Morgen deel 2 van de Tourreeks: België - Holland
Inhoud blog
  • London 2012: olympische wegrit
  • Rob Goris
  • Tourreeks: Deel 4: De sprinters
  • Tourreeks: Deel 2: De outsiders
  • Tourreeks Deel 2: België - Nederland
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Wielergekte - Original
    Verslagen en commentaren uit het wielerwereldje
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 14

    Tour de France

    Rit 14: Revel - Ax-3 Domaines (184,5km)

    zondag 18 juli 2010

     

    Riblon zegeviert op Ax-3 Domaines, Schleck en Contador surplacen

    In de eerste Pyreneeënrit stonden twee beklimmingen op het programma, beiden in de laatste 44km. Om te beginnen een col buiten categorie, de Port de Pailhères (15,5km, 7,9% gem.), en daarna de klim naar Ax-3 Domaines (1ste cat., 7,8 km, 8,2% gem.). De aankomst lag 1,5 km na de top van de laatste berg.

    Christian Knees (Milram) trok als eerste ten aanval. 11 renners voegden zich bij de Duits kampioen. Ze raakten niet ver vooruit en zeven renners hielden het al snel voor bekeken. Dit zijn de vijf die overbleven: Gerraint Thomas (Sky), David Zabriskie (Garmin), Pavel Brutt (Katusha), Amaël Moinard (Cofidis) en José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne). Door de aanwezigheid van Gutierrez voorin, liet Radio Shack niet begaan. Zij zijn immers met Caisse verwikkeld in de strijd om het ploegenklassement. Gutierrez liet zich dan maar uitzakken omdat de ontsnapping met zijn aanwezigheid toch geen vrijgeleide kreeg. Vijf renners sloten nog bij de vier overgebleven vluchters aan: Jurgen Van De Walle (Quick Step), Benoît Vaugrenard (FDJ), Christophe Riblon (AG2R), Pierre Rolland (Bbox Bouygues Télécom) en Stéphane Augé (Cofidis). De negen kregen een maximale voorsprong van tien minuten.

    In het peloton nam Astana, de ploeg van Alberto Contador, het werk voor haar rekening. Ook Lars Boom (Rabobank) stak een handje toe. 10 km voor het begin van de zone van de waarheid reden de vluchters nog 5' voor het peloton uit, aan de voet van de Pailhères hadden ze nog 4'.

    Zes man moesten vooraan al na enkele kilometers lossen. Zo bleven Van De Walle, Moinard en Riblon samen over. Ook in het peloton waren er al gauw gelosten waaronder Linus Gerdemann (Milram), Yaroslav Popovych (Radio Shack) en Michael Rogers (HTC-Columbia). Aan de andere kant werd aangevallen. Rafael Valls (Footon-Servetto) opende de debatten. Rémy Di Gregorio (FDJ) wilde mee met Valls, maar dat lukte niet. Carlos Sastre (Cervélo) demarreerde samen met ploegmaat Volodymir Gustov, die hij na enkele kilometers zou achterlaten. Halverwege de klim zou Kiryienka (Caisse d'Epargne) bijna bij Sastre aansluiten, maar hij kwam net een tikkeltje tekort. Sastre zou naar Valls toerijden. Op dat moment loste Lance Armstrong (Radio Shack) uit het peloton. Ook Cadel Evans (BMC) bengelde aan de staart en viel er af, maar na de top keerde hij terug. 1 km voor die top werd het eveneens te veel voor Bradley Wiggins (Sky), die in de afdaling echter weer zou komen aansluiten. Gele trui Andy Schleck (Saxo Bank) verging het merkelijk beter, hij liet zich in het ondertussen zwaar uitgedunde peloton uitzakken om wat eten te halen.

    Enkele kilometers voor de top haakte Van De Walle voorin af en niet veel later gold hetzelfde voor Monaird. Riblon begon aan een solo. Op de top had Riblon een voorsprong van 1'50" op Valls, Sastre en Kiryienka die net was komen aansluiten. Uit het peloton was er nog een late uitval van bolletjestrui Anthony Charteau (Bbox Bouygues Télécom) om nog wat punten mee te graaien. Hij pakte er acht en heeft er nu 23 meer dan nummer twee Jérôme Pineau (QuickStep). Het peloton volgde boven op 2'45" van Riblon.

    Moinard naderde tot op enkele meters van Riblon op het einde van de afdaling, maar omdat het van dan af meteen bergop ging, liep Riblon weer uit. Bij aanvang van de klim naar Ax-3 Domaines had de koploper nog een voorsprong van drie minuten op het peloton. Dan al werd beslist dat Riblon de prijs voor de strijdlust zou krijgen.

    In de groep met gele trui Schleck bepaalde Alexander Vinokourov (Astana) het tempo. En het was een zwaar tempo, te zwaar voor Roman Kreuziger en Ivan Basso (Liquigas), Ryder Hesjedal (Garmin), Andreas Klöden (Radio Shack) en Kevin De Weert (QuickStep). Toen Vino versnelde werd hij gecounterd door niemand minder dan Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto). De twee werden weer bijgehaald onder leiding van Samuel (Euskaltel) en Luis Leon (Caisse d'Epargne) Sanchez. Robert Gesink (Rabobank) moest even lossen, maar kwam terug. Vinokourov versnelde nog een keer. Daardoor kreeg Levi Leipheimer (Radio Shack) het moeilijk. 5 km voor de streep kwam er een prik van Alberto Contador, maar Menchov (Rabobank) rekende hem weer in.

    Vier kilometer voor het eind reed Riblon nog steeds voorop, ongeveer twee minuten voor de favorieten uit. In die groep zaten Joaquin Rodriguez (Katusha), Denis Menchov, Alberto Contador, Andy Schleck, Samuel Sanchez, Jurgen Van den Broeck, Robert Gesink en de ingelopen Carlos Sastre. Achter hen reed Damiano Cunego (Lampre) die op de Pailhères uit het peloton was weggereden. 

    Alberto Contador versnelde nog twee keer, telkens volgde Schleck in zijn wiel. Ook Samuel Sanchez probeerde tevergeefs weg te rijden. Achteraan het groepje favorieten vond er vervolgens een verbijsterend schouwspel plaats. In volle klim waren Contador en Schleck aan het surplacen. Terwijl de twee tenoren met hun psychologisch steekspel bezig waren, zag Menchov zijn kans schoon en demarreerde. Zijn ploegmaat Gesink hield de benen stil en zo kon Menchov een kloofje slaan. Samuel Sanchez reed als enige naar de Rus toe.

    De ritzege was voor Riblon. 54" later kwamen Menchov en Sanchez aan. de nummer vier en drie uit het klassement maakten veertien seconden goed. Van den Broeck werd knap achtste in dezelfde tijd als Schleck en Contador. In het algemeen klassement blijft hij vijfde en neemt hij meer tijd op enkele mannen die achter hem stonden zoals Basso, Kreuziger en Leipheimer. Gesink staat na de veertiende etappe op de zesde plaats, doordat Leipheimer tijd verloor.

     

    Riblon wint  

     

    Contador en Schleck surplacen in volle klim

    (foto's: www.sporza.be)

     

    Uitslag rit 14

     

    Algemeen klassement na rit 14

     
    01.C.Riblon 184,5km in 4h52'42" 01.A.Schleck in 68h02'30"
    02.D.Menchov op        54" 02.A.Contador op          31"
    03.S.Sanchez z.t. 03.S.Sanchez 2'31"
    04.A.Schleck 1'08" 04.D.Menchov 2'44"
    05.J.Rodriguez z.t. 05.J.Van den Broeck 3'31"
    06.R.Gesink   06.R.Gesink 4'27"
    07.A.Contador   07.L.Leipheimer 4'51"
    08.J.Van den Broeck   08.J.Rodriguez 4'58"
    09.D.Cunego 1'49" 09.L.L.Sanchez 5'56"
    10.C.Sastre z.t. 10.I.Basso 6'52"

    Puntentrui: A.Petacchi

    Bergtrui: A.Charteau

    Jongerentrui: A.Schleck

    Beste ploeg: Caisse d'Epargne

     

    GiGiVéLo

    19-07-2010 om 08:54 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 14

    Tour de France 

    zondag 18 juli 2010 - rit 14

     

    Rit 14: Revel - Ax-3 Domaines (184,5km)

    Het is zover! Vandaag trekt de Tourkaravaan de Pyreneeën in. Het sluitstuk van deze Tour kan beginnen. En het belooft spannend te worden. Twee renners zijn nog in de running voor de eindwinst: tweevoudig winnaar Alberto Contador (Astana) en Andy Schleck (Saxo Bank), die zowel in 2008 als 2009 de beste jongere was en vorig jaar tweede eindigde. Schleck deelde al en prik uit in de klim naar Morzine-Avoriaz, Contador op de Montée Laurent Jalabert. Op de Col de la Madeleine versnelde Schleck tot drie keer toe, maar Contador bleef in zijn wiel. Daar waren ze aan elkaar gewaagd. 

    In deze veertiende etappe liggen op het eind, meer bepaald in de laatste 44km, twee zware cols te wachten. Eerst is er de Port de Pailhères, na de Madeleine de tweede col buiten categorie in deze Tour. De Pailhères is 15,5 km lang en het gemiddeld stijgingspercentage is 7,9%. In de eerste twee kilometer gaat het al 8,5 à 9 % omhoog. Hier zullen Contador en Schleck misschien nog niet van elkaar wegrijden, maar er zullen wel al velen achter hen sneuvelen. Lance Armstrong (Radio Shack) bijvoorbeeld, die de voorbije dagen telkens afhaakte als het een beetje bergop ging. Dat kan natuurlijk ook een manier geweest zijn om zich wat te sparen en zo fris mee te gaan in een ontsnapping. Momenteel staat hij 36ste op 25'38", dat is dus een veilige afstand om hem enige voorsprong te gunnen. Het valt ook af te wachten hoe ver Cadel Evans (BMC) mee kan. Als gele man moest die al snel lossen op de Madeleine en ook op klim naar Mende kon hij niet met de besten mee.

    De finishlijn van deze rit is getrokken bovenop de klim naar Ax-3 Domaines. Dit is een col van eerste categorie, is 7,8km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2%. Misschien dat Carlos Sastre (Cervélo) vandaag net dat ietsje meer kan. In 2003 won hij immers in Ax-3 Domaines en stak toen een fopspeen in zijn mond. Ongetwijfeld breekt hier de oorlog los tussen Contador en Schleck.

    Het wordt uiteraard uitkijken naar Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto). Momenteel staat hij vijfde in het algemeen klassement op 3'31" van gele trui Andy Schleck. De Belg zit dus op schema voor een plaats in de top tien in Parijs. In de Dauphiné Libéré van dit jaar eindigde hij vierde in het eindklassement, laten we hopen dat hij in de cruciale Pyreneeënweek niet over zijn piek heen zit. Vlak voor Van den Broeck staat Denis Menchov (Rabobank) die tot nu toe geruisloos meeschoof. Na Van den Broeck staat eerst Levi Leipheimer (Radio Shack) en daarna Robert Gesink (Rabobank). Menchov, Gesink en Leipheimer moest Van den Broeck laten gaan op de Madeleine. En ook Rodriguez (Katusha) zat toen in dat groepje. De ritwinnaar van Mende staat achtste in het klassement. In Mende maakte Van den Broeck dan weer wat tijd goed op Gesink en Leipheimer. Ook Liquigasrenners Roman Kreuziger en Ivan Basso moesten hem laten gaan, en dat zijn ook twee klanten voor de top tien. 

    Ongetwijfeld rijdt er een ontsnapping weg in de beginfase van de koers. Thor Hushovd (Cervélo) zou daar wel eens bij kunnen zijn. Sinds gisteren staat Alessandro Petacchi weer in het groen, maar slechts met twee punten voorsprong. Voor de Pailhières liggen twee tussensprinten, ideaal voor Hushovd. Wie weet sluipt er ook een Belg mee in de onstnapping. Waarom niet Mario Aerts (Omega Pharam-Lotto)? Dat zou dan al voor de vierde keer zijn.

     

    (Kaarten: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    18-07-2010 om 09:26 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 13

    Tour de France

    Rit 13: Rodez - Revel (196km)

    zaterdag 17 juli 2010

     

    Met dag vertraging dan toch Vinokourov

    Nog voor de dertiende etappe officieel vertrokken was, lag Lance Armstrong (Radio Shack) al op de grond. De schade bleef beperkt en hij kon snel weer aanpikken in het peloton. Het is wel tekenend voor zijn Tour tot nu toe. Benieuwd of die in de Pyreneeën nog een ommekeer kent, met eventueel een goede prestatie in een etappe. Nog meer ongeluk in deze dertiende rit. Voor Rein Taaramae (Cofidis) stopte de Tour. 

    Andere renners kenden dan weer een goede dag en trokken ten aanval. Na vier kilometer waren drie man weg: Sylvain Chavanel (QuickStep), Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Télécom) en Juan Antonio Flecha (Sky). Pavel Brutt (Katusha) wilde naar hen toerijden, maar dat mislukte.

    Met slechts drie renners voorop, leek de vlucht van de dag een maat voor niets te zijn. Lampre en HTC-Columbia zetten zich op kop en lieten de vluchters niet meer dan vijf minuten uitlopen. In de laatste 100 km zette ook Milram een mannetje mee in, zij trokken de kaart Ciolek. Op 55km was de voorsprong van de leiders gezakt tot twee minuten. 

    Vijf hellingen lagen er op het parcours, waarvan de laatste op 9,5 km lag. De Côte de Saint-Ferréol behoort tot de derde categorie, is 1,9 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van zes procent. Ideaal voor een ultieme jump. In de aanloop was er achteraan het peloton nog een valpartij van Jesus Hernandez (Astana), al voor de tweede keer in deze rit. Een groepje met daarin Armstrong en bolletjestrui Anthony Charteau (Bbox Bouygues Télécom) raakte daardoor achterop. Tegen de klim keerden ze terug. 

    De vluchters werden gegrepen op 10 km van de meet. Flecha houdt aan de ontsnapping wel de prijs van de strijdlust over. Vanaf het moment dat het bergop ging loste Robbie McEwen (Katusha). En ja, ook Armstrong haakte wederom af. Misschien spaart hij zijn krachten voor de komende bergritten? 

    Alessandro Ballan (BMC) verging het merkelijk beter, hij demarreerde fors. Achter hem troepte vijf man samen: Carlos Barredo (QuickStep), Nicolas Roche (AG2R), Damiano Cunego (Lampre), Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) en Alexander Vinokourov (Astana). Op de top was er bijna een hergroepering. Ballan en Vinokourov bleven toch enkele meters voorop. Ballan zou parkeren en Vino kon doorzetten in de afdaling. Uit het peloton sprong Frans kampioen Thomas Voeckler (Bbox Bouygues Télécom) weg, maar hij zou nooit tot bij Vinokourov geraken. 

    Was Vino er gisteren nog aan voor de moeite door de versnelling van ploegmaat Contador, dan beschermde die dit keer de vlucht van de Kazach. Het peloton werd geleid door een Milramman, nadat Columbia in volle finale het grootste werk had opgeknapt. Vinokourov bijhalen zat er niet meer in. De sprint van het peloton werd gewonnen door Mark Cavendish (HTC-Columbia) voor Alessandro Petacchi (Lampre). Deze laatste pakt de groene trui over van Thor Hushovd (Cervélo). Voor de rit stond Peta zes punten achter, nu heeft hij er twee meer dan de Noor. Hushovd eindigde immers maar zevende in de pelotonssprint. Ondertussen nadert ook Cavendish met rasse schreden, hij heeft wel nog 25 punten minder dan Petacchi.

    In de aankomstzone viel er nog een mooi tafereel te bespeuren. Contador en Vino waren verstrengeld in een innige omhelzing. Geen spoor van onenigheid in kamp Astana.

     

    (foto: www.sporza.be)

     

    Uitslag rit 13

     

    Algemeen klassement na rit 13

     
    01.A.Vinokourov 196km in 4h26'26" 01.A.Schleck in 63h08'40"
    02.M.Cavendish op        13" 02.A.Contador op          31"
    03.A.Petacchi z.t. 03.S.Sanchez 2'45"
    04.E.Boasson Hagen   04.D.Menchov 2'58"
    05.J.J.Rojas   05.J.Van den Broeck 3'31"
    06.J.Dean   06.L.Leipheimer 4'06"
    07.A.Geslin   07.R.Gesink 4'27"
    08.T.Hushovd   08.J.Rodriguez 4'58"
    09.G.Bole   09.L.L.Sanchez 5'02"
    10.L.Mondory   10.R.Kreuziger 5'16"

    Puntentrui: A.Petacchi

    Bergtrui: A.Charteau

    Jongerentrui: A.Schleck

    Beste ploeg: Radio Shack

     

    GiGiVéLo

    17-07-2010 om 18:51 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 13

    Tour de France 

    zaterdag 17 juli 2010 - rit 13

     

    Rit 13: Rodez - Revel (196 km)

    De rit van vandaag telt vijf kleine hellingen waarvan de laatste op 7,5km van de aankomst ligt. Dat maakt het mogelijk tricky voor de sprintersploegen om alle renners uit een vroege vlucht op te rapen. Welke ploegen zullen trouwens het initiatief nemen om het peloton naar een sprint te loodsen? Garmin is Tyler Farrar kwijt, de trein van Columbia moet het met een mannetje minder stellen en Hushovd (Cervélo) presteerde niet zo goed in de voorbije massasprinten. Blijft over: Lampre. De ploeg van Alessandro Petacchi zal het wel zien zitten om te sprinten. In het puntenklassement staat de Italiaan zes punten achter op Hushovd, die af en toe in de tussensprinten zijn graantje meepikt. Wat de sprinten aan de aankomst betreft komt Peta er echter als de beste uit in vergelijking met de Noor. 

    Als het een sprint wordt is het natuurlijk uitkijken naar Mark Cavendish (HTC-Columbia) die al drie ritten won in deze Tour. Indien het op een massaspurt uitdraait zal dat de eerste zijn in deze Tour zonder loods Mark Renshaw. De ploegmaat van Cav werd twee dagen geleden immers uit de Tour gezet na het uitdelen van kopstoten aan Julian Dean (Garmin) in volle sprint en het duwen van Tyler Farrar (Garmin) richting nadar. Cavendish-Dean zou overigens een mooi duel zijn aan de streep. The Manx Express zal immers zijn ploegmaat Renshaw willen wreken en Dean zal ook nog wel opgenaaid zijn. 

    Maar zoals gezegd maken vluchters zeker en vast een kans vandaag. Na 20 km volgen twee hellingen van vierde categorie elkaar kort op: de Côte de Merglas (3,7km, 3,8% gem.) en de Côte de Bégon (3,1km, 4,5% gem.). Na een tussensprint volgt de Côte d'Ambialet (3de cat., 5,2km, 4,6% gem.). 50km verderop, na de bevoorrading, ligt de Côte de Puylaurens (4de cat., 4,3km, 3,9% gem.). Er is nog een tussensprint getrokken op 38 km van de meet. De laatste klim van de dag is de Côte de Saint-Ferréol van derde categorie, slechts 1,9km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Hier kan een vluchter zijn ultieme jump plaatsen en uit de greep van het peloton blijven.

     

          

    (Kaarten: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    17-07-2010 om 10:16 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 12

    Tour de France

    Rit 12: Bourg-de-Péage - Mende (210,5km)

    vrijdag 16 juli 2010

     

    Etappewinst voor Rodriguez, Contador pakt tijd terug op Schleck

    In de twaalfde etappe wachtte de renners een geaccidenteerd parcours met als toetje de Côte de la Croix-Neuve, ofwel de Montée Laurent Jalabert. Jaja won in 1995, op Quatorze Juillet, immers de etappe met aankomst op de Croix-Neuve. Alberto Contador (Astana) won in Parijs-Nice reeds twee keer een etappe die op deze helling eindigde, in 2007 en dit jaar. Algemeen werd verwacht dat hij hier een prikje zou willen uitdelen aan grote concurrent Andy Schleck (Saxo Bank). De Luxemburger was voor deze rit al geen fan van de klim.

    Naast de uitgesloten Mark Renshaw (HTC-Columbia), als gevolg van het spurtincident in de twaalfde rit, kwam ook Samuel Dumoulin niet meer aan de start. De kleine renner van Cofidis is oververmoeid.

    En gelukkig voor Dumoulin was hij er niet bij, want van bij de start ging het er hard aan toe. In het eerste wedstrijduur werd meer dan 49 km afgelegd. Op de eerste klim van de dag, de Côte de Saint-Barthélemy-le-Plain (3de cat.), ontstond een breukje in het peloton waardoor onder andere Lance Armstrong en Andreas Klöden (Radio Shack) achterop raakten. Ze konden opnieuw aansluiten en Klöden zou later zelfs in de spits van de wedstrijd verschijnen. Er kwamen ook renners ten val. Zo lag bolletjestrui Jérôme Pineau (Quick Step) tegen de grond. 

    Voor de top hadden drie renners zich afgescheiden: Pierrick Fédrigo (Bbox Bouygues Télécom), Ryder Hesjedal (Garmin) en Rui Costa (Caisse d'Epargne). In die volgorde kwamen ze boven. Hun aanval werd echter gauw teniet gedaan. Een nieuwe kopgroep van 18 man werd gevormd op de Col des Nonières (3de cat.). Dit zijn de namen, en het zijn niet van de minsten: Alexander Vinokourov (Astana), Andreas Klöden (Radio Shack), Ryder Hesjedal (Garmin), Sandy Casar (FDJ), Mario Aerts (Omega Pharma - Lotto), Kanstantsin Sivtsov (HTC-Columbia), Carlos Barredo (QuickStep), Anthony Charteau (Bbox Bouygues Télécom), Vasil Kiryienka, Mathieu Perget (Caisse d'Epargne), Christophe Kern, Amaël Moinard, Rémi Pauriol (Cofidis), Gorka Verdugo (Euskaltel), Grega Bole (Lampre), Rafael Valls (Footon-Servetto), Mauro Santambrogio (BMC) en Thor Hushovd (Cervélo).

    15 ploegen waren vooraan vertgenwoordigd, waaronder de Belgische teams Quick Step en Omega Pharma-Lotto. Mario Aerts trok al voor de derde keer mee in een lange ontsnapping. Met Klöden en Vinokourov waren twee renners uit de top 20 van het algemeen klassement mee, respectievelijk met 9'05" en 6'31" achterstand op leider Andy Schleck (Saxo Bank). Aangezien de meeste andere ploegen een mannetje voorin hadden was Saxo de enige ploeg die de achtervolging leidde. Ze lieten de voorsprong van de koplopers maximaal oplopen tot 4 minuten.

    Dat Pineau het moeilijk had na een val was voor Charteau een uitgelezen kans om in het bergklassement op en over zijn landgenoot te springen. Voor de rit stond Charteau twee punten achter, dat maakte hij al goed op de tweede helling van de dag, waar hij als eerste bovenkwam en vier punten pakte. 

    De aanwezigheid van Thor Hushovd in de kopgroep had ook een reden. De Noor wilde punten voor de groene trui bijeen sprokkelen. Groene trui Alessandro Petacchi (Lampre) had zeven punten voorsprong. Peta had met Bole een mannetje mee voorin om punten af te snoepen van Hushovd. In de eerste sprint lukte dat, Bole werd eerste, Hushovd tweede. De volgende tussensprint lag twee hellingen verder.

    De derde klim was de Suc de Montivernoux (2de cat.). Casar kwam als eerste boven voor Charteau. De volgorde werd omgedraaid op de Côte de la Mouline (3de cat.) waar Charteau vier punten meegraaide. Op de slotklim in Mende zou Charteau niet meer meespelen voor de punten. Het was echter een vruchtbare dag, want hij pakt de bollen over van Pineau en heeft een voorgift van 15 punten.

    Na de vierde helling volgde de tweede tussensprint. Die werd gewonnen door Hushovd. De Noor balde de vuist, het groen hangt opnieuw rond zijn schouders. Petacchi volgt op zes punten.

    Vlak na de tussensprint, op 50 km van de finish, versnelde Klöden. Hushovd en Kern vielen als eersten af. Even verder trok Vinokouov door. Hesjedal en Kiryienka volgden onmiddellijk in zijn wiel. Aerts wilde er naar toerijden, maar dat lukte hem niet, Klöden slaagde er wel in. Op dat moment draaide de voorsprong van de leiders op het peloton rond de 3'30". Saxo Bank kreeg de hulp van Cérvélo, Liquigas en Lampre om de voorsprong naar beneden te halen. Zo dreigde Vino de top tien binnen te dringen en dan zou hij voor Basso en Kreuziger (Liquigas)staan. Liquigas wilde dat vermijden.

    De Côte de la Croix-Neuve, de Montée Laurent Jalabert dus, lag op 5 km van de streep. Deze klim van 2de categorie is 3,1 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 10,1 %. Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) voelde zich blijkbaar goed, want 20 km voor de klim liet hij Francis De Greef mee kopwerk verrichten. De kopgroep van vier had toen 2'45" voorsprong. Hun vroegere medevluchters volgden op 30". Barredo probeerde tot twee maal toe de sprong te wagen, maar tevergeefs. Zij werden op 6 km van de finish gegrepen. Vino, Hesjedal, Kiryienka en Klöden bleven nog wat langer uit de greep van het peloton. Bij aanvang van de Montée Jalabert reden ze 40" voor het peloton uit. In dat peloton waren de mannen van Omega Pharma-Lotto zeer actief. 

    Voorin loste Hesjedal als eerste. Kiryienka versnelde en aleen Vino kon met hem mee. Klöden hield wel een gestaag tempo en zou Kiryienka later nog inlopen nadat die Vinokourov had moeten laten gaan. In het peloton bleef het lang windstil. Achteraan vlogen ze er wel met bosjes af. Lance Armstrong kon ook deze rit niet mee met de besten. John Gadret (AG2R) opende de debatten. Niemand minder dan onze Jurgen Van den Broeck haalde hem terug. Op dat moment moesten klassementsrijders Michael Rogers (HTC-Columbia) en Bradley Wiggins (Sky) afhaken. Joaquin Rodriguez (Katusha) demarreerde vervolgens. Van den Broeck reed gezwind naar hem toe. Toen bewoog er iets aan de linkerkant van de weg. Alberto Contador stond recht op de trappers. De Spanjaard was weg en enkel Rodriguez kon mee. Andy Schleck probeerde naar Contador te rijden, maar moest zich snel in het zadel zetten. Van den Broeck had het makkelijker en pobeerde de kloof op Contador te dichten, maar dat lukte niet. Schleck viel er dan wat door en plaatste zich voor Van den Broeck en maakte tempo. Ondertussen haalden Contador en Rodriguez Vinokourov vlak aan de top bij. Contador keek om naar zijn ploegmaat, maar reed dan toch door. De sprint voor de overwinning was er één tussen landgenoten. Rodriguez bleek sneller dan Contador. Vino kwam vier seconden later slaand op zijn stuur binnen. Na de meet zei hij dat hij wel begrip had voor het aanvallen en doorijden van Contador omdat hij voor het algemeen klassement strijdt. Vino kreeg na afloop wel de prijs van de strijdlust.

    Van den Broeck werd knap vierde voor Schleck. Uiteindelijk verloor Schleck maar 10" op Contador. Zoals de Luxemburger het zelf zegt, staan ze nu terug waar ze stonden voor de rit naar Morzine-Avoriaz, waar hij 10" uitliep op de Spanjaard. Toch zou het wel eens een belangrijke mentale tik kunnen zijn van Contador.

    In het algemeen klassement deed Van den Broeck een goede zaak. Hij blijft vijfde en pakt tijd op concurrenten. Zo bolden Robert Gesink (Rabobank) en Roman Kreuziger (Liquigas) 5" later over de streep. Levi Leipheimer (Radio Shack) volgde twee seconden later. Op Bradley Wiggins (Sky), Cadel Evans (BMC), Carlos Sastre (Cervélo) en Ivan Basso (Liquigas) loopt Van den Broeck zelfs 21" uit.

    Om af te sluiten minder goed nieuws over Tyler Farrar (Garmin). De Amerikaan stapte onderweg uit de koers omdat de pijn aan zijn pols niet meer te houden was.

     

    (foto: www.sporza.be)

     

    Uitslag rit 12

     

    Algemeen klassement na rit 12

     
    01.J.Rodriguez 210,5km in 4h58'26" 01.A.Schleck in 58h42'01"
    02.A.Contador z.t. 02.A.Contador op          31"
    03.A.Vinokourov op         4" 03.S.Sanchez 2'45"
    04.J.Van den Broeck 10" 04.D.Menchov 2'58"
    05.A.Schleck z.t. 05.J.Van den Broeck 3'31"
    06.S.Sanchez   06.L.Leipheimer 4'06"
    07.A.Klöden   07.R.Gesink 4'27"
    08.D.Menchov   08.J.Rodriguez 4'58"
    09.R.Gesink 15" 09.L.L.Sanchez 5'02"
    10.R.Kreuziger z.t. 10.R.Kreuziger 5'16"

    Puntentrui: T.Hushovd

    Bergtrui:A.Charteau

    Jongerentrui: A.Schleck

    Beste ploeg: Radio Shack

     

    GiGiVéLo

    17-07-2010 om 10:14 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 11

    Tour de France 

    vrijdag 16 juli 2010 - rit 12

     

    Rit 12: Bourg-de-Péage - Mende (210,5km)

    De Tourkaravaan trekt vandaag verder richting Parijs, zij het zonder Mark Renshaw (HTC-Columbia). Nadat hiij gisteren in volle massasprint drie kopstoten uitdeelde aan Julian Dean (Garmin) en nadien opzettelijk de deur dichtdeed voor diens ploegmaat Tyler Farrar, besliste de wedstrijdjury de Australiër uit koers te halen.

    Vijf hellingen krijgen de renners vandaag voor de wielen geschoven. Eerste twee van derde categorie, de Côte de Saint-Barthélemy-le-Plain (10,7 km aan 3,1% gem.) en de Col des Nonières (5,7 km en 3,8% gem.). Daarna volgt een tussensprint, misschien is Hushovd (Cervélo) er wel bij om de punten te pakken, als hij tenminste is meegegaan in een vroege vlucht. Na de tussensprint is het klimmen naar de top van de Suc de Montivernoux (2de cat., 13,7 km, 4,4% gem.). De voorlaatste beklimming is de Côte de la Mouline (3de cat., 3,8 km, 5% gem.). Tot dusver geen hellingen waarop de favorieten zich zullen roeren. Dat zou echter wel het geval kunnen zijn op de slotklim in Mende, de Côte de la Croix-Neuve (2de cat., 3,1km, 10,1% gem.), ook wel de Montée Laurent Jalabert genoemd na diens overwinnig in 1995. Op deze muur zou Alberto Contador (Astana) een prikje kunnen uitdelen aan Andy Schleck (Saxo Bank). De Spanjaard won in 2007 en dit jaar een rit in Parijs-Nice met aankomst in Mende na de beklimming van die Montée Laurent Jalabert. Het is alvast niet de favoriete klim van Andy Schleck, in 2007 verloor hij hier in de Koers naar de Zon immers heel wat tijd op Contador. Voor vandaag verwacht de Luxemburger echter geen verschillen tussen de favorieten.

     

     

    (Kaarten: www.letour.fr)

    GiGiVéLo

     

    16-07-2010 om 09:40 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 11

    Tour de France

    Rit 11: Sisteron - Bourg-lès-Valence (184,5km)

    donderdag 15 juli 2010

     

    Cavendish oppermachtig, locomotief Renshaw naar huis gestuurd

    Eén aanschouw op het parcours van de elfde etappe leerde dat het een uitgelezen kans was voor de sprinters om zich nog eens uit te leven na het harde labeur in de Alpen. Van bij de start ging het wel nog omhoog tot en met de beklimming van de Col de Cabre (3de cat.) na 56,5 km. Daarna trok de Tourkaravaan in dalende lijn richting Bourg-lès-Valence. Twee renners sprongen niet meer op de fiets. Jurgen Van den Broeck raakte met Charles Wegelius (Omega Pharma-Lotto) een ploegmakker kwijt. De Brit kampte met uitdrogingsverschijnselen. De andere man is Robert Hunter (Garmin), de leadout voor Farrar in de sprint. Hij viel gisteren en brak zijn spaakbeen.

    Voor de etappe officieel begon was er even opschudding. Twee teams hadden namelijk collectief het startblad niet getekend: Katusha en Astana. Aan kilometerpaal nul moest iedereen stoppen en de wedstrijdjury vroeg de ploegleiders van de betrokken teams om te bevestigen dat al hun renners in koers waren. Die deden dat en toen kon de rit pas echt beginnen. Elke renner die niet had getekend krijgt zoals in het reglement staat een boete van 100 Zwitserse frank.

    Tourdirecteur Christian Prudhomme had de startvlag nog niet goed en wel laten zakken wanneer Stéphane Augé (Cofidis) al demarreerde. Samen met Anthony Geslin (AG2R) en José-Alberto Benitez (Footon-Servetto) vormde hij de vlucht van de dag. Met Cofidis en AG2R waren de twee Franse teams present die gisteren op Quatorze Juillet de boot hadden gemist. 

    Op de enige helling van de dag, de Col de Cabre, pakte Jérôme Pineau (QuickStep) het resterende punt en blijft zo leider in het bergklassement. Anthony Charteau (Bbox Bouygues Télécom) staat nu twee punten achter. Opvallend was dat ook Damiano Cunego (Lampre) meesprintte. De Italiaan die nu vijfde staat met 36 punten achterstand zou zijn zinnen weleens op de bolletjestrui kunnen gezet hebben nu enige hoop op een goed klassement in de Tour al lang gaan varen is.

    De voorsprong van het drietal liep op tot vijf minuten, maar viel dan terug naar drie minuten. Die voorgift hield het peloton kilometers lang aan. Lampre en Columbia voerden dat peloton het grootste deel van de dag aan. Garmin zette enkele mannetjes mee in vanaf de laatste 50 km. Op 40 km van de streep naderde het peloton op één minuut. Het sein voor enkele renners om aan te vallen. Mathieu Perget (Caisse d'Epargne) was één van hen, maar ze raakten niet weg. Bij de leiders was het ook van dat. Benitez versnelde als eerste, tevergeefs. Vervolgens reed Augé weg vanuit achterste positie, eveneens zonder succes. Er werd even gesproken tussen Augé en Geslin voordat deze laatste zijn kans waagde. Maar Geslin was op, de andere twee reden naar hem toe en lieten hem achter. 

    Natuurlijk zou geen van de twee voorin het halen. Het peloton reed een hele tijd op enkele honderden meters van Augé en Benitez. Ze wilden het inlopen blijkbaar zo lang mogelijk rekken om andere uitvalspogingen te vermijden. Uiteindelijk hielden de twee koplopers dan maar de benen stil en schudden ze elkaar de hand. De prijs van de strijdlust ging naar Augé.

    Het was dan nog 23 km tot de streep en Radio Shack kwam naar voor. De hele dag stond er veel wind en er kwam nog een strook waar er kans bestond op waaiervorming. Daarom kwamen de klassementsrijders naar voren. De ploeg van gele trui Andy Schleck, Saxo Bank, nam het over van Radio Shack en achteraan stond de deur open. 

    Hoewel het er hard aan toe ging waren er nog enkele ultieme pogingen om weg te rijden. Eerst van twee renners van FDJ en daarna waagden ook Sylvain Chavanel (QuickStep) en Yaroslav Popovych (Radio Shack) hun kans. Columbia nam de kop over en haalde hen bij. Op 5 km van het eind werden de mannen van Columbia afgelost door Lampre en Cervélo. Het werd dus een massaspurt.

    Die massaspurt verliep letterlijk niet zonder slag of stoot. Julian Dean (Garmin), die de sprint aantrok voor Tyler Farrar, zocht Mark Renshaw (HTC-Columbia), de locomotief van Mark Cavendish op. Renshaw verweerde zich met drie kopstoten. Toen Cavendish het overnam, keek Renshaw achterom en duwde Farrar naar de nadar. Die haalde zijn arm van het stuur om Renshaw af te houden. Ondertussen was Cavendish weg. Met meer dan een fietslengte voorsprong graait hij zijn derde etappe mee in deze Tour. Petacchi moest vrede nemen met de tweede plaats, maar neemt wel de groene trui over van Hushovd (Cervélo).

    Dat de gebeurtenissen in de sprint niet zonder gevolg konden blijven was duidelijk. Renshaw werd naar huis gestuurd. Bij zijn team reageerden ze met ongeloof.

     

     

    (foto's: www.sporza.be)

    Uitslag rit 11

    Algemeen klassement na rit 11

    01.M.Cavendish 184,5 km in 4h42'29" 01.A.Schleck in 53h43'25"
    02.A.Petacchi z.t. 02.A.Contador op          41"
    03.T.Farrar 03.S.Sanchez 2'45"
    04.J.J.Rojas 04.D.Menchov 2'58"
    05.R.McEwen 05.J.Van den Broeck 3'31"
    06.Y.Arashiro 06.L.Leipheimer 3'59"
    07.T.Hushovd 07.R.Gesink 4'22"
    08.L.Mondory 08.L.L.Sanchez 4'41"
    09.J.Roelandts 09.J.Rodriguez 5'08"
    10.G.Ciolek 10.I.Basso 5'09"

    Puntentrui: A.Petacchi

    Bergtrui: J.Pineau

    Jongerentrui: A.Schleck

    Beste ploeg: Caisse d'Epargne

     

    GiGiVéLo

    15-07-2010 om 19:55 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 11

    Tour de France 

    donderdag 15 juli 2010 - rit 11

     

    Rit 11: Sisteron - Bourg-lès-Valence (184,5km)

    Het profiel van de elfde etappe is allerminst vlak. Van bij de start loopt het op tot aan de Col de Cabre na 50km westrijd. De Col de Cabre is een klim van derde categorie, is vijf kilometer lang en het gemiddeld stijgingspercentage bedraagt 5,9%. Vanaf de top gaat het in dalende lijn tot in Crest, bijna 80 km verder. Vanuit Crest is het nog 50 km tot de streep over een golvend parcours.

    Deze etappe lijkt meer dan geschikt voor de sprinters. Gisteren bleek al dat ze snakken om nog eens voluit te kunnen gaan in een massasprint. Zo streden Petacchi (Lampre), Hushovd (Cervélo) en McEwen (Katusha) voor de punten aan de eerste tussensprint. Aan de aankomst werd ook voluit gesprint voor de punten. Daar was Cavendish (HTC-Columbia) de beste. 

    Vandaag liggen er ook twee tussensprinten op het parcours, na 83,5 km en na 130 km. De sprinters zullen niet mee doen aangezien er dan al een vlucht weg zal zijn. Het zal aan de streep in Bourg-lès-Valence zijn dat de punten onder de rassprinters verdeeld worden. Momenteel staat Hushovd in het groen met 138 punten. Zijn naaste belager is Petacchi, die zeven punten achterstaat. McEwen is derde, met 116 punten, voor José Joaquin Rojas (Caisse d'Epargne), die 98 punten heeft. Tweevoudig ritwinnaar Cavendish bekleedt de vijfde plaats met 97 punten. 

    Hushovd kan dus mogelijk zijn trui kwijtraken aan Petacchi vandaag. Cavendish lijkt de grootste kanshebber op de dagzege.

     

            

    (Kaarten: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    15-07-2010 om 09:55 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 10

    Tour de France

    Rit 10: Chambéry - Gap (179km)

    woensdag 14 juli 2010

     

    Aerts en Devenyns mee in lange vlucht, zege voor Paulinho

    Daags na de zwaarste Alpenrit stond een overgangsetappe op het programma. Drie officiële beklimmingen lagen op het parcours, maar geen enkele van het kaliber van de Col de la Madeleine. Het viel te verwachten dat de meederheid van de renners het rustig aan wilde doen en dat mannen uit een vroege vlucht zouden strijden voor de ritzege. Aangezien het Quatorze Juillet was, zouden de Fransen wel heel actief zijn in de beginfase.

    En dat was ook het geval. Renners van AG2R, Bbox, Cofidis en FDJ probeerden een vlucht op poten te zetten. In de achtergrond kwam Robert Hunter (Garmin) ondertussen ten val, gelukkig kon hij weer de fiets op. Ook Yaroslav Popovych (Radio Shack) ging tegen de grond. Vooraan raakte niemand weg en dat had grotendeels te maken met de sprintersploegen die alles samen wilden houden tot de eerste tussensprint na 19,5 km. Dat lukte en Lampre trok de sprint aan voor Petacchi. Die pakte de zes punten mee, Hushovd (Cervélo) was tweede en mocht vier punten toevoegen aan zijn totaal. Ook de gehavende McEwen (Katusha) mengde zich en werd derde, goed voor twee punten.

    Na afloop van de tussensprint konden de gegadigden voluit hun kans gaan voor een ontsnapping. Onder impuls van de Belgen Mario Aerts (Omega Pharma-Lotto) en Dries Devenyns (Quick Step) kon een groepje van vier man wegrijden. Sergio Paulinho (Radio Shack) en Vasil Kiryienka (Caisse d'Epargne) waren de twee anderen. In het peloton vonden sommigen het genoeg geweest en wilden ze de rust doen weerkeren. Dat was vooral het geval bij ploegen die een mannetje vooraan hadden. Zo maakten Lance Armstrong (Radio Shack) en José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) zich druk in Fransen die aanstalten maakten te demarreren. Twee van hen durfden het toch aan: Pierre Rolland (Bbox Bouygues Télécom) en Maxime Bouet (AG2R). Op het moment dat zij aan de achtervolging begonnen hadden de vier koplopers een voorsprong van 1'25". Het duo zou de kloof overbruggen na 18 km flink doorjassen. Een kopgroep van zes man was het resultaat. Ze hadden reeds een riante voorsprong van meer dan acht minuten na 30km, blijkbaar hielden ze in het peloton een relatieve rustdag.

    De eerste klim van de dag kregen de renners voor zich geschoven na 70 km. De Côte de Laffrey (eerste cat.) is 7,7 km lang en het stijgingspercentage bedraagt 9%. Aerts kwam als eerste boven en breidde zo zijn puntenaantal in het bergklassement uit. De renners moesten deze etappe afleggen in de zengende hitte. 40°C duidde de thermometer af en toe aan. Gele trui Andy Schleck (Saxo Bank) ontpopte zich tot waterdrager om zijn hardwerkende ploegmaats op kop van het peloton van het nodige vocht te voorzien. Op de top was er nog een sprintje voor de resterende punten voor het bergklassement. Pineau (Quick Step) won het duel met Charteau (Bbox) en neemt de bolletjestrui over met één punt.

    Op de Côte des Terrasses (3de cat.), de tweede helling van de dag, was Aerts alweer de nummer één. Kiryienka maakte even misbaar, hij vond dat de prijzen eerlijk verdeeld moesten worden. Zijn ploegleider legde hem echter uit dat Aerts meedoet in het bollenklassement. Ondertussen hadden de zes een voorsprong van 9'30".

    De Col du Noyer (2de cat.) was de laatste officiële beklimming van de dag. De klim was 7,4 km lang en steeg gemiddeld 5,3%. Bouet kreeg het moeilijk, maar slaagde er toch in op de top bij zijn medevluchters te zitten. Aerts nam daar alweer de meeste punten mee. In het peloton toonde Christophe Moreau (Caisse d'Epargne) zich op de top en ging hij even voor in de afdaling. De Fransman is aan zijn laatste Tour bezig.

    Er lag een tussensprint op 20 km van de meet en die nam Kiryienka voor zijn rekening. Daarna volgde er nog een klimmetje dat niet meetelde voor het bergklassement, maar wel lastig was. Aerts was de eerste om te demarreren waarop Bouet voorgoed loste. De anderen reden echter al gauw naar Le beau Mario toe. Dan waagde Devenyns zijn kans. Tevergeefs, want Paulinho zou op en over hem rijden. Aerts en Devenyns verklaarden achteraf dat ze niet wisten dat het nog zo ver was naar de top, namelijk 5 km. 

    Kiryienka kon naar Paulinho toerijden. Op de top had het duo 47" voorsprong op Aerts, Devenyns en Rolland. In de sprint voor de eindzege zat Kiryienka aan de kop, Paulinho kwam van achteren uit en won zo de eerste Touretappe van Radio Shack. Devenyns werd derde en was tevreden na afloop. Aerts werd vijfde en kreeg wederom de strijdlust. In het bergklassement staat hij nu vierde met 33 punten minder dan Pineau. Als hij nog eens meegaat in een ontsnapping, kan hij een gooi doen naar de bollen.

    Uit het peloton reden nog twee man weg. Nicolas Roche (AG2R), die tijd wilde goed maken in het algemeen klassement, hij maakte 1'11" goed en stijgt van de 17de naar de 13 de plaats. De andere renner die vooruit fietste was Rémi Pauriol (Cofidis). 

    Tot slot volgde er nog een sprint van het peloton voor de punten. Cavendish (HTC-Columbia) won die voor Petacchi en Hushovd. McEwen werd vierde. Het groen blijft voorlopig om de lenden van Hushovd. Zijn naaste belager, Petacchi, maakte vandaag echter wat achterstand goed en staat nu op zeven punten.

    (foto: www.sporza.be)

     

    Uitslag rit 10

     

    Algemeen klassement na rit 10

     
    01.S.Paulinho 179 km in 5h10'56" 01.A.Schleck in 49h00'56"
    02.V.Kiryienka z.t. 02.A.Contador op          41"
    03.D.Devenyns op     1'29" 03.S.Sanchez 2'45"
    04.P.Rolland z.t. 04.D.Menchov 2'58"
    05.M.Aerts 1'33" 05.J.Van den Broeck 3'31"
    06.M.Bouet 3'20" 06.L.Leipheimer 3'59"
    07.N.Roche 12'58" 07.R.Gesink 4'22"
    08.R.Pauriol 13'57" 08.L.L.Sanchez 4'41"
    09.M.Cavendish 14'19" 09.J.Rodriguez 5'08"
    10.A.petacchi z.t. 10.I.Basso 5'09"

    Puntentrui: T.Hushovd

    Bergtrui: J.Pineau

    Jongerentrui: A.Schleck

    Beste ploeg: Caisse d'Epargne

     

    GiGiVéLo

    15-07-2010 om 09:16 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 10

    Tour de France 

    woensdag 14 juli 2010 - rit 10

     

    Rit 10: Chambéry - Gap (179km)

    Hopelijk zijn de renners al wat bekomen van de zware Alpenrit van gisteren, want het is alweer klimmen geblazen. De rit tussen Chambéry en Gap telt drie hellingen. Het lijkt wederom de perfecte etappe voor een vluchtersgroep om het uit te zingen tot de streep. Aangezien het Quatorze Juillet is zullen zullen de Fransen wellicht uitermate actief zijn in de beginfase in de hoop er bij te zijn in de ontsnapping van de dag en zich zo in de kijker te rijden op hun nationale feestdag.

    In de vlakke aanloop naar de eerste klim is er ruimte voor strijd om mee te zijn in de vlucht van de dag. De eerste beklimming, de Côte de Laffrey, komt er pas na 70 km. Dit is een berg van eerste categorie, 7 km lang en het gemiddeld stijgingspercentage bedraagt 9%. Zo'n 20 km verderop bevindt zich de Côte des Terrasses (3,3 km aan 7,1% gemiddeld), een pittige helling van derde categorie. Wat volgt is een glooiend parcours tot aan de Col du Noyer (2de cat., 7,4 km en 5,3% gemiddeld). De Top van de Noyer ligt op meer dan 30 km van de meet. Eerst volgt de afdaling en in de laaste 15 km gaat het nog flink bergop.

    De topfavorieten, na gisteren zijn dat dan vooral Alberto Contador (Astana) en Andy Schleck (Saxo Bank), zullen vandaag waarschijnlijk samen blijven. Het wordt wel afwachten of het team van gele trui Schleck de koers kan dragen. Hoeveel man zal hij nog bij zich hebben boven op de Noyer, dat is de vraag. 

                                           

    (Kaarten: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    14-07-2010 om 09:57 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 9

    Tour de France

    Rit 9: Morzine-Avoriaz - Saint-Jean-de-Maurienne (204,5 km)

    dinsdag 13 juli 2010

     

    Andy Schleck pakt zijn eerste geel

    Daags na de rustdag stond de zwaarste Alpenrit op het programma met daarin de eerste col buiten categorie in deze Tour, de Col de la Madeleine. De aankomst lag zo'n dertig kilometer van de top van deze klassieker. In de etappe op zondag haakten Lance Armstrong (Radio Shack) en Bradley Wiggins (Sky) af. Ook van deze rit werd verwacht dat er renners kleur zouden moeten bekennen. Cadel Evans (BMC) ging van start in het geel, met 20" voorsprong op Andy Schleck (Saxo Bank). Na de aankomst kwam aan het licht dat de wereldkampioen met een barst in de elleboog elleboog had rondgereden, die hij opliep bij een val in de achtste rit.

    Vladimir Karpets (Katusha) en Simon Gerrans (Sky) startten niet. Karpets heeft een gebroken hand, opgelopen in de eerste rit naar Brussel. Gerrans brak zijn arm bij een vroege val in de rit op zondag. Met een gebroken arm reed hij toen wel nog de zware etappe uit. Tijdens de negende etappe zou Markus Eibegger (Footon-Servetto) er de brui aan geven.

    Spaans kampioen José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne) stak het vuur aan de lont voor de ontsnapping van de dag. Twee ploegmaats besloten hem gezelschap te houden: Luis León Sanchez en Christophe Moreau. De andere namen: Jens Voigt (Saxo Bank), Sandy Casar (FDJ), Rinaldo Nocentini (AG2R), bolletjestrui Jérôme Pineau (QuickStep), Johannes Fröhlinger (Milram), Anthony Charteau (Bbox Bouygues Télécom), Cyril Gautier (Bbox Bouygues Télécom) en Thor Hushovd (Cervélo). In totaal elf man. Voor Hushovd was het doel duidelijk, punten pakken aan de tussensprint na 25 km koers. De Noor slaagde in zijn opzet en pakte zes punten bij. Hij staat nu tien punten voor op de nummer twee in het puntenklassement, Alessandro Petacchi (Lampre).

    De renners moesten vandaag vijf hellingen beklimmen, de ene al wat lastiger dan de andere. De eerste was er één van vierde categorie, de Côte de Châtillon, na 18 km. Pineau pakte daar de meeste punten mee, voor Voigt en Charteau. Die laatste zou zijn grote concurrent blijken. 

    De Col de la Colombière (eerste categorie) was de eerste grote hindernis van de dag. Vinokourov (Astana) demarreerde uit het peloton, maar raakte niet ver weg. Cunego (Lampre) en Taaramae (Cofidis) lukte dat wel. Zij zouden naar de tien leiders toerijden. Inderdaad tien en geen elf, Hushovd moest op de Colombière logischerwijs de anderen laten gaan. Moreau kwam als eerste boven voor Pineau en Charteau. Op de Col des Aravis (tweede categorie) was Pineau de beste voor Moreau en Charteau. De laatste klim voor de Madeleine was de Col des Saisies (eerste categorie). Ook hier kwam Pineau als eerste boven, alweer voor Moreau en Charteau. 

    De hele rit had BMC, de ploeg van leider Evans, het tempo bepaald in het peloton. Aan de voet van de Madeleine schoven de Rabo's naar voren.

    Bij de aanvang van de Col de la Madeleine hadden de twaalf koplopers een voorgift van 6'30" op de groep met de gele trui. Ze maakten een kans op ritwinst leek het. De eersten die moesten lossen op de Madeleine waren Pineau, Taaramae en Fröhlinger. De klim is 25,5 km lang en 8 km voor het eind was de definitieve schifting vooraan doorgevoerd. Vier man bleef overeind: Casar, Sanchez, Cunego en Charteau. Moreau moest als laatste passen. Charteau kwam als eerste boven. Qua puntenaantal staat hij nu gelijk met Pineau. De bolletjestrui is wel degelijk voor Charteau omdat hij als eerste boven kwam op de Madeleine, een col van buiten categorie. 

    Nadat hij op de slotklim naar Morzine-Avoriaz ook al moest afhaken, kon Wiggins ook dit keer niet met de besten mee. Ook voor Carlos Sastre (Cervélo), Tourwinnaar van 2008, gingen de topfavorieten al na enkele meters te snel. Verrassend was dat ook gele trui Cadel Evans al gauw in moeilijkheden raakte op de Madeleine. Vanaf het moment dat hij loste kwamen de mannen van Astana naar voor om het tempo de hoogte in te drijven. Navarro (Astana) versnelde zo hard dat enkel Andy Schleck (Saxo Bank) en Alberto Contador (Astana) meekonden. Dan liet Navarro het over aan de groten. Samuel Sanchez (Euskaltel) reed naar de twee toe. Andy Schleck sprintte de olympisch kampioen echter uit het wiel. Schleck versnelde een keer of drie, maar zou Contador er niet afkrijgen. Daarna wisselden de Spanjaard en de Luxemburger een blik en enkele woorden en ze beslisten samen te blijven en zoveel mogelijk tijd te nemen op de andere favorieten. Na Sanchez volgden Gesink en Menchov (Rabobank), Leipheimer (Radio Shack) en Rodriguez (Katusha). Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) volgde in een groepje met Armstrong (Radio Shack), Basso (Liquigas) én Kevin De Weert (Quick Step). Basso nam het kopwerk voor zijn rekening. Enkele etages lager volgde Evans.

    De achterstand van Schleck en Contador bedroeg op de top iets meer dan twee minuten op de leiders. Sanchez was 40" trager. Hoewel Sanchez een uitmuntend daler is zou hij hen niet bijhalen, hij kreeg krampen en kon niet voluit gaan. De groep Van den Broeck lag een minuutje acher op het groepje Gesink-Menchov.

    Contador en Schleck naderden de koplopers in de afdaling van 20 km. Op het vlakke stuk van ongeveer 10 km liepen ze Moreau in, die zijn wagonnetje aanhaakte. Kilometer per kilometer kwamen ze dichter. In de laatste kilometer haalden ze de koplopers bij. Casar won de sprint voor Luis León Sanchez, Cunego en Moreau. Luis León Sanchez kreeg wel een troostprijs, die van de strijdlust.

    Andy Schleck neemt het geel over van Evans. De Luxemburger heeft 41" voorsporng op Contador. Samuel Sanchez staat derde op 2'45". Evans verloor meer dan acht minuten. Na de aankomst viel hij in de armen van ploegmaat Mauro Santambroggio die hem tot de finish bijstond en tempo had gemaakt. De Australiër staat nu 18de op 7'47". Van den Broeck doet het beter dan zijn vroegere kopman en staat op de vijfde plaats op 3'31" van Schleck. Onze Belg zit nog steeds meer dan op schema voor een plaats in de top tien in Parijs. Vandaag werd hij zeventiende. En dan nog was hij niet de beste Belg. Die eer was weggelegd voor De Weert. Hij werd veertiende.

    Gesink staat na het Alpenluik zevende op 4'22". Zijn ploegmaat Menchov bekleedt de vierde stek met een achterstand van 2'58".

     

    Casar zegeviert (foto: www.sporza.be)

     

    Andy pakt zijn eerste gele trui (foto: www.sportwereld.be)

     

    Uitslag rit 9

     

    Algemeen klassement na rit 9

     
    01.S.Casar 204,5 km in 5h38'10" 01.A.Schleck in 43h35'41"
    02.L.L.Sanchez z.t. 02.A.Contador op          41"
    03.D.Cunego   03.S.Sanchez 2'45"
    04.C.Moreau   op          2" 04.D.Menchov 2'58"
    05.A.Charteau z.t. 05.J.Van den Broeck 3'31"
    06.A.Contador   06.L.Leipheimer 3'59"
    07.A.Schleck   07.R.Gesink 4'22"
    08.S.Sanchez 52" 08.L.L.Sanchez 4'41"
    09.J.Rodriguez 2'07" 09.J.Rodriguez 5'08"
    10.L.Leipheimer z.t. 10.I.Basso 5'09"

     

    Puntentrui: T.Hushovd

    Bergtrui: A.Charteau

    Jongerentrui: A.Schleck

    Beste ploeg: Caisse d'Epargne

     

    GiGiVéLo

    14-07-2010 om 09:08 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 9

    Tour de France 

    dinsdag 13 juli 2010 - rit 9

     

    Rit 9: Morzine-Avoriaz - Saint-Jean-De-Maurenne (204,5km)

    Daags na de rustdag trekt het peloton weer de bergen in. De startplaats is Morzine-Avoriaz, waar twee dagen eerder de finish lag van de achtste rit. Dat betekent dat de renners gespaard blijven van een grote verplaatsing.  Deze etappe is de zwaarste van de Alpen met vijf beklimmingen onderweg, waaronder de Col de la Madeleine (buiten categorie). 

    De rit begint met een afdaling vanuit Morzine-Avoriaz en aansluitend een helling van vierde categorie, de Côte de Châtillon (2,1 km aan 3,9%). Dit is verwaarloosbaar als je ziet wat er nog allemaal volgt. Eerst en vooral is dat de Col de la Colombière van eerste categorie, 16,5 km lang en het gemiddeld stijgingspercentage is 6,7%. Het peloton krijgt de Colombière voor de wielen geschoven na amper 30 km. Hopelijk heeft iedereen zijn beentjes tegen dan al genoeg kunnen opwarmen. Na de afdaling wacht de renners direct een klim van tweede categorie, de Col des Aravis (7,6 km aan 5,9% gemiddeld). Ook hierna is er geen tijd tot recuperatie want de Col des Saisies wacht al na enkele kilometertje vallei. Deze klim werd als eerste categorie gecatalogeerd, is 14,4km lang en het gemiddeld stijgingspercentage bedraagt 5,1%. Daarna volgt een lange afdaling, het is pas na 30 km dat er een groot stuk vallei is. 60 km voor de aankomst kunnen de renners dan aan de beklimming van de Col de la Madeleine beginnen. Dit is de eerste berg van buiten categorie in deze Tour. De klim is 25,5 km lang en het gemiddeld stijgingspercentage is 6,2%. De aankomst ligt niet op de top, maar na een afdaling van 20 km waarna het nog enkele kilometers relatief vlak is. In de slotkilometers wacht nog een knikje.

     

    GiGiVéLo

    14-07-2010 om 09:07 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 8

    Tour de France

    Rit 8: Station des Rousses - Morzine-Avoriaz (189km)

    zondag 11 juli 2010

     

    Andy Schleck wint zijn eerste Tourrit en Lance Armstrong gaat kopje onder

    De bergrit van gisteren was een opwarmer voor het zwaardere werk dat het peloton in deze rit te wachten stond. Vijf hellingen lagen op het parcours, waaronder twee van eerste categorie.

    Net als de voorbije dagen vlogen de renners er ook dit keer al na enkele honderden meters in. De eerste die een kloofje kon slaan was Kiryienka (Caisse d'Epargne). Jérémy Roy (AG2R) wilde naar hem toerijden, maar kwam ten val. Dat was de voorbode voor een omvangrijke val in het peloton. Bolletjestrui Jérôme Pineau (QuickStep), wereldkampioen Cadel Evans (BMC) en Lance Armstrong (Radio Shack) gingen tegen de grond. Voorin het peloton maakte Popovych (Radio Shack) zich kwaad toen enkele mannen van Cofidis wilden demarreren. Popo wilde dat op zijn kopman gewacht werd. Toen er weer wat tempo in het peloton zat werd Kiryienka gegrepen, hij had ongetwijfeld ingezien dat een solo niet veel zin had. Na 13 km was het Taaramae (Cofidis) die een demarrage plaatste. Achter hem volgde een groepje met Lars Boom (Rabobank). Het peloton zou hen echter allen terughalen.

    In tegenstelling tot de vorige ritten, waarbij de eerste aanval de goede bleek te zijn, was het nu dus tientallen kilometers knokken. Mario Aerts (Omega Pharma-Lotto) was zeer bedrijvig en zou uiteindelijk wegraken met zes andere mannen: Vaugrenard (FDJ), Riblon (AG2R), Minard (Cofidis), Moinard (Cofidis), Erviti (Caisse d'Epargne) en Moerenhout (Rabobank). In het peloton was er nog beweging totdat gele trui Sylvain Chavanel (QuickStep) een plaspauze inlaste. 

    Terwijl het wat kalmer was in het peloton lieten Evans en Pineau zich verzorgen door Tourdokter Porte. Pineau had er lange tijd over gedaan om aansluiting te vinden bij het peloton en zou een lange dag tegemoet gaan. 

    QuickStep, die de gele trui in de rangen had, controleerde het peloton. De voorsprong van de kopgroep liep op tot maximum zeven minuten. Vanaf dan daalde hun voorsprong gestaag. 

    Vlak voor de Col de la Ramaz ging Armstrong voor de tweede keer tegen de vlakte, aan de voet zou hij het peloton bijbenen. Met de Col de la Ramaz op 50 km van de streep kon het echte werk beginnen. Bij de koplopers reed Moerenhout zachtjes weg van zijn kompanen. Aerts en Moinard zouden er op eigen tempo naartoe rijden. Team Sky zette zich op kop van het peloton in functie van Bradley Wiggins. Daar waren dan ook de eerste gelosten: de gehavende McEwen (Katusha) was de eerste, meteen gevolgd door de sprinters. Ook veel Belgen moesten het peloton al laten gaan zoals het geval was voor Devenyns en Wynants (QuickStep). Gele trui Chavanel zou op deze col ook lossen. Net als na de rit naar Spa zal hij alweer maar één dag in het geel gereden hebben. 

    De voorgenoemde gelosten zijn geen verrassende namen, in tegenstelling tot Lance Armstrong. De Amerikaan kon niet meer mee met de favorieten. Toen de mannen van Astana dit zagen zetten ze zich onmiddellijk aan kop en trokken het tempo omhoog.  

    Vooraleer aan de slotklim naar Morzine-Avoriaz werd begonnen, was er nog een klimmetje van derde categorie. Ook daar duurde de lijdensweg van Armstrong voort. De Amerikaan moest voet aan grond zetten toen een renner voor hem viel. 

    Op de slotklim loste Moerenhout. Aerts en Moinard hadden nog 30" voorsprong op het peloton. Rodriguez (Katusha) wilde de sprong wagen, maar dat lukte hem niet. Aerts zou later als eerste ingelopen worden en dan volgde Moinard. Aerts kreeg de prijs voor de strijdlust.

    In het groepje der favorieten stond Wiggins plotseling geparkeerd en zou één minuut driekwart verliezen. Navarro (Astana) bleef als langste bij kopman Contador. Op 2 km wilde hij er de brui aangeven, maar zijn kopman porde de uitgeputte Navarro op om nog wat meters kopwerk bij te doen. Gelukkig verloste Kreuziger (Liquigas) hem dan door aan te vallen. Hij raakte niet weg. Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) plaatste dan een korte demarrage. Ook hij reed niet weg. Volgende poging: Robert Gesink (Rabobank). De Nederlander sleurde een tijdje aan de kop, maar raakte niet weg. Andy Schleck (Saxo Bank) vond het welletjes en viel aan. Hij nam onmiddellijk enkele meters. Contador paste. Olympisch kampioen Sanchez (Euskaltel) sloot wel aan bij Schleck. In de spurt was Schleck de beste. Hij neemt 10" extra voorsprong op zijn concurrenten voor de eindzege, boniseconden zijn er niet in deze Tour. Het geel is voor Cadel Evans. Schleck staat op 20" van de Australiër. Jurgen Van den Broeck staat vierde op 1'03", Gesink is elfde met een achterstand van 2'37". Schleck won veel punten voor de bergtrui en staat met 30 punten op de derde plaats na Chavanel en Pineau.

    Lance Armstrong kwam op meer dan elf minuten achterstand binnen. Een achtste Tourzege lijkt buiten het bereik van de Amerikaan. 

     

    (foto: www.sporza.be)

    Uitslag rit 8

     

    Algemeen klassement na rit 8

     
    01.A.Schleck 189km in 4h54'11" 01.C.Evans in 37h57'09"
    02.S.Sanchez z.t. 02.A.Schleck op          20"
    03.R.Gesink op        10" 03.A.Contador 1'01"
    04.R.Kreuziger z.t. 04.J.Van den Broeck 1'03"
    05.A.Contador   05.D.Menchov 1'10"
    06.C.Evans   06.R.Hesjedal 1'11"
    07.J.Van den Broeck   07.R.Kreiziger 1'45"
    08.L.Leipheimer   08.L.Leipheimer 2'14"
    09.I.Basso   09.S.Sanchez 2'15"
    10.D.Menchov   10.M.Rogers 2'31"

    Puntentrui: T.Hushovd

    Bergtrui: J.Pineau

    Jongerentrui: A.Schleck

    Beste ploeg: Rabobank

     

    GiGiVéLo

    11-07-2010 om 19:15 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 8

    Tour de France 

    zondag 11 juli 2010 - rit 8

     

    Rit 8: Station des Rousses - Morzine-Avoriaz (189km)

    De beklimmingen die de renners gisteren voorgeschoteld kregen waren nog maar een opwarmertje voor het grotere werk dat vandaag begint met twee bergen van eerste categorie. Dinsdag, daags na de rustdag, volgt dan het hoogtepunt van de Alpendoortocht met Col de la Madeleine (buiten categorie).

    Gisteren moesten al veel renners lossen en daarbij als meest opmerkelijke naam Andreas Klöden (Radio Shack). De ploegmaat van Lance Armstrong werd algemeen beschouwd als kandidaat top tien. Hij verloor 2'13" op de favorieten. Misschien dat de Duitser gisteren last had van de omschakeling naar het gebergte en vandaag beter voor de dag komt. Dat Fabian Cancellara (Saxo Bank) gisteren moest lossen kwam ook als een verrassing. Cancellara is uiteraard geen topklimmer, maar de hellingen van gisteren had de winnaar van de Ronde van Zwitserland 2009 zeker moeten aankunnen. 

    Laten we even kijken hoe goed de kopmannen gisteren nog omringd waren aan de aankomst. Andy Schleck (Saxo Bank) had enkel Chris Sorensen bij zich. De grote afwezige was natuurlijk broer Fränk die in de rit naar Arenberg uitviel met een sleutelbeenbreuk. Alberto Contador (Astana) werd bijgestaan door Alexander Vinokourov en David Navarro. Radio Shack was het best vertegenwoordigd met naast kopman Lance Armstrong ook nog Levi Leipheimer, Janez Brajkovic en Christopher Horner. In de komende bergritten is het uitkijken naar Vinokourov, zou hij zijn eigen kansen gaan? Als klimmer moet Vino echter lager ingeschat worden dan ploegmaat Contador. Maar als Vino wegrijdt op een klim zal Contador er niet mogen achterrijden en zo kan de Kazach misschien wat tijd nemen. Het wordt ook afwachten hoe het Schleck vergaat, zijn broer Fränk werd geacht degene te zijn van de ploeg die hem het langst zou kunnen bijstaan. Vele volgers bekijken het echter als een kans voor de jonge Luxemburger om voluit te gaan, terwijl hij vorig jaar, vooral op de Mont Ventoux, te veel omkeek naar zijn broer. Zelf ontkent hij echter dat de afwezigheid van zijn broer enig voordeel kan opleveren.

    Vijf hellingen liggen er op het parcours. De eerste twee behoren tot de vierde categorie: de Côte de la Petite Joux (2,3 km aan 4,3%) na iets meer dan 20 km en de Côte de Grésin (4,3 km aan 3,9%) 50 km verderop. Het echte werk begint op minder dan 50 km van de streep. Dan moeten de renners de Col de la Ramaz op, deze col van eerste categorie is 14,3 km lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8%. Vooraleer aan de slotklim naar Morzine kan begonnen worden moeten iedereen nog over Les Gets, een helling van derde categorie (3,9 km en 4,8%).  De klim naar Morzine-Avoriaz behoort tot eerste categorie en is 13,6 km lang en het gemiddeld stijgingspercentage bedraagt 6,1%. De streep van deze achtste rit is getrokken op de top.

    Ongetwijfeld zal er weer snel een ontsnapping op touw gezet worden. De voorbije dagen was de eerste poging steeds de juiste, benieuwd of dat ook vandaag zo is. Waarschijnlijk zullen de vluchters door de favorieten gegrepen worden op de slotklim en zal iemand van de tweede rij nog kunnen wegspringen zoals olympisch kampioen Samuel Sanchez (Euskaltel). Een aanval van de topfavorieten zullen we niet moeten verwachten. Wel is het mogelijk dat er, zoals gisteren met Klöden het geval was, grotere namen moeten afhaken. Het wordt ook uitkijken naar de prestatie van Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) die de voorbije dagen een zeer goede indruk gaf en gisteren voorin de groep te vinden was. De Nederlanders zullen zeker Robert Gesink (Rabobank) met argusogen volgen. Misschien kan hij in afwachting van de WK-finale tussen Nederland en Spanje deze avond al een mooie prestatie neerzetten.

     

                                               

    (Kaarten: www.letour.fr)
     
    GiGiVéLo

    11-07-2010 om 10:26 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 7

    Tour de France

    Rit 7: Tournus-Station des Rousses (165,5 km)

    zaterdag 10 juli 2010

     

    Vreugde bij QuickStep

    De zevende rit met start in Tournus leidde de renners over zes hellingen in de Jura. Het leek een ideale etappe voor een vluchter om het uit te zingen tot de streep, want de favorieten zouden zich nog gedeisd houden vanwege de relatief matige moeilijkheidsgraad. Bergen van eerste en buiten categorie zaten er namelijk niet bij.

    Eén renner hield het voor bekeken: Juan José Oroz (Euskaltel). Robbie McEwen (Katusha), die gisteren net na de aankomst viel door een botsing met een cameraman, ging wel van start. Naast de blessures die hij al had aan de elleboog en heup en de slechte reactie op een tetanusspuit is nu ook zijn rug zwaar geraakt. 

    Onder een loden zon zette het peloton om één uur aan voor de officieuze start. Aan kilometerpaal nul kon de strijd losbreken. Duits kampioen Christian Knees (Milram) demarreerde eerst. In zijn zog volgden Samuel Dumoulin (Cofidis) en bolletjestrui Jérôme Pineau (QuickStep). Ruben Perez (Euskaltel) die er in de vorige etappe ook al bij was zou kunnen aansluiten, net als Danilo Hondo (Lampre). Bbox Bouygues mende op kop van het peloton om het gat op de vluchters dicht te rijden. Renners van QuickStep en Cofidis zaten vlak achter hen om de vlucht van respectievelijk Pineau en Dumoulin te beschermen. Toen iemand van Saxo Bank ostentatief naar voren reed en zich langs de kant zette om te plassen was dat het sein voor de jongens van Bbox om de strijd op te staken. 

    Na 30 km hadden de vijf vooraan acht minuten voorsprong, tijd voor O'Grady (Saxo Bank) om zich op kop te zetten en hen niet meer te laten uitlopen. Later zouden Bbox Bouygues weer aan het front verschijnen.

    Op de eerste drie hellingen kwam Pineau als eerste boven. Dat was natuurlijk zijn hoofddoel, punten pakken voor de bergtrui. 80 km voor het einde hadden Pineau en zijn vier kompanen iets minder dan zes minuten voorsprong. 

    In het peloton vielen de eerste slachtoffers op de vierde klim, de Côte du barrage de Vouglans. McEwen loste als eerste en zou een ware lijdensweg voor de boeg hebben. Hij zou later nog wel kunnen aanpikken in de bus. Cavendish (HTC-Columbia) loste ook, met drie ploegmaats rondom zich: sprintlocomotief Renshaw, Grabsch en Eisel. Farrar (Garmin) reed ook bij hen. Vooraan kwam Pineau alweer als eerste aan de top.

    Meer gelosten op de Côte de la Croix de la Serra. Sprinters Hushovd (Cervélo) en Ciolek (Milram), maar ook Rein Taaramae (Cofidis). Voor de Belg Devenyns (QuickStep) ging het ook te snel. Vooraan in het peloton voelden ze zich merkelijk beter, er werd aangevallen. Nee, niet door de favorieten. Wel door Thomas Voeckler (Bbox Bouygues), wiens ploegmaats tot dan kopwerk hadden verricht. Voeckler kreeg ploegmaat Cyril Gautier met zich mee. Ook Mathieu Perget (Caisse d'Epargne), Matthew Lloyd (Omega Pharma-Lotto), Rafael Valls (Footon) en Damiano Cunego (Lampre) sloten aan. Sylvain Chavanel (QuickStep) zou verder op de klim naar dit groepje toerijden. Zijn ploegmaat Pineau reed ondertussen voorin alleen. 

    Gele trui Cancellara kreeg het moeilijk en loste. Hij kon terugkeren en nam zelfs drinkbussen voor de ploemaats mee naar voor. Daarna loste hij weer en speelde wat jojo. Uiteindelijk zou Cancellara toch moeten breken en zou hij bijna een kwartier later binnenkomen dan de winnaar.

    Aan de voet van de laatste klim, de Côte de Lamoura, liet Chavanel het groepje Voeckler achter zich en reed naar Pineau toe. Die kon zijn kameraad niet volgen. Chavanel zou zijn tweede ritzege meepikken en staat opnieuw in het geel. Zijn ploemaat Pineau staat steviger in de bollen en kreeg de prijs van de strijdlust.

    De tweede plaats in de etappe ging naar Valls. Garate (Rabobank) die nog uit de favorietengroep was weggesprongen werd derde. Voeckler, Perget en Moreno bleven nog net uit de greep van die groep.

    Witte trui Gerraint Thomas (Sky) zakte door het ijs vandaag. Hij moest de favorietengroep laten gaan op de laatste klim.  Andy Schleck (Saxo Bank) start morgen in het wit. Verrassend was dat ook Andreas Klöden (Radio Shack) op de Côte de Lamoura moest lossen.

    Slecht nieuws voor de Belgen: Stijn Vandenbergh (Katusha) kwam buiten tijd aan en moet zo noodgedwongen de Tour verlaten.

    (foto: www.sporza.be)

     

    Uitslag rit 7

     

    Algemeen klassement na rit 7

     
    01.S.Chavanel 165,5 km in 4h22'52" 01.S.Chavanel in 33h01'23"
    02.R.Valls op         57" 02.C.Evans op       1'25"
    03.J.M.Garate 1'27" 03.R.Hesjedal 1'32"
    04.T.Voeckler 1'40" 04.A.Schleck 1'55"
    05.M.Perget z.t. 05.A.Vinokourov 2'17"
    06.D.Moreno   06.A.Contador 2'26"
    07.P.Fedrigo 1'47" 07.J.Van den Broeck 2'28"
    08.R.Hesjedal z.t. 08.N.Roche z.t.
    09.R.Plaza   09.J.Vansummeren 2'33"
    10.E.Capecchi   10.D.Menchov 2'35"

    Puntentrui: T.Hushovd

    Bergtrui: J.Pineau

    Jongerentrui: A.Schleck

    Beste ploeg: Astana

     

    GiGiVéLo

    11-07-2010 om 10:25 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 7

    Tour de France 

    zaterdag 10 juli 2010 - rit 7

     

    Rit 7: Tournus - Station des Rousses (165,5 km)

    Een rit van slechts 165,5 km maar wel met zes hellingen onderweg dat wacht de renners in de Tour. Om één uur gaan ze van start. De topfavorieten voor de eindzege zoals Alberto Contador (Astana) en Andy Schleck (Saxo Bank) zullen zich vandaag nog wel gedeisd houden, de rit van morgen met twee klimmen van eerste categorie en aankomst bergop is meer iets voor hen. Mogelijk kan een overblijver van de lange vlucht de etappe op zijn naam schrijven. 

    Starten doet het peloton in Tournus. In de Jura wachten hen een klim van vierde, twee van derde en drie van tweede categorie. De eerste helling, na 51 km, is de Côte de l'Aubepin (3de cat., 4,9 km, 5%). 18 km verderop ligt de volgende van derde categorie, de Côte d'Arinthod (8,4 km en 4,7%). Tussenin moet het peloton over de Côte des Granges (4de cat., 5,9 km en 3,5%). In de laatste 60 km liggen drie bergen van tweede categorie, te beginnen met de Côte du barrage de Vouglans (6,5 km en 5,6%). De voorlaatste beklimming van de dag is die van de Col de la Croix de la Serra (15,7 km en 4,3 %). Als afsluiter is er de 14 km lange klim op de Côte de Lamoura (5%). De top ligt op 4 km van de streep in Station des Rousses.

    Ongetwijfeld zal alweer van bij de start aangevallen worden. De voorbije etappes was de eerste poging de juiste. Opvallend was ook het kleine aantal vluchters, maximum een groep van acht (in de etappe naar Spa). Vandaag zou het wel eens een grotere groep kunnen zijn. De te verwachten naam in dergelijke rit is Frans kampioen Thomas Voeckler (Bbox Bouygues Télécom). Aangezien er veel punten voor de bolletjestrui te rapen vallen, zou Jérôme Pineau (Quick Step), de huidige leider in het puntenklassement, ook wel eens mee kunnen zijn.  

    De afgelopen dagen reden de Belgen zich al in de kijker: Wynants en Van De Walle (QuickStep), De Greef en  Roelandts (Omega Pharma-Lotto) trokken al mee in de aanval. Misschien is het vandaag wel de dag van Kevin Seeldraeyers of Dries Devenyns (QuickStep). 

    Naast de bollentrui staat vandaag ook de gele trui op het spel. Cancellara (Saxo Bank) zou in staat moeten worden geacht om vandaag te kunnen volgen als de klassementsrijders er niet voor koersen. Voor de volledigheid hier een blik op de stand van de favorieten in het algemeen klassement.

    (Kaarten: www.letour.fr)

     

    GiGiVéLo

    11-07-2010 om 10:24 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 6

    Tour de France

    Rit 6: Montargis-Gueugnon (227,5 km)

    vrijdag 9 juli 2010

     

    Cavendish doet het weer

    Bij de start van de langste etappe leek het of de renners wat verkoeling zouden vinden na de tropische etappe van de dag voordien. De temperatuur bedroeg een graad of 22 en af en toe was er een bui in startplaats Montargis. Hoe verder de rit vorderde hoe warmer het echter zou worden. Meer dan 30°C onderweg betekende hard labeur voor de waterdragers. 

    Net als de voorbije etappes vertrok de juiste aanval al van bij de start. Dit keer opnieuw drie renners: Mathieu Perget (Caisse d'Epargne), Sebastian Lang (Omega Pharma-Lotto) en Ruben Perez (Euskaltel). Ze liepen uit tot 8 minuten. Dan vonden de mannen van Columbia het welletjes, zetten zich op kop van het peloton en knabbelden aan de voorsprong. 

    Door het mindere weer bij de start hadden vele renners blijkbaar een onderhemdje aangetrokken en dat werd door velen uitgetrokken tijdens de wedstrijd. Ook door Lang in de kopgroep. Jesus Hernandez (Astana) moest assistentie krijgen van de dokter. De helper van Alberto Contador had wat last van de linkerknie. Hopelijk kan hij zijn kopman voluit bijstaan in de bergen die er dit weekend aankomen.

    Tropisch weer of niet, Maxime Monfort en Bert Grabsch (HTC-Columbia) verrichten berewerk op kop van het peloton. Op hetzelfde moment werd Monfort voor het eerste vader, hij en Laure kregen een dochter die ze de naam Lou gaven.

    Met nog 43 km te gaan hadden de vluchters nog exact twee minuten voorsprong, alles zat dus op schema voor de massapurt. Achteraan het peloton gingen enkele renners tegen de grond, onder meer Boom (Rabobank) lag er bij. Na de aankomst ging hij er opvallend luchtig overheen.

    Nog 25 km van de streep verwijderd toen de voorsprong van de drie koplopers onder de minuut dook. Ietsje verderop lag de Côte de la Croix de l'Arbre van vierde categorie (2,3 km aan 4,5%). Reden voor Dimitri Champion (AG2R) om te demarreren. De vluchters reden dan nog 30" voor hem uit, op 1 km dichtte Champion het gaatje. Geïnspireerd door de aanval van zijn landgenoot trok ook Anthony Charteau (Bbox Bouygues Télécom) in de aanval. Op de Croix de l'Arbre nam Perget wat voorsprong en kwam als eerste boven, net als bij de drie eerdere hellinkjes. In totaal leverde dit hem twaalf punten op, eentje minder dan Pineau (QuickStep) die in de bollen blijft.

    Na de top sloot Charteau aan bij de achtervolgers op Perget, die zich even verderop zou laten inlopen. In het peloton kregen de Columbiamannen hulp van Katusha. Zo waren de vluchters op 10 km van het eind er aan voor de moeite. De prijs van de strijdlust ging naar Perget.

    In de aanloop naar de laatste kilometers zaten opvallend veel klassementsrijders in de eerste gelederen van het peloton. Dan kwamen Cervélo en Lampre naar voor en werd de orde hersteld. De laatste vijf kilometer zette Garmin Johan Vansummeren in. Voor Columbia was er Michael Rogers die tempo maakte. In de laatste kilometer was het Garmin die zich op kop manifesteerde voor de linke bochten. Cavendish plaatste zich opnieuw in het wiel van ploegmaat Renshaw die Hondo en Petacchi (Lampre) uit het wiel van Dean en Hunter (Garmin) kon wringen. Tyler Farrar (Garmin) zou blijkbaar ook meesprinten, hij nam plaats achter Cavendish.

    Toen Cavendish aanzette was het duidelijk dat hij de sterkste was. De Brit won zo zijn tweede zege op rij, dit was zijn twaalfde Tourrit in totaal. Farrar finishte als tweede voor Petacchi. Groene trui Thor Hushovd (Cervélo) werd pas tiende en zo nadert Petacchi tot op vier punten in het puntenklassement. Hushovd is wel in staat om in de bergritten punten te pakken als zijn collegasprinters al hebben gelost.

    Cavendish glunderde op het podium. Toen Sporzajournalist Renaat Schotte hem op de hoogte bracht over het vaderschap van Monfort was Cav zichtbaar gelukkig.

    Het was echter niet al blijdschap na de meet. Om te beginnen was er Robbie McEwen (Katusha) die viel aan de aankomst na een botsing met een cameraman die opeens op de baan liep. McEwen bleef enige tijd liggen op de grond en kreeg water aangereikt door Petacchi. De Australiër was razend en toen hij opstond wilde hij de man gaan zoeken, maar vond hem niet. Dan maar richting ziekenhuis waar geen breuken werden vastgesteld, McEwen start dan ook in de zevende rit. Ondertussen werd de bewuste cameraman gevonden en voor één dag geschorst.

    Maar collega's Carlos Barredo (QuickStep) en Alberto Rui Costa (Caisse d'Epargne) spanden de kroon. Na de streep gingen de oververhitte Spanjaard en Portugees met elkaar op de vuist. Er werd zelfs een wiel als wapen gebruikt. Omstanders konden de twee uit elkaar trekken. De wedstrijdjury legde hen allebei een boete op van 400 Zwitserse frank of 300 euro. QuickStep laat Barredo nog een extra boete betalen. Barredo en Rui Costa excuseerden zich voor het voorval. Volgens de Spanjaard was de aanleiding enkele leverstoten die Rui Costa hem gaf 20 km voor het eind. Toen hij na de streep verhaal kwam halen zou de Portugees hem weer hebben weggeduwd. Dan brak het gevecht los.

     

    Tweede op rij voor Cavendish (foto: www.letour.fr)

    Ook dit is de Tour  (foto: www.sportwereld.be)

    Uitslag rit 6

     

    Algemeen klassement na rit 6

     
    01.M.Cavendish  227,5 km in 5h37'42" 01.F.Cancellara in 28h37'30"
    02.T.Farrar z.t. 02.G.Thomas op          20"
    03.A.Petacchi   03.C.Evans 39"
    04.R.McEwen   04.R.Hesjedal 46"
    05.G.Ciolek   05.S.Chavanel 1'01"
    06.S.Turgot   06.A.Schleck 1'09"
    07.J.J.Rojas   07.T.Hushovd 1'16"
    08.E.Boasson Hagen   08.A.Vinokourov 1'31"
    09.R.Hunter   09.A.Contador 1'40"
    10.T.Hushovd   10.J.Van den Broeck 1'42"

    Puntentrui: T.Hushovd

    Bergtrui: J.Pineau

    Jongerentrui: G.Thomas

    Beste ploeg: Saxo Bank
     
    GiGiVéLo

    10-07-2010 om 08:44 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 6

    Tour de France 

    vrijdag 9 juli 2010 - rit 6

     

    Rit 6: Montargis-Gueugnon (227,5km)

    Vandaag staat de langste etappe uit deze Tour op het programma. Deze leidt de renners van Montargis naar Gueugnon over een afstand van 227,5 km. Met de Alpen die er morgen aankomen leek dit een unieke kans voor een vluchtersgroep om het uit te zingen tot de streep. Na de zengende hitte van gisteren zou het volgens de laatste berichten iets minder warm zijn en regent het.

    Op het parcours zal het peloton vier hellingen van vierde categorie tegenkomen. Laten we ze even op een rijtje zetten. Eerst is er de Côte de Bouhy (2,9 km; 4% gem.) na 69 km. Even verderop ligt de Côte de La Chapelle Saint-André (2,1km; 4,3% gem.). Daarna blijft het parcours golvend, maar de volgende helling zullen de renners pas tegenkomen 50 km voor Gueugnon. Dat zal dan de Côte des Montarons (3,6 km; 3,6% gem.) zijn. Ten slotte is er de Côte de la Croix de l'Arbre (2,3 km; 4,5% gem.) waarna het nog 23 km is tot de finish. In de laatste kilometers gaat het nog eventjes bergaf.

    Al deze kleine hellinkjes zijn slechts een opwarming voor het grotere werk van morgen en vooral zondag. Juist omdat er zwaardere dagen aanbreken bestaat de kans dat het peloton dan een snipperdag neemt en een vluchtersgroep laat begaan. 

    Na de overwinning van Cavendish (HTC-Columbia) zal het vertrouwen binnen het team en vooral bij Cav zelf echter gegroeid zijn. De druk is van de ketel en ze zijn ongetwijfeld in de winning mood. Daarom zou ook deze rit wel eens op een massaspint kunnen uitdraaien.  

     

    (Kaart:. www.letour.fr)

    GiGiVéLo

    09-07-2010 om 09:12 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: verslag rit 5

    Tour de France

    Rit 5: Epernay-Montargis (187,5km)

    donderdag 8 juli 2010

     

    Verlossende zege voor emotionele Cavendish

    Net als bij ons in België steeg het kwik in Frankrijk ook tot boven de 30°Celsius. Dat weerhield drie renners er echter niet van na 10km ten aanval te trekken: Jurgen Van De Walle (QuickStep), Julien El Fares (Cofidis) en Spaans kampioen José Ivan Gutierrez (Caisse d'Epargne). Na Wynants (QuickStep), Roelandts en De Greef (Omega Pharma-Lotto) is Van De Walle dus de vierde Belg die zich in de kijker rijdt. Aangezien het een vlakke etappe was die de sprinters met stip hadden aangeduid, moest echter geen grote hoop gekoesterd worden voor een etappezege. Even werd de drie een voorsprong van 7'30" gegund, tot HTC-Columbia er een snok aan gaf.

    Onderweg weinig of geen akkefietjes op wat lekke banden na. Cavendish (HTC-Columbia) wisselde van schoen en Hushovd (Cervélo) liet even aan de fiets sleutelen. De ploeg van Cavendish had blijkbaar alle vertrouwen in de Brit, zij deden het meeste kopwerk. Iedereen zette zich in voor Cav, ook klassementsrijder Michael Rogers. En net als gisteren deed natuurlijk ook Sivtsov zijn duit in het zakje. Naarmate de finale naderde staken Cervélo en Lampre een handje toe. Zij hoopten op ritwinst voor respectievelijk Hushovd en Petacchi. 

    Hoewel deze etappe een kroniek van een aangekondigde spurt leek te worden, sprong Gutierrez vooraan weg op 6,7 km van de meet. Ritwinst zou het hem niet opleveren, wel de prijs van de strijdlust en de bijhorende 2000 euro. Met nog 4 km te gaan werd hij ingelopen. 

    Dan volgde een schitterende voorbereiding op de massaspurt. Vanuit de helikopter was het een wondermooi schouwspel. Dean en Hunter trokken de sprint aan voor hun kopman Tyler Farrar, die dus zou meespurten ondanks een breukje in de pols. Cavendish werd op sleeptouw genomen door Mark Renshaw die in het wiel van Farrar postvatte en mannen als Hushovd (Cervélo) en Freire (Rabobank) beleefd opzij kwakte.  In de laatste hectometers ontspon de strijd zich aan twee kanten van de weg, links Farrar en rechts Cavendish. Snel werd duidelijk dat Cav de sterkste was van de dag. Op een overtuigende manier haalde hij de zege van de verlossing binnen. Farrar zakte weg naar plaats tien. Ciolek (Milram) en Boasson Hagen (Sky) vervolledigen de top drie.

    Hoe knap de spurt van Cavendish ook was, het mooiste moment kwam na de meet. Op het podium liet de Manx Express zijn tranen de vrije loop. In het flashinterview bedankte hij al zijn ploegmaats uitvoerig en zei dat hij gisteren ontgoocheld was dat hij hen had teleurgesteld. Dat iedereen, zelfs Rogers die voor het klassement rijdt, vandaag weer alles op alles zette om hem naar de zege te loodsen raakte Cavendish diep.

    De afgelopen woelige maanden liggen nu hopelijk defintief achter hem. Met drie zeges in het voorseizoen kan je misschien niet zeggen dat hij helemaal is weggeweest, maar toch. Vandaag kregen we weer de oppermachtige Mark Cavendish van vorig seizoen te zien: Cav is back.

     

     

    (foto's: www.sporza.be)

     

    Uitslag rit 5

     

    Algemeen klassement na rit 5

     
    01.M.Cavendish 187,5 km in 4h30'50" 01.F.Cancellara in 22h59'45"
    02.G.Ciolek z.t. 02.G.Thomas    op          23"
    03.E.Boasson Hagen   03.C.Evans 39"
    04.J.J.Rojas   04.R.Hesjedal 46"
    05.T.Hushovd   05.S.Chavanel 1'01"
    06.S.Turgot   06.A.Schleck 1'09"
    07.R.McEwen   07.T.Hushovd 1'19"
    08.A.Petacchi   08.A.Vinokourov 1'31"
    09.L.Mondory   09.A.Contador 1'40"
    10.T.Farrar   10.J.Van den Broeck 1'42"

     

    Puntentrui: t.Hushovd

    Bergtrui: J.Pineau

    Jongerentrui: G.Thomas

    Beste ploeg: Saxo Bank

     

    GiGiVéLo

    09-07-2010 om 09:11 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France: voorbeschouwing rit 5

    Tour de France 

    donderdag 8 juli 2010 - rit 5

     

    Rit 5: Epernay-Montargis (187,5km)

    Van de etappe vandaag wordt hetzelfde stramien verwacht als gisteren. Dat wil zeggen een groepje dat snel het hazenpad kiest en achter hen een peloton dat hun voorsprong strak in het oog houdt. In volle finale zullen de sprintersploegen er de beuk ingooien. 

    Al vrij vroeg in de wedstrijd liggen er twee hellinkjes van vierde categorie. De Côte d'Orbais-l'Abbaye (1,6 km aan 4,8% gemiddeld) en de Côte de Mécringes (1,3 km en gemiddeld 5,4%). Voor het overige is het een vlak parcours zonder hindernissen.

    Amets Txurruka (Euskaltel) die gisteren ten val kwam blijkt zijn sleutelbeen te hebben gebroken en zal niet meer starten. In 2007 won de Bask nog de prijs van de superstrijdlust voor de hele Tour.

     

    (Kaart: www.letour.fr)

    GiGiVéLo

    08-07-2010 om 10:02 geschreven door GiGiVéLo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per maand
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 01-2007
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 03-2000
  • 02-2000

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!