezer.
    - Werk af met de gekarameliseerde peerhelften en zet het dessert een paar uur in de koelkast, zodat de soufflé 'koelzacht' geserveerd kan worden.

    24-03-2008 om 19:53 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje van vis en groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1. Snij 5 gepelde vleestomaten in partjes, 3 groene paprika's in reepjes en 2 aubergines in plakjes.
    2. Fruit 1 fijn gesnipperde ui glazig in olijfolie.
    Doe er 1 gepeld en geperst knoflookteentje bij, 1/2 koffielepel harissa, en - van elk 1 theelepeltje - ras-el-hanout, gemalen komijnzaadjes en paprikapoeder.
    3. Schep goed om. Doe er de groenten bij, 1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree en 1 glas water. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan.
    4. Snij 800 g kabeljauwfilet in stukken. Leg de vis op de groenten. Laat nog 10 tot 15 minuten stoven tot de kabeljauw gaar is zonder uiteen te vallen.
    Werk af met gehakte verse koriander en/of gladde peterselie.
    Lekker met couscous of met rijst.

    20-03-2008 om 20:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welke peterselie gebruik men het best, gladde of gekrulde?

    Ik denk dat ik het al vaker bekend heb: mijn favoriet is gladde of bladpeterselie. Uiteraard is die van dezelfde familie als de gekrulde soort. De laatste oogt wel sierlijker, vandaar dat ik bijvoorbeeld wél krulpeterselie gebruik om te frituren en dan als garnituurtje te gebruiken (door het frituren verdwijnt de smaak trouwens toch bijna volledig). Gladde peterselie smaakt en geurt dan weer veel krachtiger en hoeft niet eens fijngehakt te worden: de blaadjes irriteren minder in de mond. Zowel de ene als de andere soort zijn (zeker in de zomer) onmisbaar in de keuken, bij salades, in pastasauzen en dressings.





    19-03-2008 om 21:30 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met fontina en parmezaan.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    250 g verse lasagnevellen- 200 g gehakt- 50 g bacon, in reepjes- 1 ui, fijn gesnipperd- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst- 2 x 500 g tomaatblokjes- 3 eetlepels olijfolie- 3 eieren- 25 g broodkruim- 60 g gemalen parmezaan- 150 g fontina, in fijne plakjes- 1 eetlepel melk- gedroogde basilicum- verse gladde peterselie- peper en zout

    1. Bak de bacon reepjes en de ui 5 minuten in de olijfolie. Doe er de tomaatblokjes bij. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan. Kruid met een mespunt basilicum en peper.
    2. Besprenkel vervolgens het broodkruim met de melk.
    3. Meng het gehakt met de knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, 20 g parmezaan, 1 ei en het broodkruim. Maak nootgrote balletjes. Bak ze in de rest van de olijfolie goudbruin.
    4. Vul een ovenschotel met, in afwisselende laagjes: tomatensaus, lasagneveIlen, vleesballetjes en plakjes fontina. Begin met een beetje tomatensaus (zodat de lasagne niet aan de schotel plakt) en eindig met pastavellen.

    5. Klop de 2 resterende eieren los met peper en (weinig) zout. Schenk ze over de pasta. Schep er de rest van de tomatensaus op en bestrooi met de rest van de gemalen parmezaan. Zet 25 minuten in de oven op 200°C.

    14-03-2008 om 20:44 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas met vijgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Zet twee Fromage au Four kaasjes in hun mandje 20 minuten in de oven.
    Laat 160 ml porto tot ongeveer de helft inkoken.
    Leg 2 verse vijgen, in partjes, in de warme alcohol en laat 10 minuten trekken.
    Hak 80 g walnoten grof, snij 2 peren en 2 appels in partjes.
    Leg ze, op bordjes, met eventueel nog wat witte en blauwe druiven bij.
    Leg er een stukje kaas bij.
    Werk af met de vijgen in porto.

    14-03-2008 om 20:28 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's in kruidige tomatenroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 1 persoon:

    9 gepelde scampi's- olijfolie- 150 gram tomatenpuree- culinaire room- half rolletje kruidenboter met look en tuinkruiden- sla- tomaat- brood

    1. Doe de scampi's in een pan samen met een scheut olijfolie. Geen kruiden op de scampi's doen.
    2. Als de scampi's gaar zijn, voeg je 150 gram tomatenpuree toe.
    3.Voeg een geut room toe en roer flink, zodat alles goed wordt gemengd.
    4. Neem de kruidenboter, snij in schijfjes en laat smelten in de scampisaus.
    5. Voeg nog een geutje room toe totdat de saus lichtroze kleurt.
    6. Serveer met sla, tomaat en brood. Werk het bord af met paprikapoeder.

    10-03-2008 om 20:26 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aardappelen en worteltjespuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    Snij 600 g worteltjes en 300 g zoete aardappelen in blokjes. Laat in een kookpan met dikke bodem 2 gesnipperde uien goudbruin kleuren in 2 eetlepels arachideolie. Kruid met peper en zout. Schep er 1 eetlepel bloem door. Doe er 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel, 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree en 2 dl warm water bij. Breng aan de kook. Voeg de wortelen en de aardappelen toe. Dek af en laat 4 minuten zacht koken, of tot bijna al de vloeistof opgeslorpt is. Draai alles door de roerzeef.

    Voor visfans: geef er in boter gebakken verse wijtingfilets bij.

    Voor vegetariërs: schep er 250 g gemarineerde en gebakken quornblokjes door.

    09-03-2008 om 20:41 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met spinazieslaatje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    12 à 16 lamskoteletjes- peper- zout- olijfolie- een zak voorgewassen, jonge spinazieblaadjes- 1 rode ui, in ringen gesneden- een handvol walnoten, grof gesneden
    Bestrooi de lamskoteletjes met peper en zout. Bak ze kort aan in olijfolie. Schik de spinazie met de rode ui en walnoten op vier borden. Leg de lamskoteletjes erbovenop. Bedruppel met wat extra olijfolie en bestrooi met peper en zout.

    Tip:
    Als je niet houdt van rauwe spinazie, roerbak ze dan zeer snel in een eetlepel olijfolie en 1 teentje knoflook. Serveer met puree

    07-03-2008 om 20:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata met tomaten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 tot 8 personen:

    10 eieren- 1 dl melk- 2 trosjes kerstomaten- 1 ui- 75 g rucola- 150 g geraspte pecorino (of grana padano)- 2 eetlepels olijfolie- muskaatnoot- peper en zout

    1. Verwarm de oven voor op 210°C. Pel en snipper de ui. Spoel de rucola en de kerstomaatjes, dep ze droog.
    2. Klop de eieren los met de melk, een snuifje muskaatnoot, peper en zout. Doe er de uisnippers en de gemalen kaas bij.
    3. Bestrijk een rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm) met olijfolie. Leg er de kerstomaatjes in. Schenk er de eieren bij. Zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven. Serveer meteen, met de rucola.

    03-03-2008 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met witte wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 moten kabeljauw (van elk ong. 250 g)- 6 sjalotjes- 30 g boter- 3 eetlepels oudbakken broodkruim (of paneermeel)- 1 onbespoten citroen- 1 glas droge witte wijn- 1 takje tijm- 1 blaadje laurier- peper en zout

    Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Strooi ze op de bodem van een vrij grote ovenschotel. Leg er de gekruide vismoten op, besprenkel ze met de wijn en leg op elke moot een schijfje citroen. Strooi er het broodkruim (of paneermeel op) en leg hier en daar een vlokje boter. Zet ongeveer 15 min. in de voorverwarmde oven op 200°C. Schep de vismoten op voorverwarmde borden. Werk de saus af met wat ijskoude boter en kruid ze naar smaak bij.
    Lekker met gestoomde aardappelen.

    01-03-2008 om 20:45 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hammetje met perziken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen:

    1 rauw hammetje (van +/- 1.5 kg)- 1 wortel- 1 ui- 1 takje groene selder- 1 blaadje laurier- 30 stukjes kruidnagel- 3 eetlepels cognac- 1 eetlepel zachte mosterd- 1 eetlepel blonde kandijsuiker- 10 perziken op siroop (uit blik)- peper en zout

    1. Laat het hammetje 36 uur weken in koud water dat u af en toe ververst. Maak de groenten schoon en snij ze in fijne julienne. Stop het hammetje in een grote kookpan samen met de groenten. Overgiet alles met ruim koud water.
    2. Breng aan de kook en laat 2 uur zacht sudderen onder deksel. Laat het hammetje afkoelen in het kookvocht. Snij de zwoerd eraf. Kerf met een scherp mes ruitjes in het vetlaagje en prik er de druidnagels in.
    3. Klop de mosterd op met de cognac en de bruine suiker. Bestrijk het hammetje met het mengsel. Verpak het in aluminiumfolie en zet het gedurende 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Neem de folie weg en laat het hammetje nog 20 minuten bijkleuren.
    4. Laat het hammetje nog 10 min. in de uitgeschakelde oven staan

    Verwarm de perziken in hun siroop. Schik ze rond het hammetje en serveer meteen .Lekker bij rijst en aardappelen

    28-02-2008 om 20:05 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruote met groene pepertjes en kappertjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    325 g Ruote (wieltjes)- 300 g zachte groene pepertjes- 1 eetlepel kappertjes- 3 zongedroogde tomaatjes in olie- 2 teentjes knoflook- 3 eetlepels olijfolie extra vierge- 1 bosje verse platte peterselie- zout.

    Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken. Snipper ze fijn. Hak de peterselie. Laat de kappertjes uitlekken. Vermeng de zongedroogde tomaatjes, de peterselie en de kappertjes met 1 eetlepel tomatenolie. Zet koel weg. Pel en hak de knoflook. Spoel de pepertjes: Knip de steeltjes bij. Snij ze voorzichtig aan een kant open met een scherp mesje, haal er de zaadjes uit. Bak de pepertjes een paar minuten op een hevig vuur, in de olijfolie. Strooi er de gehakte knoflook bij en laat kort meebakken. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet ze af en vermeng ze meteen met de koude peterseliedressing. Schep er de warme pepertjes bij en dien op.

    25-02-2008 om 20:23 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaasquiches met parmezaan en gruyère
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    450 g kruimeldeeg- 1 eetlepel olijfolie- 1 mini-courgette, in plakjes- 2 rode uien, in ringen- 1 paprika, in reepjes- 1 teentje knoflook, gepeld en geperst- 2 eieren- 4 eetlepels lichte room- 100 g gemalen gruyère- 100 g gemalen parmezaan- peper en zout- vetstof en bloem voor de vormpjes

    1. Steek vier plakjes uit het deeg. Leg het op bakpapier in kleine, ronde vormpjes en zet vervolgens 15 minuten in de koelkast.
    2. Prik de deegbodempjes in en bak ze daarna 15 minuten op 190° C.
    3. Roerbak de courgette, de uien, de paprika en de knoflook 5 minuten in de olijfolie.
    4. Klop de eieren los met peper en zout Doe er de gemalen kaas bij.
    5. Verdeel de groenten over de voorgebakken taartjes. Schenk er het kaas-eimengsel bij. Zet nog 15 tot 20 minuten in het midden van de oven op 175° C.

    22-02-2008 om 20:57 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtjescrème soep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1 preiwit- 1 bosje jonge wortelen- 1 soeplepel olijfolie- 1 koffielepel kerriepoeder- 1 teentje knoflook- 1 l groentebouillon- 500 g doperwtjes- peterselie- knoflookcroûtons

    Stoof 1 fijngesneden preiwit en 1 bosje jonge worteltjes aan in olijfolie. Voeg er 1 koffielepel kerriepoeder en 1 teentje knoflook uit de knijper aan toe. Schenk er vervolgen 1 l groentebouillon bij. Breng aan de kook. Voeg 500 g doperwtjes toe. Laat 5 minuten zacht koken. Mix de soep en kruid naar smaak bij met peper en zout. Werk de soep af met wat gehakte peterselie en serveer met knoflookcroûtons.

    20-02-2008 om 20:11 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met knoflook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je kunt dit recept als  aperitiefhapje  of er een hele maaltijd mee vullen. Met tapas heb je altijd succes. En ze zijn nog makkelijk te maken ook.

    Voor 8 personen:
    500 g scampi’s- 2 bolletjes knoflook- 2 eetlepels olijfolie- 2 spaanse pepertjes- sap van ½ citroen- gladde peterselie- peper uit de molen en zeezout.

    1. Pel de scampi, laat de staartjes eraan. Pel en hak de knoflook. Snij de pepertjes (zonder zaadjes!) in ringetjes.
    2. Bak de scampi kort op een hevig vuur, in de olijfolie. Schep er de knoflook en de
    pepertjes door. Laat nog heel even bakken (tot de scampi diep roze en dus gaar zijn).
    Kruid met peper en zeezout.
    Werk af met citroensap en gehakte peterselie.
    Serveer het liefst warm of lauw.

    19-02-2008 om 20:36 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indische brochettes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de brochettes:
    Roer 3 eetlepels tikka massala (of kerrie) glad met 2 eetlepels water en 150 g Griekse yoghurt. Prik 350 g quornstukjes, afgewisseld met partjes limoen, op lange spiesjes.
    Bestrijk met de marinade.
    Leg de brochettes ongeveer 10 minuten op de barbecue.

    NB:
    Quorn is een prima vleesvervanger.
    In de koelafdeling van de supermarkt vindt u dit product in alle maten en vormen (blokjes, filets, gehakt, worstjes, hambergers).

    Dien op met gemengde salade en met rode paprika, selderboogjes, kerstomaatjes, peterselie en munt.
    Dit is een fris zomer gerecht.

    13-02-2008 om 19:40 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata met cheddar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    4 aardappelen- 5 eieren- 75 g gemalen cheddar- 1 bosje lente-uitjes, in ringetjes- 3 kleine pruimtomaten, in partjes- 2 eetlepels olijfolie- basilicum- peper en zout

    1. Kook de geschilde aardappelen gaar ingezouten water. Laat ze afkoelen en snij ze in plakjes.
    2. Klop de eieren los met de kaas, een eetlepel gehakte verse basilicum (of een koffielepel gedroogde basilicum) en een mespunt peper.
    3. Bak de lente-uitjes een paar minuten in de olijfolie. Doe er de tomaten en de aardappelen bij.
    Laat 1 minuut bakken.
    4. Schenk er het ei mengsel bij. Laat op een zacht vuur staan, tot de eierkoek gestold is.
    5. Keer de koek om (met behulp van een groot bord of een deksel). Laat de andere kant nog een paar minuten bakken.

    ( Serveer warm of lauw)

    11-02-2008 om 19:43 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozen, muntyoghurt en cavaillonsorbet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht

    Heel lekker !

    Voor 4 personen:

    400gr frambozen- 100ml yoghurt- 8 blaadjes munt, fijn gesneden- 2 cavaillons( geschild, ontdaan van de pitjes en in stukjes gesneden- 1/2 dl zoete witte wijn- 60 gr kristalsuiker- een drupje balsamicoazijn

    Mix het meloenvlees heel fijn, samen met zoete wijn.
    Zet de meloenpulp in een bakje in de diepvries tot ze bevroren is.
    Af en toe even in roeren.
    Meng de frambozen met de helft van de suiker en een drupje balsamicoazijn.
    Meng de yoghurt met de munt en de rest van de suiker.
    Leg wat frambozen in mooie glazen overgiet met de yoghurt en schep er het sorbetijs op.
    Versier met een framboos en een takje munt.

    Tip:
    Even lekker met fruit uit de diepvries

    11-02-2008 om 19:39 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikertaartjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Snel klaar en gemakkelijk met vierkantjes diepvries bladerdeeg.

    Voor 4 taartjes:

    In vier ingevette bakvormpjes leg men een ontdooid plakje bladerdeeg. Vermeng in een pannetje 8 eierdooiers met 250 g fijne suiker en 2 eetlepels vloeiende bloem. Zet op een zacht vuur en klop met de mixer op, tot de crème indikt en als een lint van de klopper afloopt. Doe er 50 cl room, de geraspte schil van 1 onbehandelde citroen en een mespunt kaneel bij. Schep goed om, laat nog even op het vuur staan. Verdeel de crème over de taartjes. Bak 10 minuten op 210°C. Laat de taartjes 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan, ontvorm ze en laat ze verder afkoelen op een rooster.

    10-02-2008 om 20:03 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen:

    1. Doe in een grote kookpan 350 g spliterwten, 1 grof gehakte ui, 2 takjes groene selder en 2 blaadjes laurier. Schenk er anderhalve liter groentebouillon (water + blokjes) bij.
    2. Breng aan de kook. Dek af en laat zowat meer dan 1 uur sudderen tegen de kook aan, tot de erwten goed gaar zijn.
    3. Neem de laurier weg. Draai de helft van de soep door een roerzeef.
    4. Doe de erwten puree weer bij de rest van de soep. Kruid naar smaak en laat nog heel even goed doorkoken.

    Lekker met (goed uitgebakken) spekblokjes, goudbruine croûtons en een stevige geraspte kaas zoals gruyère of comté.

    De spliterwten moeten niet eigenlijk niet geweekt worden, ge moet ze lang genoeg laat koken.

    09-02-2008 om 20:35 geschreven door Virginia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)




    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lucieswerk
    blog.seniorennet.be/luciesw
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lach_yoga
    blog.seniorennet.be/lach_yo

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    exlibris
    blog.seniorennet.be/exlibri
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    arnouts
    blog.seniorennet.be/arnouts
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    villa_kakelbont1
    blog.seniorennet.be/villa_k
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!