600 g kalkoenfilet- 1 1/2 l groentebouillon- 2 blikken tonijn in eigen nat (yan 150g)-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 citroen- 3 eetlepels kappertjes- 7 cl olijfolie- 250 g room- 3 blaadjes gelatine (van 3 g)- peper uit de molen en zout
1. Leg de kalkoenfilet in de kokende bouillon.Dek af en laat 30,minuten sudderen. Laat afkoelen in de bouillon.
2. Pureer de uitgelekte tonijn met het citroensap en 2 theelepels kappertjes. Schenker in. een straaltje de olijfolie bij en bewerk tot een dikke saus. Vermeng met de room.
3. Los de geweekte en uitgeknepen gelatine op in 2 à3 eetlepels warme bouillon. Vermeng met de tonijnsaus. Kruid met peper en zout.
4. Snij de kalkoenfilet in fijne plakken. Bekleed een terrinevorm met plasticfolie. Vul hem in laagjes met plakken gevogelte, kappertjes en tonijnsaus. Begin en eindig met vlees.
5. Dek af en zet minstens een nacht in de koelkast.
lekker met rucola, kerstomaatjes en appelkappertjes.
|