Morgen deel 2 van de Tourreeks: België - Holland
Inhoud blog
  • London 2012: olympische wegrit
  • Rob Goris
  • Tourreeks: Deel 4: De sprinters
  • Tourreeks: Deel 2: De outsiders
  • Tourreeks Deel 2: België - Nederland
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Wielergekte - Original
    Verslagen en commentaren uit het wielerwereldje
    03-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde van Vlaanderen

    Ronde Van Vlaanderen

    zondag 2 april 2006

     

    Tom volgt zichzelf op

    De Ronde van Vlaanderen startte deze ochtend omstreeks kwart voor tien op de Grote Markt van Brugge en ondanks het druilerige weer zat de sfeer er bij de toeschouwers goed in. Het parcours was 258km lang en de renners moesten over maar liefst 17 hellingen om de finish in Meerbeke te bereiken. Tom Boonen kwam als topfavoriet aan de start, de vraag was tot wat de andere mannen in staat waren.

    Onder impuls van Thierry Marichal (Cofidis) raakte een groep van zes renners voor de heuvelzone weg: Rik Reinerink (Skil-Shimano), Bram Schmitz (T-Mobile), Ludovic Auger (La Française des jeux), David Boucher (Unibet) en Michael Albasini (Liquigas). Zij behaalden een voorsprong van iets meer dan vier minuten.

    De eerste helling van de dag was de Molenberg. Reinerink en Boucher konden het tempo van hun vier kompanen niet meer aan en moesten lossen. In het peloton zette Boonen zich op kop. De Oude Kwaremont kwam als derde aan de beurt en in de aanloop hiernaartoe, gaf Hammond (Discovery Channel) op. Dit was al de tweede ploegmaat van Hoste en Hincapie die wegviel, want ook Barry was al uit de wedstrijd gestapt. Davitamon-Lotto kampte gedurende de eerste helft van de race eveneens met problemen. De Vocht viel en liep daarbij een gebroken rib en een elleboogbreuk op, zo bleek later. Van Petegem had een lekke band in de aanloop naar de Molenberg, maar kon tijdig terugkeren. Van Bon gaf op op 109km van Meerbeke. Maar dan terug naar de beklimming van de Oude Kwaremont. Op de top bleven van de kopgroep enkel nog de Nederlander Schmitz en de Belg Marichal over.

    Daarna stond de Paterberg op het menu. Hier maakte QuickStep een sterke indruk, met vier man reden ze over de hele breedte van de weg en legden ze het tempo op. Boonen toonde zich even later op de Koppenberg. Hij begon als eerste aan de klim en liet een sterke indruk na. Vooraf werd veel over de Koppenberg gezegd en geschreven en het zorgde inderdaad voor spektakel. Hoewel het wegdek niet nat lag, stond meer dan de helft van de renners stil. Onder hen ook Niko Eeckhout, hij had nochtans meer van de wedstrijd verwacht. Wel was hij in de eerste kilometers tegen de vlakte gegaan.

    Door de forcing die Boonen op de Koppenberg voerde, onstond een aantrekkelijke groep: Boonen en Bettini (QuickStep),  Cancellara en Kroon (CSC), Hoste en Hincapie (Discovery Channel), Van Petegem (Davitamon-Lotto), Ballan (Lampre), Flecha (Rabobank), Petito (Tenax), Ventoso (Saunier Duval) en Julia (Caisse d'Epargne-Illes Balears. Op 64km van de aankomst, in de aanloop naar de Eikenberg, werden de twee koplopers gevat. En na de Eikenberg werd de kopgroep uitgebreid met Pozzato en Baguet (QuickStep), Hushovd (Crédit Agricole) en Zabel (Milram). Ivanov (T-Mobile) probeerde lange tijd deze groep te vervoegen, maar slaagde daar nooit in.

    Op de Valkenberg, de veertiende helling van de dag, hadden al enkele renners uit de kopgroep de rol moeten lossen. Leif Hoste, winnaar van de 3daagse De Panne-Koksijde en twee ritoverwinningen, viel aan. Enkel Boonen ging mee met hem. Bettini liet het gat vallen achter Boonen, volgens Van Petegem wegens materiële problemen. Ofwel was het de ploegtactiek.

    Het duo ging samen over Tenbosse, de Muur en de Bosberg. Geen enkele van de twee maakte ook maar aanstalte om te demarreren. Met z'n tweeën reden ze de laatste kilometer in en dan beslisten ze dat het tijd was om te surplassen. Hoste weigerde namelijk nog over te pakken van de wereldkampioen. Op zo een 300m van de eindmeet zette Hoste dan toch de sprint in en die verloor hij. Maar hij mag in elk geval trots zijn dat hij Tornado Tom tot het einde heeft uitgedaagd. Hoste was de enige die vandaag in de beurt van het wonderkind kwam.

     

     

     

    Top 10  
    01.T.Boonen 258km in 6h24'26"
    02.L.Hoste z.t. 
    03.G.Hincapie      1'17"
    04.P.Van Petegem z.t.
    05.A.Ballan z.t.
    06.F.Cancellara z.t.
    07.P.Bettini                1'50"
    08.K.Kroon z.t.
    09.A.Klier z.t.
    10.R.Petito z.t.

     

    GiGiVéLo

    03-04-2006 om 10:03 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milaan-Sanremo

    Milaan - Sanremo

    zaterdag 18 maart 2006

     

     

    Als twee honden vechten om ...

    Milaan-Sanremo luidde dit jaar al voor de 97ste keer het begin van de lente in. 190 renners gingen omstreeks half tien van start voor een tocht van maar liefst 294km. Van La Primavera wordt verwacht dat het een festival voor de spurters wordt en ook dit jaar lagen de verwachtingen hoog. Al weken werd er gespeculeerd over het duel tussen Petacchi en wereldkampioen Boonen. Vorig jaar won de Italiaan en kwam Boonen er niet echt aan te pas, deze editie zou dat wel anders zijn. Dat verwachtte men ten minste.

    Na iets minder dan 30km wedstrijd ontstond een kopgroep van 8 renners met daarbij de Belg Staf Scheirlinckx (Cofidis). Zijn medevluchters waren Ludovic Auger (La Française des Jeux), Kjell Carlström (Liquigas), Daniele Contrini (LPR), Unai Etxebarria (Euskaltel), Giampaolo Cheula (Team Barloworld), Mirko Allegrini en Sergei Matvejev (Panaria). Hun maximale voorsprong bedroeg iets meer dan 11 minuten, maar dan beslisten Milram en QuickStep om het tempo de hoogte in te jagen. 

    Op de Capo Berta lieten Allegrini en Etxebarria hun medevluchters even achter, maar zij konden terugkomen. Enkel Scheirlinckx en Matvejev zagen de koplopers nooit meer terug. De zes werden enkele kilometers later bijgehaald door het peloton in de aanloop naar de Cipressa. 

    Bij de aanvang van de Cipressa hadden de renners nog zo'n 20km voor de boeg. Stefano Garzelli (Liquigas) opende de strijd. Hij kreeg even de steun van Peter Wrolich (Gerolsteiner), maar die moest even later alweer lossen. Zijn ploegmaat Moletta nam nadien de leiding over van Garzelli. Ook hij kon niet op kop blijven. QuickStep was vooraan in het peloton nadrukkelijk aanwezig. Pozzato kwam vaak in beeld, maar het was voornamelijk Bettini die de groep op sleeptouw nam. Boonen volgde gemakkelijk en ook Petacchi kon het tempo goed volgen. Van de spurters was het enkel Robbie McEwen die moest lossen op de Cipressa en even later ook op de Poggio. De Australiër kampt met een gebroken rib. In de afdaling van de Cipressa raakte een groepje van vier man weg: Moerenhout (Phonak), Schleck (CSC), Trenti (QuickStep) en Reynes (Caisse d'Epargne - Illes Balears)

    En op 10km van de aankomst was het dan de beurt aan de beklimming van de Poggio. De Luxemburgse kampioen Frank Schleck demarreerde als eerste. Ballan (Lampre), Pozzato (QuickStep) en Astarloa (Team Barloworld) haalden Schleck in. Hij verzeilde even in de achtergrond, maar kon terugkeren samen met Sanchez (Euskaltel) en Nocentini (Acqua e Sapone). Bij het inzetten van de afdaling naar de Via Roma hadden de koplopers nog een mooie voorsprong op het peloton. De vraag was of de sprintersploegen nog genoeg kracht in huis hadden om de vluchters bij de kraag te vatten.

    In de laaste kilometer raapte Pozzato al zijn macht bijeen en zette alles op alles. En het lukte hem. De Italiaan bleef net zijn landgenoot Petacchi voor. Paolini werd derde voor Boonen, die bij het overschrijden van de finish eveneens het vreugdegebaar maakte. De overwinning is toch in het QuickStep-kamp gebleven zal hij gedacht hebben.

     

     

    Top 10
    01.F.Pozzato           294km in 6h30'42"
    02.A.Petacchi                                  z.t.
    03.L.Paolini
    04.T.Boonen
    05.D.Napolitano
    06.O.Freire
    07.S.Garzelli
    08.A.Ballan
    09.M.Elmiger
    10.M.Carrara

     

    GiGiVéLo

    18-03-2006 om 18:17 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Nice: rit 6

    Parijs - Nice

    zondag 5 maart - zondag 12 maart 2006

     

     

    Kashechkin is de beste

    Op deze voorlaatste dag van Parijs-Nice moesten de renners starten in Digne-Les-Bains en aankomen in Cannes. Het was een heuvelachtige etappe, maar dat schrikte onze landgenoten echter niet af. Verbrugghe en Monfort (Cofidis) en Van De Walle (QuickStep) gingen mee in een ontsnapping van 19 renners. Ze hadden het gezelschap van onder andere Moncoutié (Cofidis), Casar (La Française des Jeux), Fofonov (Crédit Agricole) en Voeckler (Bouygues Télécom).

    Een andere renner die ook in deze groep zat, was Evgeni Petrov (Lampre), hij ging er op de voorlaatste klim van de dag, de Col du Mons, vandoor. Bij de achtervolgers was er wel beweging, maar niemand raakte weg van zijn metgezellen, behalve Kaskechkin (Liberty Seguros). De Kazak viel aan op de Col du Tanneron en reed tot bij Petrov, die kon het tempo van Kashechkin niet aan en verdween in de achtergrond. Chavanel (Cofidis) probeerde nog tot bij de koploper te rijden, maar dat lukte hem niet. Hij werd wel tweede voor Casar.

     

     

    Top 10   Algemeen klassement  
    01.A.Kashechkin 179km in 4h12'08" 01.F.Landis in 28h24'45"
    02.S.Chavanel    1'06" 02.P.X.Vila  9"
    03.S.Casar 1'11" 03.S.Sanchez 1'13"
    04.T.Voeckler z.t. 04.A.Colom 1'23"
    05.D.Moncoutié   05.F.Schleck z.t.
    06.J.Van De Walle   06.J.Azevedo 1'35"
    07.E.Petrov   07.P.Cauchioli 1'39"
    08.M.Carrara 1'13" 08.J.L.Rubiera 1'40"
    09.T.Vaitkus z.t. 09.E.Dekker 1'41"
    10.F.Schleck   10.C.Horner  1'43"

    -puntentrui: T.Boonen

    -bergtrui: C.Laurent (normaal was deze trui voor Moncoutié, maar hij verloor punten door tijdens de etappe aan een wagen te hangen)

    -beste jongere: L.Sanchez

    GiGiVéLo



    11-03-2006 om 00:00 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Nice: rit 1

    Parijs - Nice

    zondag 5 - zondag 12 maart 2006

     

     

    Boonen pakt de gele trui

    In Frankrijk werd vandaag de eerste rit van Parijs-Nice gereden. Zabriskie (CSC) begon na een tiental kilometer aan een solovlucht en werd 50km later bijgehaald door het peloton. Twee Fransen, Augé (Cofidis) en Laurent (Agritubel), gingen dan maar in de aanval. Ze hielden stand tot op zo'n 10km van de finish. Een massaspurt was wat volgde en die werd gewonnen door Tom Boonen. Hij is ook de nieuwe leider.

     

     

    Top 10 Algemeen klassement
    01.T.Boonen                      193km in 4h56'01" 01.T.Boonen                      in 5h02'01"
    02.A.Davis                                                 z.t. 02.B.Julich                         op          7"
    03.F.Ventoso 03.A.Kashechkin                             8"
    04.E.Rigotto 04.B.McGee                                   9"
    05.D.Napolitano 05.A.Contador                              10"
    06.G.Steegmans 06.S.Sanchez                                10"
    07.V.Reynes 07.B.Wiggins                                12"
    08.L.Jegou 08.B.Vaugrenard                          12"
    09.V.Goesev 09.G.Steegmans                           14"
    10.H.Dekkers 10.R.Verbrugghe                          14"

    -puntentrui: T.Boonen

    -bergtrui: S.Augé 

    -beste jongere: A.Contador

    06-03-2006 om 00:00 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omloop Het Volk
     

    Omloop Het Volk

    zaterdag 25 februari 2006

     

    Gilbert wint Belgische openingsklassieker

    Vandaag vond de eerste Belgische wielerwedstrijd van het nieuwe seizoen plaats. En die wedstrijd was zoals gewoontegetrouw, de Omloop het Volk. De renners startten rond de middag in Gent en kwamen omstreeks kwart voor vijf aan in Lokeren.

    Een hele tijd reed een kopgroep van tien renners op kop: Tankink en Van Impe (QuickStep), Omloop (Unbet), Albasini (Liquigas), Marichal (Cofidis), Auger (La Française des Jeux), Bénéteau (Bouygues Télécom), Schreck (T-Mobile), Coutouly (Agritubel) en Maccanti (LPR). De ploeg van topfavoriet Boonen was vertegenwoordigd in de kopgroep, maar die andere Belgische Pro-Tourploeg Davitamon niet.

    Op de Molenberg spatte de kopgroep uiteen, een groepje van zeven kon op kop blijven. In het peloton was er een versnelling van Van Bon en die werd beantwoord door de wereldkampioen Boonen. De twee raakten niet weg. 50km voor de aankomst kwam er een hergroepering.

    10km verder ontstond een nieuwe kopgroep met onder andere De Vocht, Barbé, Hayman, De Waele en Pozatto. De echte groten hadden de vlucht gemist. Maar wie kwam er even later uit de achtergrond terug? Steegmans met in zijn zog Tom Boonen.

    En even later slaagde Gilbert ook in een dergelijke stunt. Hij reed solo naar de kopgroep toe die bestond uit Pozzato (QuickStep), De Vocht (Davitamon-Lotto) en De Waele (Landbouwkrediet). Gilbert reed weg van zijn drie kompanen en won zo de eerste klassieker van het nog prille seizoen.

     

     

    Top 10
    01.P.Gilbert         202km in 4h56'18"
    02.B.De Waele              op         38"
    03.L.Van Bon                             54"
    04.K.Barbé
    05.F.Pozzato
    06.G.Steegmans                     1'45"
    07.J.Posthuma
    08.F.Renier
    09.W.De Vocht
    10.M.Maccanti

    GiGiVéLo

    25-02-2006 om 00:00 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.supporters
     

    zaterdag 18 februari 2006

     

     

     

    Supporters

    Het wielrennen is populairder dan ooit. Er staan tijdens wedstrijden duizenden mensen langs het parcours en honderdduizenden volgen de koers op televisie. Ook volgen vele Belgen tijdens de zomer de Tourkaravaan doorheen Frankrijk, wij Vlamingen zijn zot van de koers. Maar zijn de sponsors ook zo gek op het publiek?

    Op de websites van de ploegen wordt allerlei merchandising verkocht: van zonnebrillen tot complete wieleruitrustingen. Al deze dingen worden dan ook gretig gekocht. Dit is allemaal goed en wel, maar doen de ploegen ook iets voor hun supporters? Indien men bijvoorbeeld een handtekening wil van zijn favoriete renner kan men die via de website van de ploeg bestellen, maar men moet wel zelf opdraaien voor de postzegel en enveloppe. Kan dit eigenlijk wel?

    Wanneer een ploeg een foto opstuurt, gaat dit eigenlijk om reclame voor het product van de sponsor. Het komt er dus op neer dat u betaalt om reclame in uw bus te krijgen, wat in feite absurd is. De ploegen verdedigen zich door te zeggen dat ze wekelijks heel wat aanvragen krijgen om foto's op te sturen en dat zij ook moeten betalen om die foto's te laten drukken, maar dit hoort toch bij het maken van publiciteit? Men investeert geld in iets om er later de vruchten van te kunnen plukken. Wel is er bij de sponsors een miljoenenbudget vrij om grote renners als Boonen, Petacchi, Ullrich en McEwen te betalen, maar eens iets terug doen voor de fans is blijkbaar te veel gevraagd. Maar waar wel aan moet gedacht worden is dat er zonder fans geen koers is. De wegen langs het parcours zouden er maar verlaten bij liggen en wanneer er niemand naar de tv zou kijken, zouden de sponsors geen publiciteit kunnen maken voor hun product.

    Graag uw mening: gigivelo@skynet.be

     

    18-02-2006 om 00:00 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    08-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwachte winnaar in Tervuren

    zondag 8 januari 2006

     

     

    Verwachte winnaar in Tervuren

    Zoals verwacht heeft wereldkampioen Sven Nys zichzelf opgevolgd als Belgisch kampioen. Nys won in Tervuren voor Erwin Vervecken en Bart Wellens.

    In de eerste ronde op het 2800m lange parcours was het Tom Vannoppen die het voortouw nam. Maar na drie ronden moest hij afhaken uit de kopgroep. Hij werd uiteindelijk vijfde. Jan Soetens, een andere snelle starter, stapte na enkele ronden zelfs uit de wedstrijd. Soetens die pas prof is geworden, won vorig jaar nog de nationale titel bij de beloften in Wachtebeke.

    De kopgroep die dan tot vlak voor het einde bijeen zou blijven bestond uit het Fidea-koppel Vervecken en Wellens en het duo van Rabobank: Vanthourenhout en Nys.

    Midden op het parcours waren balkjes geplaatst en Nys toonde er zijn kunsten door gedurende de hele wedstrijd over de balken te springen. Hierdoor liep hij echter niet uit op zijn medevluchters. Vooral Wellens liep even snel over de balkjes als Nys erover sprong. 

    Bij het ingaan van de laatste ronde waren de vier nog steeds bij elkaar. Vanthourenhout had het wel wat moeilijk, maar kon blijven aanklampen bij het drietal. Vervecken nam de koppositie op zich, maar toen Nys die taak van hem overnam werd er al snel een kloof geslagen. Niemand kon nog tot bij de man van Baal rijden en zo volgde Nys zichzelf op als Belgisch kampioen. Vervecken legde beslag op de tweede plaats en zijn ploegmaat Wellens mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen.

    Enkele reacties:

    -Nys: De Belgische kampioen liet na de wedstrijd weten dat hij uiteraard blij was met deze overwinning, maar dat het nooit een obsessie was geweest. Voor hem was het een wedstrijd als elke andere. Over het nakende wereldkampioenschap wist hij nog te zeggen dat mooi zou zijn om te winnen, maar dat ook dat niet hoeft. Volgens Nys is zijn seizoen nu al geslaagd.

    -Vervecken: Vervecken had voor de wedstrijd gezegd dat Nys veel voordeel zou halen uit de balkjes en hij vond het niet zo fijn dat de organisatie die balkjes had geplaatst net voor een belangrijke strook. Na de wedstrijd was Vervecken tevreden met zijn zilveren medaille en hij gaf toe dat Nys de beste was.

    -Wellens: De winnaar van de bronzen medaille wist te vertellen dat hij zichzelf even sterk vond als Nys. Wellens zegt veel krachten verloren te hebben door het feit dat hij telkens heel snel over de balkjes diende te lopen om Nys bij te benen.

     

     

     

    (bron: sport.be)

     

    Top 10
    01.S.Nys
    02.E.Vervecken
    03.B.Wellens
    04.S.Vanthourenhout
    05.T.Vannoppen
    06.W.Jacobs
    07.J.Verstraeten
    08.D.Commeyne
    09.P. Van Santvliet
    10.D.Willemsens*

    *Willems behaalde de nationale titel bij de elite zonder contract

    GiGiVéLo

    08-01-2006 om 18:18 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK veldrijden 2006
     

    woensdag 4 januari 2006

     


    BK veldrijden 2006

    Vanaf zaterdag 7 januari tot en met zondag 8 januari vinden in Tervuren de Belgische kampioenschappen veldrijden plaats. Zaterdag is het onder andere de beurt aan de juniores en op zondag strijden de dames, beloften en profs om de titel.

    De vraag is of bij de profs iemand anders dan Sven Nys in staat is om de trui van Belgisch kamioen in de wacht te slepen. Dit weekend bleek dat Bart Wellens nog steeds kampt met pijn in de rug. De enige Belg die dicht in de beurt komt van Nys lijkt Erwin Vervecken te zijn, benieuwd wat die kan op het parcours in Tervuren.

    Het parcours is 2800m lang en er zijn balkjes aangelegd. Nys kan hier misschien het verschil maken, alhoewel een goede Wellens even snel over de balkjes kan lopen als de wereldkampioen erover springt. Een schema van het parcours en een lijst met de deelnemers vindt u op cc.bktervuren.be

    Het BK is live te volgen op Kanaal Twee op zondag 8 januari vanaf 14u00. 's Avonds kan u op mijn site een verslag lezen van de wedstrijd bij de profs.

    GiGiVéLo









                                      

    04-01-2006 om 18:15 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaul is overleden

    woensdag 7 december

     

     

    Charly Gaul is overleden

    De Luxemburger Charly Gaul overleed op 6 december ten gevolge van een longembolie. Donderdag zou hij 73 geworden zijn. 

    In 1953 startte Gaul zijn carrière als profwielrenner. Tijdens zijn loopbaan wisselde hij maar liefst zeven keer van team. Gaul was een klimmer en won naast 10 ritzeges dan ook tweemaal de bolletjestrui in de Tour de France. Zijn klimtalent leverde Gaul de bijnaam engel van het hooggebergte op. In 1958 bracht hij de gele trui mee naar Parijs. Een andere grote ronde die hij op zijn naam schreef was de Giro en dit in 1956 en 1959. Hij was telkens ook de beste in het bergklassement.

    Gaul was een liefhebber van de koude en zette bij ijzige temperaturen prachtprestaties neer. Zo ook in de Tour van '58 waar hij in helse weersomstandigheden Jacques Anquetil op 23 minuten achterstand reed. Gaul stond nu tweede in het klassement op 1'07" van Fevero. Tijdens de afsluitende tijdrit maakte Gaul het werk af.

    In 1965 zette Gaul een punt achter zijn carrière. Vanaf dan leidde hij een teruggetrokken leven en verscheen pas in de loop van de jaren '90 weer in het openbaar. Gaul werd in 1990 in zijn geboorteland uitgeroepen tot sportman van de eeuw.

     

     

    biografie:

    -geboortedatum: 8/12/1932 in Pfaffenthal (Groot-Hertogdom Luxemburg)

    -teams: 1953-1954: Terrot

                 1955: Magnat

                 1956-1958: Faema

                 1959-1960: Emi

                 1961-1962: Gazzola

                 1963: Peugeot

                 1964: individueel

                 1965: Lamot-Libertas

    -zeges: Tour de France (1958)

                 bergtrui in 1955 en 1956

                 Giro d'Italia (1956 en 1959)

                 7 keer Luxemburgs kampioen op de weg

                 2 keer Luxemburgs kampioen in het veld

     

    Enkele foto's uit de oude doos:

     

     

     

    GiGiVéLo

    01-01-2006 om 00:00 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2000
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs-Nice: proloog

    Parijs - Nice

    zondag 5 - zondag 12 maart 2006

     

     

    3 Belgen in de top 10

    Vandaag ging in Issy-Les-Moulineaux Parijs-Nice van start met een proloog van 4,8km. Hopelijk kent deze Koers naar de zon beter weer dan vorig jaar, toen enkele ritten moesten ingekort worden vanwege de hevige sneeuwval.

    De Belgen hebben het vandaag goed gedaan. Drie van onze landgenoten eindigden in de top 10: Rik Vervrugghe (10), Gert Steegmans (9) en Tom Boonen (5). Na de wedstrijd bleek dat de wereldkampioen zijn zinnen op deze proloog gezet had, maar hij was iets te traag van start gegaan. Morgen kan hij via de bonificatieseconden wel de leidertrui overnemen. Een andere Belg waarvan veel werd verwacht was Nico Mattan. Hij had gehoopt op een plaats in de top 5, maar eindigde pas op de 41ste plaats op 16" van de winnaar.

    En dat was Bobby Julich (CSC). Hij schreef vorig jaar nog de eindzege van Parijs-Nice op zijn naam.

     

     

    Top 10
    01.B.Julich                   4,8km in 6'07"
    02.A.Kashechkin                   op     1"
    03.B.McGee                                  2"
    04.A.Contador                               3"
    05.T.Boonen                                  3"
    06.S.Sanchez                                 3"
    07.B.Wiggins                                 5"
    08.B.Vaugrenard                           5"
    09.G.Steegmans                            7"
    10.R.Verbrugghe                           7"

    Deze plaatsen en tijden gelden ook voor het algemeen klassement.

    -puntentrui: B.Julich

    -beste jongere: A.Contador

    GiGiVéLo


    05-03-2000 om 00:00 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2000
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne-Brussel-Kuurne

    Kuurne-Brussel-Kuurne

    zondag 26 februari 2006

     

     

    Zege voor Nick Nuyens

    Het tweede luik van het Belgische openingsseizoen bestaat traditiegetrouw uit Kuurne-Brussel-Kuurne. Degenen die zich gisteren niet in de kijker reden, kregen vandaag kans op revanche.

    De Brit Cummings van Landbouwkrediet zette vandaag een solovlucht op, maar de anderen lieten hem niet begaan. Op 80km werd hij bijgehaald door een groep met onder meer Leukemans (Davitamon-Lotto), Boonen (QuickStep) en zijn ploegmaat Baguet. Uit de achtergrond kwamen echter nog een hele pak andere renners terug. 

    Even later op de Oude Kwaremont raakte een groepje van drie weg: Baguet, Mattan (Davitamon) en Bernucci (T-Mobile). Zij kregen een tiental kilometer verder het gezelschap van Hammond (Discovery Channel) en Posthuma (Rabobank). Ook Erwin Thijs (Unibet) slaagde erin tot bij de kopgroep te rijden.

    Maar ook deze vlucht was geen lang leven beschoren. Op 25km reden deze 11 op kop: Nuyens, Van Impe, Boonen, Steegmans, Mattan, Hoste, Van den Broeck, Pronk, Coenen, Eeckhout en De Haan. In volle finale brak de groep in twee. Vooraan reden Van den Broeck, Coenen, Boonen, Steegmans en Eeckhout. Van Impe, Nuyens, Hoste en Pronk volgden. Mattan en De Haan moesten ook daar lossen.

    Boonen was dus aanwezig in de kop, maar zijn twee ploegmaten, Van Impe en Nuyens, hadden de rol moeten lossen. Op aanraden van Nuyens reed Boonen vooraan niet mee en zo kon de tweede groep terugkeren. Er volgden enkele demarrages, waarvan twee van Nuyens en die tweede bleek de goede te zijn. Niemand reed nog tot bij de winnaar van de Omloop het Volk 2005. 

     

    Top 10
    01.N.Nuyens               192km in 4h37'32"
    02.L.Hoste                             op           6"
    03.T.Boonen                                         8"
    04.N.Eeckhout
    05.M.Pronk
    06.G.Steegmans
    07.J.Coenen
    08.J.Van den Broeck
    09.K.Van impe                                     10"
    10.M.Zanotti                                        19"

     

    GiGiVéLo

    27-02-2000 om 00:00 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per maand
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 03-2000
  • 02-2000

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!