| 
								
								 Chodoladebroodjes 
3 uur + gans de nacht + 4 uur 45 
 
Lang werk maar volgens Caroline, die het recept van Christophe Felder volgt, de beste chocoladebroodjes die er bestaan!  
Voor 6 chocoladebroodjes 
Ingrediënten 
- 60 gr poedersuiker 
- 1 cc zout 
- 10 gr droge gist 
- 250 gr bloem 
- 125 gr boter 
- Staafjes chocolade 
- 1 eigeel  
Werkwijze 
 
- Los de suiker en het zout op in 5 cl water. 
- Los de gist op in 7 cl lauw water. 
 
- Strooi het meel in een grote kom en meng het zout-suikermengsel eronder. 
- Daarna de gist. 
- Kneed minstens 5 minuten. Voeg er geen bloem bij. 
- Laat het deeg onder doek en plastic folie 1u30 rijzen op een warme tochtvrije plaats. 
- Breek met uw vuist het deeg, dek af met een vershoudfolie, plaats het in de koelkast gedurende minstens 1u. 
- Breek opnieuw het deeg, laat het vervolgens een ganse nacht in de koelkast rusten. 
 
- Breek de volgende dag het deeg, maak een bol en maak het plat . 
- Teken en een driehoek op en maak een kruis . 
- Plaats de boter (kneedbaar, maar koud en niet te zacht). 
 
- Plooi de vier boorden terug. Leg het deeg in de lengte richting en plooi het in drie. 
- Laat het 30 minuten in de koelkast rusten. 
- Herhaal dit drie maal. 
 
- Leg het deeg in de lengterichting, snijd het vervolgens in de lengterichting. 
- Snij elke driehoek in drie gelijke delen. 
- Plaats de chocoladestaafjes op het deeg, plooi het deeg zo dat u kleine broodjes krijgt. 
- Plaats de broodjes op siliconevel of bakpapier. 
- Laat onder doek en plastic folie ca 2u rijzen. 
- Verwarm het laatste kwartier de oven voor op 200°C. 
- Insmeren met het eigeel opgeklopt in 1cc water. 
- Afbakken in ca 15 minuten. 
- Laten afkoelen op een rooster. 
 
  
								 |